Министрите от "Борисов 2": Ще работим до последно!

Подкрепиха решението на Плевнелиев ген. Радев да реди кабинет
43
Министрите от "Борисов 2": Ще работим до последно!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В един глас министри от кабинета в оставка "Борисов 2" увериха, че ще продължат да работят до назначаването на служебно правителство. Настоящите управляващи очакват да ги сменят министри, назначени от новоизбрания президент Румен Радев и подкрепиха държавния глава Росен Плевнелиев в решението му да отстъпи тази задача на наследника си.

Още по темата

Земеделският министър в оставка Десислава Танева каза, че независимо от подадената оставка от правителството, работата в МЗХ продължава по програмата, обсъдена със земеделския бранш.

"Дори и днес в ДФ "Земеделие" се правят последни сметки, за да извършим плащането по схемата за единно плащане на площ – близо 600 млн. лева трябва да получат земеделските производители", коментира Танева.

Екоминистърът в оставка Ивелина Василева също каза, че кабинетът има своята отговорност и ангажимент да работи и ще продължи да го прави до назначаването на служебно правителство.

"Ще вършим своите задачи, ще поддържаме темпото и на администрацията, защото имаме срокове, имаме ангажименти, имаме планове", посочи тя. Василева се надява да се постигне разбирателство между настоящия и бъдещия президент за служебното правителство.

Според правосъдния министър в оставка Екатерина Захариева решението на Росен Плевнелиев е било правилно. "Отговорни хора сме и ще останем дотогава, докогато бъде назначен служебен кабинет", каза Захариева и допълни, че това може да стане всеки момент, стига Румен Радев да поеме отговорност.

Захариева коментира и европейския доклад за прокуратурата с думите, че е обективен и не го приема като провал, а като партньорски анализ и препоръки, част от които са много добри.

"Има части, които трябва да обсъдим и да видим дали наистина са приложими към българската съдебна система", допълни правосъдният министър.

Министърът на туризма Николина Ангелкова пък каза, че за нея е изключително важно да гарантира силен летен сезон 2017, за да бъде надградено постигнатото тази година.

"За нас е важно да си вършим работата и това правим, няма да спрем да работим, докато не назначат служебен кабинет, на който да предадем нашата работа, така че да няма допълнителни трусове в държавата. Ще продължим да си вършим отговорно работата и да си бъдем на работните места", увери Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали след Нова година няма да отпуснат още 1 милиард за *** и да го усвоят до 20 януари ?
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителството на ГЕРБ е незаконно ако не е служебно с указ на Роска.
31
0
 
19
 
! Отговори
ВЪЗМУТИТЕЛНО преди 7 години
ПРЕВЕДЕНО НА НОРМАЛЕН ЕЗИК - "НИЕ ЦИРКАДЖИИТЕ ЩЕ СМЕ НА ВЛАСТ, ДОКАТО ОКРАДЕМ ВСИЧКО, КОЕТО Е ОСТАНАЛО. ЗА НАС Е ЧЕСТ".
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не мазоли едва ли ще им излязат ,но със сигорност банковите им сметки ще набъбнат сериозно ,въпреки гладорията която е в цялата държава.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не им излязат мазоли по ръцете от работа.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20 януари ще похарчат бюджета за годината.
27
0
 
10
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
То на тяхната работа друго и викат ,ама тия не ще работят на инат ,а дано после тия с черните тоги поразгледат що са си доработили.
26
0
 
19
 
! Отговори
додо преди 7 години
В превод..... ще сключваме договори на конвейр с нашите си хора и после ходете ги прекратявайте, колкото и да са в процедурни нарушения.... Егати лакомията на кабинета Борисов 2.... нищо не ги спира пред рушвета
25
7
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Дано и да работят покрай другото. Едно временно правителство за по-малко от месец наистина щеше да бъде трагедия
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименDase chete - Az sam looser i pravitelstvoto e vinovno za moiata nekadarnost
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се наядоха! А Плевнелиев за пореден път доказа, че е ***, а не президент!!!
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще работим до последно! Под работа , разбирайте ... взимаме !
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще крадат още един месец, ще заличават следи от далавери, ще вземат по още една заплата!
20
1
 
32
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
Министрите на Борисов 2 .......ЩЕ ГЕПИМ ДО ПОСЛЕДНО!!!!!!
19
2
 
32
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Прекинахте се от работа !!!
18
2
 
36
 
! Отговори
До№16 преди 7 години
ГЕРБ не е дясна партия, а мутромилиционерска. "Справят се подобре" защото мутрите са вече олигарси. При управлението на БСП им секва кранчето и те саботират управлението. При управлението на БСП заплати и пенсии се покачват с 10% на година. А при управлението на ГЕРБ с колко за 8г. се увеличиха? Нямало пари! България е на кръстопът. Само с митнически такси могат да се издържа. Но мутрите са превзели петролните танкери, транспортните фирми, да не са луди да увеличат доходите на народа?
17
2
 
37
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Правилното е " Ще крадем до последно"
16
1
 
19
 
! Отговори
лунатика преди 7 години
На предсрочните не ги търсете, ще са си дигнали чукалата към неизвестни посоки...ние да му мислим
15
4
 
25
 
! Отговори
кк преди 7 години
Ер каква стана тя? Човекът, който ни убеждаваше, че за него върховенството на закона е над всичко, реши да плюе на Конституцията на Република България. Чл. 99, ал 7 го ЗАДЪЛЖАВА да назначи служебен кабинет. Дори за 1 ден. Отговорността и резила си е за него. За 10 дни, т.е. до 22.11. можеха да приключат всички процедури. Сега остава: Подава оставка пред КС утре, в петък се приема и Радев встъпва в длъжност.Всичко друго води до изправяне на Плевнелиев на съд след мандата му.
14
3
 
28
 
! Отговори
Превод в ефир преди 7 години
"Ще крадем до последно!"