Митов в отговор: Средната заплата в МВнР – 570 лв.

Имало и чиновници, които работят срещу минималната заплата
24
Митов в отговор: Средната заплата в МВнР – 570 лв.
Снимка: Архив, Булфото

Средната заплата на чиновниците във външно министерство е 570 лева. При това в това възнаграждение влизат и данъците и осигуровките, които след това държавата си прибира.

Още по темата


Има и чиновници, които работят срещу 420 лева на месец, което е минималната заплата за тази година.

Най-високата брутна заплата в министерството е 993 лева, отчита още дипломат №1 Даниел Митов в писмен отговор на въпрос на депутати от Реформаторския блок.

На пръв поглед заплатите във външно изглеждат доста ниски, но като държавни служители работещите там получават допълнително материално стимулиране за постигнати резултати през три месеца.

От 1 януари до края на март по това перо от бюджета на МВнР са били похарчени 250 000 лева. Същата сума е отишла за бонуси и през следващите три месеца.

От 1 юли до 20 септември обаче министерството е раздало 700 000 лева на служителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на тоа тумбак заплатата колко Е ??
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз цитира някакви щатове, нека да каже по колко получават.Спомняте ли си оня фиш за над 9хил. нетна заплата в Мин. на здравеопазването?
16
0
 
11
 
! Отговори
даскал Пандо преди 7 години
Па тия вземат по-малко и от мен !!! Горките!!! Да им съберем пари със СМС-и...
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама работят, нали. Не напускат.
14
0
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Като ви сменят всичките ще ви търсим около варелите...СБОГОМ !!!
13
0
 
14
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Май настана време продажните ни политици да бъдат изправени до стената, като Чаушеск
12
0
 
10
 
! Отговори
Позор преди 7 години
Не мога да разбера...- Митов хвали ли се или се оплаква, че служителите му получават средни заплати, колкото са минималните пенсии на сръбските пенсионери?! Кажи бе, "европеецо"?!
11
0
 
14
 
! Отговори
светнат преди 7 години
И в другите министерства е така. Системата е направена за прах в очите на плебса. Реално всеки чиновник в кое да е министерство се разписва срещу минимум 4 пъти сумата, която му стои като основна заплата. Някои стигат и до 10 основни заплати месечно.
10
1
 
18
 
! Отговори
Живи да ги оплачеш т преди 7 години
Ужас. Ужаааааас. Ми да вземем и да им съберем по някой лев на тези милите те с тези малки заплати, а ? *** като са им такива малки заплатите, защо стоят там, а не си потърсят по заплатена работа ? А бе еййй, ама наистина имате хората за изключително ***. То не, че не е истина след като им дават власт на такива, ама чак пък толкова. Ми като не им каресват заплатите и са толкова ниски да си вървят на село и да копат царевицата. На тоя ще му и от полза оф,ама то с тези меки китки как се държи сапа.
9
1
 
23
 
! Отговори
Неверник преди 7 години
570 лв., ама никой не мърда от там. Защо ли ? Всеки се надява да иде за 4 години на работа в чужбина и да удари кьоравото. Идете и попитайте за свободни позиции , ще ви се изсмеят, ако нямате някаква връзка.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, сега му повЕрвах! Или "случайно" пропусна да спомене, че това са заплатите без бонусите, допълнителните пари за стаж и опит, ваучерите и всякакви други надбавки. Че според него, чистачките от "Чистота" взимат повече пари! Да се чуди човек, тогава как има желаещи да работят там.
7
1
 
19
 
! Отговори
но преди 7 години
На седмица.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАГЛИ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ!ТЯ СИГУРНО ЛЕЛЯ ПЕНА ЧИСТАЧКАТА ТАМ ВЗЕМА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО КАЗВА ТОЯ
5
1
 
16
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Може на теория да е така, но на практика друго. Примерно обявените числа може да са без процентите за стаж. Може да получават допълнително за дрехи, ваучари. Получават задължително допълнително ако участват в "мисия", "операция" и какви ли не други подобни. Да не говорим за екстри като безплатни SIM карти и разни други отстъпки. Хайде стига с тези сензации.
4
2
 
21
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Направих си труда да проверя обявленията за работа на сайта на министерството, примерно за длъжността Директор на дирекция Външноикономически отношения е посочена основна заплата 1385 лева, с една дума Митов лъже яко ;)
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов имам въпрос частна фирма откога задължава в училищата курсове за шофиори и то не по специалноста защо питам това е частник говорим за тмет ловеч задължава децата и по този начин оронва престижа освен за двигателите тоя ги задължава и за останалите на какво основание е
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, Митов, долен лъжец! Обяви не заплатите, а получените възнагражденя! Добави и парите по проектите, както и всякакви допълнителни екстри. То вярно, че с ниска основна заплата се държат по-лесно зависими служителите.
1
4
 
26
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Изобщо не вярвам най-високата заплата да е 993 лева, Сю лъже яко ;)