Кунева се заинати, законът "Антикорупция" да стане факт

Щом като имало парламент, трябвало да се приеме
32
Кунева се заинати, законът "Антикорупция" да стане факт
Снимка: Булфото, архив

Антикорупционният закон, който стана причина ДБГ да заплаши, че няма да подкрепи реформаторски кабинет в рамките на този парламент,  трябва да се приеме на всяка цена, смята вицепремиерът Меглена Кунева.

Още по темата

Тя е и автор на закона, който след като беше бламиран един път от мнозинството в Народното събрание, претърпя промени и сега отново е на дневен ред за нейните депутати от ДБГ.

"Този парламент трябва да приеме антикорупционния закон, щом има работещ парламент, този закон трябва да се приеме", отсече Кунева.

Според нея законът не е нещо необикновено, което не съществува в другите страни.

"С антикорупционния закон проверяваме имуществото на хората, които имат достъп до власт и пари, включително и до оперативни програми, и проверяваме за конфликт на интереси", обясни тя.

По думите й навсякъде, всяка една цивилизована държава, всяка една демократична държава има тези механизми, за да може хората да се убедени, че публичните средства се пазят, преди да е станало късно.

"Ние говорим за предотвратяване на корупцията, а не вече за самото престъпление, което е друго нещо", заяви Меглена Кунева.

Тя отбеляза, че когато знаеш, че ще те проверят, когато знаеш, че ще се види имуществото ти, тогава, предполагам много хора, които иначе биха се изкушили да си затворят очите - и да не упражнят достатъчен контрол, или да се облагодетелстват, няма да посмеят да го направят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Голям сеир ще е,когато се гласува закона.Ще подскачат бандитите от парламента,подобно при гласуването за отпадането на член 1 от комунистическата Конституция за ръководната роля на БКП...
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве тая Ненаядена Кунева...Само мен ли ме дразни толкова много?*** неприятната . .
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дано с този закон вече да има депутати в затвора
17
5
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Тази още ли не е разстреляна?
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куневааа,какво и пречи на прокуратурата и при сега действащите закони да ви окошари ако има за какво?Пречи и дълбоката обвързаност с властта,или както е казал народа"гарван гарвану око не вади".
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сте ГО-ЛЕ-МИ БО-КЛУ-ЦИ!
14
1
 
27
 
! Отговори
Соловей преди 7 години
Това чудо е автор на много антибългарски деяния и вместо отдавна да е с доживотна присъда,негод-ниците ще я направят и премиер.Целият свят ще разбере какви чудовищни неща вършат политиците в Абсурдистан. Една от най-омразните жени в страната,най-хищната,най-престъпната,най-алчната,най-дебелокожата и най-безсрав.мната не се задави с власт.Изпитвам неудържимо желание да я погаля по змий-ската гушка с предпазни ръкавици и противоотровен серум....
13
0
 
25
 
! Отговори
умря ми коня от гъде преди 7 години
Днес осъдиха заместничката на МВФ ЗА ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ , НООО НЯМАЛИ ДА Я НАКАЗВАТ.:-) КАКВА ВЪПИЮЩА ЕВРОПЕЙСКА СПРАВЕДЛИВОСТ.:-) КАКВИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ :-) УРААА ,СЛАВА .
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Кунева ако се погледне отстрани ще се засрами че настоява за този закон.
11
1
 
10
 
! Отговори
чакалът на НСР преди 7 години
боц
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е всичко друго, но не и предпоставка за честност и като тръгнат едни проверки и като почне една корупция... пардон антикорупция. Никак не ми се вижда странно, точно тая да настоява.
9
1
 
11
 
! Отговори
бг преди 7 години
Дай боже!Щото всички бягат като дявол от тамян.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се че този закон трябва да се приеме. Не виждате ли как нашите алчни депутати всеки ден какви ли не салта правят само и само да си останат на власт , и не загатват вече нито за този закон ,нито за субсидиите. Хвърлят ни една дъвка а за колко полезни са мажоритарните избори , а Хитрино и не загатват дори теми които ги засягат лично тях .
7
1
 
33
 
! Отговори
Тома Неверни преди 7 години
Прах, пепел и паяжина в очите на обикновени хора! Докато не видя с очите си един български политик осъден на нищо не вярвам!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се приеме разбира се, готвят за власт и като тръгнат проверките нашия реформаторски матрял трябва да намаже нещо нали тъй поогладняхме май.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как дебело и мазно е подчертано, че тя е автор ва закона дали не я гласят за премиер или нещо. Кой ще проверявате, когато е публична тайна какви ги вършат митничари, катаджии и подобни все едно вълка сам себе си да хване.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закона е добър, но за съжаление е предпоставка за корупция стара кикиморо. Pащото като знам че ще ме проверяват съответно ще си платя за да не ме проверяват а ако имам и влаJс мога и да не си платя. Рибата се вмирисва откъм главата а тая риба е много вмирисана.
3
1
 
29
 
! Отговори
каката преди 7 години
или е болна или е недоволна ,много кахърна ми мяза
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид че Кунева е сред водещите номинации за корупционно събитие за последните 100 години, точно тя да напъва за това е странно. Може би се опитва да си излъска имиджа, за съжаление и 10 такива закона да прокара хората никога няма да забравят националното и предателство и престъпленията срещу родината!!Няма да уточнявам кои са те се знаят от всички!!!
1
0
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Точно така другарко Кунева !!!