ГЕРБ протегна ръка към РБ и ПФ за коалиция след изборите

Цветанов е убеден, че ГЕРБ ще е първа сила и ще диктува правилата
129
ГЕРБ протегна ръка към РБ и ПФ за коалиция след изборите
Снимка: БТА, архив

Въпреки че ГЕРБ отказа да застане зад правителството на патриотите или на реформаторите в рамките на това Народно събрание, шефът на депутатите на партията на Бойко Борисов Цветан Цветанов декларира, че в следващия парламент могат отново да бъдат заедно.

Още по темата

"Коалиционните партньори от това правителство биха могли да намерят допирни точки и отново да работят заедно в следващия парламент за формиране на мнозинство", коментира той пред "Фокус".

Според него трите формации отново могат да формират парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство, за да продължат с мерките за икономическия ръст, регистриран 2016 година.

"Той е на годишна база около 3,1%. В първата тройка сме на държавите от ЕС", похвали се Цветанов.

ГЕРБ ще бъде основният двигател за политиките, които ще се правят в следващия парламент, зарече се той.

Вторият в ГЕРБ се надява и на силно представяне на предстоящия предсрочен вот.

"През 2015 година на тясно партийния вот за общинските листи ГЕРБ имаше 890 хиляди гласа, което означава, че в общи линии сме се доближили до нивата от тясно партийния вот от 2015 година, а на втори тур получихме подкрепа от 1,256 млн., което за мен е една цел, която трябва да се търси като резултат на следващите парламентарни избори. Мога да споделя, че 2013 година, 2014 година ГЕРБ получаваше около 1 070 000 – 1 080 000 гласа, което ще ни даде възможност да бъдем първа политическа сила", каза още Цветанов.

Според него промените в изборните правила няма как да се случат в рамките на оставащите седмици от работата на този парламент, въпреки че резултатите от референдума показаха, че българите искат да се въведе мажоритарна система.

"Когато през май се обсъждаха промените в изборното законодателство, ГЕРБ дискутираше с парламентарните групи да внесем за разглеждане смесена избирателна система и по-специално - модела, приет в Германия. По този начин има пропорционална листа, но същевременно има и мажоритарна листа, което дава добра възможност на избирателите да избират най-достойните и са в полза на правенето на политики в полза на обществото. От тази гледна точка ние бихме се съгласили на смесена система, но, все пак, на първо място трябва да бъде желанието на над 2.5 милиона и политическото решение, което сме взели в партията, е да се съобразим с референдума", коментира още заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той се похвали още, че през отиващата си година силният глас на България беше чут в Европа. Благодарение на това и на добрите отношения с ЕС и Турция, изградени през годината, миграционните потоци не  са се отправили към България.

"Можем да отчетем, че през 2016 година имаме намален миграционен поток в сравнение с 2014 и 2015 година. Добрите отношения с Турция дадоха възможностАнкара да не предприема действия, които биха могли да създадат сериозен проблем за националната сигурност на страната със засилващ се бежански поток към България", обясни той.

Цветан Цветанов добави, че премиерът в оставка Бойко Борисов е успял да получи принципна подкрепа, както от ЕК, така и от европейските лидери, доказателство за което са 160-те милиона евро, гарантиращи по-голямата сигурност на България.

Той каза още, че през следващата година акцентът ще бъде поставен върху политиките за връщане на нелегалните мигранти, намиращи се на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
кокальт е обединяващото звено затова гласуваики за герб ще получите товакоето е в мом
86
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Сега Патриотичния фронт върви нагоре, но ако се върже пак с ГЕРБ посоката сигурно ще се обърне. Който се е хванал с Бойко не е спечелил.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хиляди държавни служители поставени на хранилка на ГЕРБ бяха плашени,че ще им спрат достъпа до баницата ако не гласуват за Цачева,защото Бойко щял да си подаде оставката.След като го размазаха на изборите,той реши да поиска тайм аут,за да се опомни и прегрупира.За него да не е на власт е равно на смърт.И не че някой го заплашва,то ако са искали да са го направили.Не че някой след него ще разследва престъпленията му,то всички са замесени. Той не може да понесе фактът че ще бъде господин Никой.
84
1
 
5
 
! Отговори
Фуджи преди 7 години
Кога ще си вдигнат задниците и да направят проверка на структурите в Кърджали.Нима е трудно да разберат,че политическите репресии,уволнения,ранни пенсионирания,извършени от Цвета Караянчева,превърнаха ГЕРБ в най-мразената партия през последните петдесет години.Такава наглост,безчовечност и цинизъм,е типичен само за фашизма!За какво говори факта,че уволняваш нормален,но безпартиен човек,и на негово място назначаваш агент на ДС.Справка-за директор на училището в село Стремци е назначен аг.Болбин.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е коалициите да се правят не след , а преди изборите . Баницата първо трябва да се спечели , а после ако има какво , да се разпределя . Желателно е ПП ГЕРБ след предсрочните избори да играе ролята на отговорна опозиция като продължи работата с мигрантите , магистралите и контрабандата Те и без това за друго не стават .
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е коалициите да се правят не след , а преди изборите . Баницата първо трябва да се спечели , а после ако има какво , да се разпределя . Желателно е ПП ГЕРБ след предсрочните избори да играе ролята на отговорна опозиция като продължи работата с мигрантите , магистралите и контрабандата Те и без това за друго не стават .
81
0
 
4
 
! Отговори
Katrin преди 7 години
Партиите и религии водят човечеството към дъното.Следващото хилядолетие хора ще направят голяма крачка в развитието си. Ще разберат кой е Бог и как трябва да се обръщаме към него? Това не е този Бог, който познаваме от религиите. Бог значи универсал,човек с висш разум. В Библята е казано И създадох човека на подобие на себе си Значи Бог е човек.Друг е въпроса че в тази книга само 10% е истина. Няма прераждане,има превъплащение на тялото. Ние живеем много за да развием разума си и се усъвършенс
80
1
 
10
 
! Отговори
d преди 7 години
Дано не видите парламент повече!
79
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЗАЩО БЕШЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАТАКЛАМА,ДА СЕ ИЗХАРЧАТ МИЛИАРДИ КРЕДИТИ,НЯМА НЯКОЙ ДА СЕ САМОСЕЗИРА,ИЛИ ЧАКАТ ДА СЕ ОТКРАДНЕ НЯКОЯ КОКОШКА.КОЛКО НАПЪНИ А ДА СЕ РОДИ ПАК СЕДМАЧЕ,СЛЕД ТОВА МИ КАЖЕТЕ,ЧЕ ИМАМЕ НАРОДНИ ВОДИТЕЛИ,НЕ ПОРОБИТЕЛИ Е ПО ТОЧНАТА ДУМА.
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цветан ЦветановНай-точно е да кажем че ДС изгради Герб и именно служителят на ДС -Ц.Ц.
77
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ЗАЩО ГИ ЯДОХМЕ ЖАБЕТАТА, ЩОМ СЪЩИТЕ ХУБАВЦИ ПАК СЕ ОБЛИЗВАТ ЗА ВЛАСТ?
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПФ ЩЕ СЕ КОАЛИРА С БСП .
75
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, ако ГЕРБ, РБ и ПФ ще са следващата управляваща коалиция, каква ще е разликата от досега? И кой ще плати милионните разходи за служебни правителства, парламентарни избори, няколкомесечното бездействие на държавните структури. Еднолично това е Бойко Борисов. Все още съм оптимист, че все някога ще си плати за всичко.
74
11
 
4
 
! Отговори
Dino преди 7 години
Az sam s visshe obrazovanie I glasuvam za patriotite.Gllasuvam v Irlandiia I savsem ne sam propadnal.Ako te specheliat,se vrashtam sas semeistvoto.Ostanalite partii sa MAFIIA I az ne vijdam,zashto da jiveem v Bulgariia.
73
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се намери ли някой да попита крадливата ГЕРБерска шайка за какво похарчиха 2 милиарда и половина само за последния месец???Това ли беше целта на Плевнелиев да тупа топката до последно за да им даде възможност да доопоскат държавата.Така направиха и предишния път.Оставиха държавата на санитарния минимум.После Орешарски само за една година им остави в резерва 8 милиарда,които отново опоскаха ударно.Защо орязаха парите за болниците,защо няма за операции на деца с тежки заболявания,а за тях-има?
72
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
gerb ne tribva da idvat na vlast poveche v balgaria
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ujas niama veche da cradat evrosubsidii
70
5
 
37
 
! Отговори
Хохохо преди 7 години
На практика гласуваш за Кунева и патреотарите - получаваш герб! Халал да вие!
69
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха Ха ха, протегнал е защото е видял питоня как шава на пода! Циркаджии
68
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бах ти наглеците...хората с камъни ще ги подкарат, а те пак гледат в салама