ДПС със заявка за властта, очакват да са трета сила

Няма да участваме в аритметически мнозинства, заяви Карадайъ
Обновена: 26 дек 2016 19:55 | 26 дек 2016 19:08,
50
ДПС със заявка за властта, очакват да са трета сила
Снимка: Пресцентър на ДПС

На възпоменателен митинг по повод 32 години от началото на т.нар. възродителен процес ДПС в кирковското село Могиляне направи заявка за участие във властта след предстоящите извънредни парламентарни избори.

"Нашата цел е да сме част от едно ценностно мнозинство в бъдещия парламент на страната и да сме част от изпълнителната власт", заяви пред Тюркян Чешма председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той обаче беше категоричен, че партията му няма да участва в аритметически мнозинства, съставени от партии с несъвместими политически и идеологически ценности.

Очакваме ДПС да бъде най-малкото трета политическа сила в страната, за да имаме адекватно участие в управлението на страната, заяви от своя страна заместник-председателят на ДПС Хасан Азис.

Темата коментира и евродепутатът от ДПС - Либерален Алианс Неджми Али. По думите му предстоящите извънредни парламентарни избори са много важни, защото те представляват пътя за връщането на ДПС във властта.

В словото си пред многолюдния възпоменателен митинг Мустафа Карадайъ припомни няколкократната смяна на имената на мюсюлманите преди 1989 година. Според него това е станало възможно, защото "имената бяха сменяни на групи и групички".

"Обединихме се в мъката, в страданието, в потъпканото ни достойнство", каза Карадайъ. И не пропусна да отбележи, че за последните 26 години имало най-малко 6 опита за разделение на ДПС, два от които в последните две, но всичките те - неуспешни.

ДПС няма нужда от това разделение и няма да го допуснем, категоричен бе лидерът на ДПС.

Във възпоменателния митинг по повод 32 години от началото на "възродителния процес" в България участваха още евродепутати от ДПС, народни представители от партията, цялото нейно ръководство, гости от Турция в лицето на представители на опозиционната в южната ни съседка Народно-републиканска партия, кметове на общини и населени места жители на кирковската община.

В сутрешните часове преди проявата на ДПС, членове и симпатизанти на ДОСТ начело с лидера си Лютви Местан и турския посланик Сюлейман Гьокче проведоха и паралелен възпоменателен поход до гроба на загиналата от заблудил се куршум 18-месечна Тюркян, както и възпоменателен митинг пред паметника на загиналото дете.

До сериозни сблъсъци не се стигна и доколкото ги имаше, те се изразиха във вербални нападки между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
zaferiyus преди 7 години
Хайде бе.Че и заявка очакват.ДОСТ им дръпна шалтера.
32
0
 
5
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Народецът много бързо забрави с чии мандат Ореховият щеше да фалира страната ! А тези скапаняци да не си правят сметки без кръмаря.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** КЪ ДъПаСе ТРЕТИ- НАПРАВО СА СИ ПЪРВИ- РАДЕВ ПРАЗИДЕНТ, КАРАДЪЙЪ ПРАМИЕР- ПОРЦИИТЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИ И ВСИЧКИ ДОВОЛНИ- ИНФЛАЦИЯТА НЕЩО МИ СЕ ГУБИ - ГА БЯХА ТРОЙНИ Я ДОКАРАХА ДО 12.5% ПРЕЗ 2008Г. ТОГАЗ ИМ СПРЯХА И ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЗА КРАЖБИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ- СЕГИ КАК ЛИ ША НИ СГОТВЯТ, А ДАЛИ ЩЕ СЕ ПОВТОРЯТ СЪБИТИЯТА С ЕДИН ...ОФ НЕ МИ СЕ МИСЛИ, ЧЕ ГРОЗНИ НЕЩА СЕ СЛУЧВАХА- СПОМНИХ СИ ЗА МЪЖКАТА СЕКРЕТАРКА- АМАН АМАН- ГОСПОДИ КАКЪВ ЦИНИЗЪМ, КОЛКО МНОГО АЛЧНОСТ И ИЗПЕЧЕНИ МОЗЪЦИ И БЕДНОСТ....
30
3
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До Истината 26 В голяма грешка си, ДПС няма нищо общо с насаждане на ислям, в ДПС се говори за ПАРИ и това е което ги интересува..., всъщност това интересува всички нашенски политици и партии без изключение...
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Влади 27 Добре, съгласен, но кажи с какво ГЕРБ промени нещата... Назначи калинки и неграмотници навсякъде също...ФАКТ! И горите също се секат по същия безобразен начин! ФАКТ!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свалете знамената на ДПС. Това е място за поклон пред паметта на майка ми и другите жертви на комунизма, провикна се по време на импровизирания митинг Фикри Хасаноглу, син на убитата на днешния ден през 1984 година Айше Хасан, който днес живее в Турция. Заедно с него беше и Фатма Моллахасан, майка на убитата Тюркиян, която беше довела и преродената си дъщеря, кръстена на жертвата Тюркян. Хората на Доган, предвождани от лидера Мустафа Карадайъ, предпочетоха да отбележат годишнината по обичайния начин с митинг в център на Могиляне. Карадайъ се провикна няколко пъти: ДПС, ДПС!, но никой н
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунисти+турци- зло за България!Президента Радев, дет се кълне в Русия и премиера КарадайЪ, също, но и в Turkiye, ,ще ще ни оправят! Браво, ... гласувахте за антибългарските партии. Халал да ви са!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" предстоящите извънредни парламентарни избори са много важни, защото те представляват пътя за връщането на ДПС във властта. ""........................Ето това казва всичко ... и който гласува за БСП нека знае, че на практика гласува за връщането на ДПС в властта.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този гъгнещият терорист няма работа в парламента на България. дпс е незаконно формирование на етническа основа.Вън терористите от Българския парламент!
24
5
 
26
 
! Отговори
Влади преди 7 години
Тази партия е опасна за България! От една страна е създадена от руски агенти - видя се, като се скараха ердоаан и путин, как ахмед доаан зае проруска позиция. От друга страна, далаверите им в земеделието и горите бяха страшни - изсякоха българскитв гори, а всеки земеделски европроект даваше отчисления за ДПС, иначе нямаше разрешение. Да не говорим за хилядите назначени неграмотни турци на възлови позиции - горски, хр. инспектори и пр. А в цели агенции се говореше само турски. Но все заради БСП
23
3
 
24
 
! Отговори
ROM преди 7 години
"Само игнориране на тия антибългари" - Не антибългари a небългари.
22
7
 
24
 
! Отговори
ROM преди 7 години
"Какви са тия гости от Турция!!!! Нали са уж, Българска партия!!!" - Нали им изгонихте роднините ( 500 000 турци) през 1989 година.
21
5
 
27
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
Трябва ни втори бай Тошо,че да видим къде ще се скрият тези ***.
20
4
 
23
 
! Отговори
cCc преди 7 години
Тоя отново е зажаднял за власт! А онзи *** от боянските сараи със сигурност вече е стегнал "обръчите от фирми"1 Само че, неграмотен мерзавецо, няма да ти се отвори парашута! Кажи го на агент Сава!
19
21
 
7
 
! Отговори
така се прави преди 7 години
ДПС подкрепя избирателите си.Не им прилага Геноцид!
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не е в състояние да раздели БКП/БСП и ДПС, тъй като и двете партии са филиали на КПСС/КГБ
17
2
 
17
 
! Отговори
Стефи преди 7 години
Госпожо редактор Пейчева,поправете си грешката в заглавието,иначе ще заприличате на Карадайъ.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В сирия може
15
5
 
22
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Какви са тия гости от Турция!!!! Нали са уж, Българска партия!!!
14
3
 
9
 
! Отговори
ROM преди 7 години
До ЩирлицЗасрами се! Майчиният език още е забранен. Май ще се хванем.