Вигенин за служебния кабинет на Радев: Без очаквания!

И в следващия парламент трудно ще се формира мнозинство
Обновена: 23 дек 2016 12:58 | 23 дек 2016 12:14, Камелия Цветанова
21
Вигенин за служебния кабинет на Радев: Без очаквания!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Не бе трябвало да има особено високи очаквания към служебното правителство, което ще бъде назначено от новоизбрания държавен глава Румен Радев, смята соцдепутатът Кристиан Вигенин.

Още по темата

Според него, ако това правителство се нагърби с прекалено амбициозни задачи, то може да отиде на ръба на Конституцията.

Вигенин е убеден, че столетницата ще спечели предстоящите предсрочни парламентарни избори, след като и проучването на "Галъп" показа, че електоралната разлика между ГЕРБ и БСП в момента е под 2%.

"Вярвам, че ще спечелим изборите, но не бива да имаме и прекалено големи очаквания, защото резултатът, колкото и да е висок, няма да повтори резултата от президентските избори. Няма да бъде лесно формирането на  мнозинство в следващото Народно събрание", коментира той пред БНР.

Кристиан Вигенин, който беше евродепутат и външен министър отрече да има амбиции да е следващият еврокомисар, след като Кристалина Георгиева оваканти поста, за да се върне в Световната банка.

Той обаче е готов отново да влезе в листите на БСП с кандидати за депутати.

Вигенин разкритикува и предложеното райониране при евентуални мажоритарни избори. Според него не се отчитат спецификите на мястото, а чисто матичатически е разчертано населението по места.

"Сигурно отделни семейства са се оказали в два различни избирателни района", коментира той и допълни, че хората по места ще реагират негативно на така предложеното райониране.

"Да "пакетираш" община Банско с община Гърмен и гърменските села гарантира, че Банско занапред ще има представител от една точно определена политическа сила", посочи Вигенин.

Подобен пример Вигенин даде с Разлог, който е "пакетиран" с Белица и Якоруда. Той отчете като позитивен момент, че освен с провеждането на референдума, екипът на шоумена излиза и с идеята за районирането, защото по думите му така избирателната система придобива реални очертания и хората разбират какво представлява. Референдумът изисква от политическите партии да реагират, но не с такова прибързване, посочи Кристиан Вигенин. 

"Следващият парламент няма как да се чувства ангажиран с проведения референдум по-малко от сегашния. Така или иначе ще видим доминация на сегашните политически сили и ядрото ще бъде същото", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Интересно защо се радвате, че най-дясната партия нямало да спечели изборите? Нали уж се мислите за десни, а БСП винаги е била най-дясната партия в парламента в последните 25 години. Не слушайте какво ви лъжат, гледайте действията на съответната партия! Друго също е интересно - защо дасе радвате, че примерно ГЕРБ ще спечели изборите и БСП ще ги загуби? ГЕРБ очевидно са най-вредната партия в България в последните 10 години.
11
9
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Нещо много си се объркал.Поставен/назначен/беше Плевнелиев.Ген.Радев беше ИЗБРАН от българския народ.Останалото са злобни коментари от недоволни герберасти.Точка по въпроса.
10
4
 
1
 
! Отговори
FAKT преди 7 години
Преди години БСП номинира НЕИЗБЕРАЕМИЯ Велко Вълканов, за да изпъкне Желю; # След време Синьото БКП им върна жеста с НЕИЗБЕРАЕМИЯ Неделчо Беронов, за да изпъкне Гоце # Защо милиционерското БКП номинира НЕИЗБЕРАЕМАТА Цецка (Баба Цола 2) така и НЕ разбрахме ? ? ? P.S.: Може би за да изпъкне Баба Цола 3 (***) ! ! !
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към др. Радев народа няма никакви очаквания за нещо добро . Той е кукла на конци на БСП . Просто един поставен човек . Няма и помен от повтаряната теза , че е независим . Да наистина е независим , защото от него нищо не зависи .
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ В ГЕРБ КАКВИ СА? СИМИТЛИЙСКИЯТ КМЕТ НЕ МОЖЕ ДА НАСМОГНЕ.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, ИМА СИ ЛЮБОВНИЦА ЧОВЕКЪТ, НЕ Е ПЕПЕРУГА КАТО НЯКОИ ДРУГИ УПРАВЛЯВАЩИ.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ще стане с т.н. Президент др. Радев . Не желае Плевнелиев да подпише служебен кабинет с негови избрани министри . Сега обаче ще подпише служебен кабинет , който е избран от любовницата му и др. Нинова . Ето това ни очаква с този президент .
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ама др. Вегенин беше приятелка на Станишев . Това , че за нищо не става е ясно , но те повечето от БСП са такива .
4
8
 
10
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Аз не мога да разбера хора като този Вигенин - нито мускулатура имат като хората, нито визия въобще, нито пък имат развит мозък, а да не говорим, че нямат един марков анцунг да се облекат като хората. Защо не ходят да работят по фабриките, където ще им отива и сигурно ще са щастливи? Има работно време, то свършва, забравяш за ангажиментите, пиеш бира... Точно за тях! Нека да оставят публичните изяви на хората като мен!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Екипът на шоумена управлява държавата. Малееей!А като се появи на изборите и вкара в парламента интелектуални гении като Росен Петров, вече всички ще гледаме дебатите в НС, вместо Шоуто на Слави! Може направо да направят дебатите по вечерно време, за да е по-удобно на телевизията.
2
5
 
14
 
! Отговори
Филип Дей преди 7 години
И Кристалина, както и Вигенин са подлеци, престъпници, етномарксисти, глобалисти и илюминати! Бог да ни пази от тях и подобните им!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало! Заглавието!