От Външно към БСП: Много голям залък сме, ще се задавите!

Централата в министерството – на 30 години. Избират с шайба
Обновена: 16 дек 2016 17:57 | 16 дек 2016 17:15,
74
От Външно към БСП: Много голям залък сме, ще се задавите!
Снимка: Google Street View

Външно министерство е прекалено голям залък за БСП. Да не се занимават с нас, защото ще се задавят. 

Така зам.-външният министър Христо Ангеличин коментира обвиненията на социалистите от днес за корупционна схема при закупуване на телефонни централи за посолствата ни в чужбина. 

От Външно отрекоха всички обвинения на БСП - че е фаворизирана една фирма и че цените са завишени и нарекоха обвиненията доноси.

"Не могат да простят прозападната ориентация на държавата и търсят под вола теле", каза Ангеличин. 

Той обясни, че заради сигнала на социалистити поръчката е спряна и обвинил БСП, че заради тях страната може да остане без съвременни технологии за председателството си на Европейския съвет. 

"Но няма нищо по-сладко от това прокуратурата да каже, че няма нищо и ние тогава да продължим",  каза още зам.-министърът. 

Той обясни, че самият Кристиян Вигенин, който обвинява Даниел Митов за новите централи, е започнал изграждането им - в Лондон, Атина и Мадрид. 

"Ако ме питате защо в министерството компютрите са от 2000 година, ще ви кажа, че всеки път, когато някой се е опитвал да промени нещо, се е намирал някой, който да пише донос",каза още Ангеличин. Той обясни, че стои зад всяко нещо, които е направил, защото е доказуемо. "Със съответните документи и зад него стоят компетентни хора с името и лицето си, а не с други части на тялото си", каза зам.-министърът.

Той описа обвиненията та БСП така: "В момента някой изкрещява - Бият негрите в Алабама, а негрите излизат и казват - Няма такова нещо, никой не ни бие". 

На въпроса дали наистина централите са купени на десетократно по-високи цени от тези, които се откриват в интернет, зам.-министърът отвърна: 

"Бяха ми пратили някакви линкове от "Амазон". Ако вие днес си купите един Опел за 10 000 лева, аз мога да ви пратя линк за 2 000  лева. Прав ли съм или не? Страшен популизъм". 

На въпроса вярно ли е, че едни от централите струват 15 000 евро, а други 25 000 евро, Ангеличин отвърна: 

"Ако вие си купите днес телевизор за 2 лева, а тя за 3 лева, това вярно ли е?" и допълни, че става дума за различни централи, защото в Брюксел имало нужда от 150 входа, а в Полша не. 

Ангеличин обясни и че във Външно министерство централата не е сменяна от трийсет години. "Избираме с шайба", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
А за външно министерство (все пак темата е за него). Те не са голяма хапка за никоя партия. Но действително са лапнали голям рушвет. 15-25 хиляди лева за сървър са безумно висока цена. Надявам се прокуратурата да разследва това.
50
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Провалилата се БСП": Този пост ти го чета сигурно вече десети път. Периодично си го слагаш с Copy-Paste. Социалната политика (която е политическата формула на социалистическите партии) е била и продължава ба бъде актуална, особена за България, като най-бедната държава в Европейския съюз. Така че това тролене срещу БСП като основната лява партия у нас никак не звучи убедително. И разликата в партиите не е в това дали Бойко е добър а Нинова не. Разликата е в приоритетите.
49
0
 
4
 
! Отговори
аа преди 7 години
Наремето при Стамболов и сие, сме имали само представителства, при големите сили и при съседните нам балканци. Това е. Малко разходи, много ефективност. За къв ми е на мене някакъв заспал консул у Китай. Така или иначе в 99% от случаите тоя човек ще се моли за помощ на ЕС, което може да го направи и моето национално правителство.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този зам на външно е по-*** и от БокоТази престъпна схема е спряна от ДАНСВижте как се изразява зам министъра на външно:" други части на тялото"..... "*** от Алабама" !!!! Този човек го е адски яд,че са у спряли далаверата
47
17
 
7
 
! Отговори
Г преди 7 години
*** платени от бсп, гнусове
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА МИНИСТЕРСТДВО Е ЗАДРЪСТЕНО С *** - БЕЗПОЛЕЗНИ ХАЙЛАЗИ
45
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ЩЕ СЕ ЗАДАВИ И ЩЕ ПУКНЕ
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ МАЙ НЕ СА ЧЕЛИ ЧЕРНАТА КНИГА ЗА РАЗХИЩЕНИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ, съставена отг фондация ФРИДРИХ НАУМАН.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ПРОЗАПАДНАТА ОРИЕНТАЦИЯ ОЗНАЧАВА ГРАБЕЖ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА Я ПРАТИМ ПО ДЯВОЛИТЕ.ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЩЕРБ Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПХНА ГРУПА. СЕГА ДАРАДИ ТЛЪСТИЯ КОКАЛ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ НОВА КОАЛИЦИЯ - ПАК КОКАЛиция.
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ ТАМ,КЪДЕТО И Е МЯСТОТО. ДОНОСНИКЪТ НА ВИКТОРИЯ НЮЛАНД РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В ДУПКАТА ОТ КОЯТО Е ИЗПЪЛЗЯЛ.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези там "специалисти" май не са чували за ЗОП. Търсел линкове???? Това да не ти е да си купуваш за в къщи телевизор, бе? Щом за това не вдяват, представям си отчетността им за останалите харчове! Спешно Сметната палата и следствието да се съсредоточат в това вмирисано от главата министерство. А всичките началници - на изпит по дипломация, че май каруцарите са го налазили! Толкова срам берем заради тях, а те нагли!
40
7
 
23
 
! Отговори
Не е залък, а трохич преди 7 години
За какъв "голям залък" се слагаш пък ти бе, продажник и предател мръсен? Та нали заби нож в гърба на Иван Костов, и изтича под полата на кобургската слугиня, "Вечната Амбър" на политическата проституция, да й дишаш ароматите, понеже ти предложи добре платена служибца в чужбина? Абе, Кагебитов, пардон - Митов, ако знаеш колко си жалък и какво нищожество си, до сега да си се гръмнал бе, мерзавецо! И колко много хора те мразят!
39
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като знаем сексуалната ориентация на КЪДРАВАТА СЮ,не се учудвам че за заместник си е избрала желатиноподобно с изказ на общ работник и коефициент на интелигентност около точката на замръзване.Не виждам полза от Външно и без това направиха България за смях пред цял свят,така че да се преместят колективно в СЛЕДСТВИЕТО.За СЮ вече знаем че упражнява древната професия с ГОЛЕМИЯ БРАТ,скоро беше на опреснителни курсове зад океана,така че ВЪНШНО ДА СИ СМЕНИ ДЕЙНОСТТА,на новото поприще ще имат успех
38
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, Ангеличин, Дяволичинпрез Белене и на бунището.
37
8
 
42
 
! Отговори
Комисаря преди 7 години
Че кога външно стана собственост на ГЕРБ и ....ГОЛЯМ ЗАЛЪК за БСП?Именно по време на управлението на БСП външно постигна блестящи резултати !Днес само ...гафове , с антируски изстъпления , с Ердоганско обслужване , с емигрантски двуличия , с гафа Кристалина , гафа с Полша и т.н.И сега ако се окаже че и крадат на изпроводяк , значи са ударили под дъното !Герберски фукльовци!
36
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неспазването на ЗОП е наказуемо. Така че Външно министерство няма какво да се правят на ударени. Да поемат в колонка към прокуратурата.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НаивенЗа машинопис нямат нужда от нови.
34
0
 
46
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Горките служители във Външно! Да работят с компютри от 2000 год. Голяма мъка! Навярно дискетите 5,25" и 3,5" за тези компютри се намират само по битаците. Да посочат адрес и ще им изпратя няколко от моите стари компютри, доста по модерни от техните. Моля, лъжете с мярка. Освен вашите избиратели има и интелигентни хора.
33
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мислех, че работата на външно министерство е да е пробългарско, а не да счита за свой дълг да целува западни ***.
32
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Не могат да простят прозападната ориентация на държавата и търсят под вола теле", каза Ангеличин."Е, щом сте прозападни, тогава няма проблем- продължавайте да крадете на пълни обороти. Ох, олекна ми, добре, че не ни крадат комунисти, а ни крадат прозападни. Прозападната кражба е добра кражба.