Русия с кампания да възстанови влиянието си в България

За Даниел Митов идеята да излезем от НАТО е опасна
Обновена: 29 дек 2016 12:25 | 29 дек 2016 11:00, Камелия Цветанова
153
Русия с кампания да възстанови влиянието си в България
Снимка: МВнР

Външният министър Даниел Митов обяви, че се води целенасочена кампания за възстановяването на руското влияние в държави, които са в НАТО и България е сред тях.

Още по темата

"Има много организации, които са роби на руските банки. Не сте ме чули да казвам, че Русия е враг, но след всичко, което ни се говори от БСП, изникват притеснения. Новият президент трябва да работи и не става въпрос само за отношенията с Русия. От заявките на Румен Радев става ясно, че отношенията ни с Русия ще се променят", коментира той пред bTV.

Според дипломат №1 от години се повтаря, че Русия води битка за подкопаване на ЕС и в този смисъл президентът Росен Плевнелиев не е казал нищо ново, макар че стана мишена за нападки от руски медии заради твърдението си, че Москва цели да разруши Общността.

"През последните години има големи геополитически размествания и въпросната дестабилизация на ЕС, предизвиквана по един или друг начин, е резултатът именно на тези усилия", коментира Митов. 

Русия е единствената държава, с която над 15 години имаме тежък работен дисбаланс. Българската продукция дълго време не можеше да бъде изнасяна, дори и преди ЕС да наложи санкции на Москва, заради чисто санитарни или какви ли не проблеми. Българската икономика е най-малко губещата от тези санкции", отсече той.

"Големият проблем е говоренето в стил, че някой е слуга на друг. Това се говори в цяла Европа, което предизвиква истерия. Трябва да защитаваме интересите си. Русия има свой интерес, но той не е България", настоя Даниел Митов.

"Идеята, че България може да бъде извадена един ден от  НАТО, е проблем. Чуваме го оттук-оттам. А това не е добре. НАТО е най-големият гарант за сигурността на България. 70% от военния потенциал на света е в този съюз. Националната сигурност на страната ни зависи изключително от него", каза още външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
11
 
4
 
! Отговори
Анти Путн преди 7 години
Направете една партия с Плевнелиев,за да има за кого да гласуваме. Обичащите РУСИЯ, а не нейните диктатори
80
13
 
19
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД преди 7 години
Не знам какво прави Москва но знам ,че Народен съд трябва за всички американски *** назначени в България. Митов.......итн..
79
12
 
21
 
! Отговори
САЩ вън от БГ преди 7 години
Всички партии в Бг се контролират от САЩ и западните посолства. Митов не БГ министър ,а човек назначен от САЩ минал през фондация на ЦРУ. България се унищожава постепенно благодарение на такива като него и другите политици които се назанчават и одобряват от посолството на САЩ
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kade e nazista soros i Asan genov
77
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
troianskia kon na rusia v nato tova e balgaria
76
15
 
21
 
! Отговори
САЩ вън от БГ преди 7 години
Вън американските окупатори от България. Народен съд за Митов и другите *** унищожители на България
75
15
 
21
 
! Отговори
... преди 7 години
Митов Митов значи учил си поне 12 години за средно. После един бог знае из кое висше си се търкалял и пак акъл немаш за 5 стотинки.Кво толко ти пречи Русия немога да разбера. Вместо да кажеш нещо положително за българската дипломация ти кадето и да се появиш само плюеш другите. Що не говориш нещо против Тръмп които нема нищо общо с твоята евроатлантическа идеология а седиш и траеш по негов адрес.
74
11
 
18
 
! Отговори
т преди 7 години
На този все виновна русия още малко остана и на него
73
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да "НАТО ни пазело от Русия"Стара песен за ***!
72
14
 
20
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Този *** не трябва да бъде допуснат да излезе от страната след като се пръждоса това правителство. В момента, в който той вече няма да е никакъв трябва да бъде арестуван и съден. Защото, помнете ми думата, тоя национален предател тутакси ще напусне страната и повече няма да го видим.
71
13
 
16
 
! Отговори
да преди 7 години
НАТО ни пазело от Русия :)))))) сега се сещам.. онова безполовото Цачева на един от последните дебати с Радев пробва да вкара тоя лаф как руските туристи у нас ще поискат автономия.. Радев само й каза.. вие вярвате ли си на тая глупост и оная млъкна:))) а, че има слабоумни, които биха повярвали в руско нападение срещу България.. не се съмнявам... колко му трябва не един балък.. :)))
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля че Русия е добре да оцелеят без България, всичко останало е празни приказки от Митов....
69
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия ще се издъни както винаги
68
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блокирания ***, това, което вашите блокирали мозъци не разбират е, че не е нужно да се плаща на някого, за да харесва хубавото. Не е необходимо да ми се плаща, за да защитавам демократичните и западни ценности, защото държавите, които ги прилагат са най-развитите и проспериращи държави в света. Виж, за да защитавам *** ви съветска ***, където хора умират от глад всеки ден, където пият ароматизатори за вана и живеят в землянки, трябва някой доста добре да ми плати. Ама доста добре!
67
3
 
24
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
БХК, Отровено Общество, бТВ, център за изследване на демокрацията...........още американски проекти за контролиране на клетата ни територия
66
6
 
25
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
*** номер 72 - русия купувала партии в БГ? :)Америка за България знаеш ли колко инвестира бе?Икономедия, Институт за пазарна Икономика, Деформаторски блокове, Гербове - всичко това са американски проекти.Хубавото е че мистър Тръмп ще спре всички тези проекти.
65
7
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
натовски плъх безроднически,върви подяволите заедно с тъпата ти терористична нацистка организацийка!
64
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че има все още хора, които се осмеляват да казват истината на глас. Русия дебне за всяка възможност да си върне влиянието в източна европа и Пичkин неведнъж го е признавал. Троловете писали под тази статия са най-голямото доказателство. Опити за манипулиране на общественото мнение, финансиране на антибългарски и проруски партии като ДПС, АТАКА, БСП, за щастие все още поне 80% от българския народ не ще и да чуе за руския ботуш и "просперитет".
63
9
 
21
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
На 20 януари ви пускаме водата обилно на всичките морално остарели *** - Обонго, Килъри, Пръдналиев, Митров и земеделеца-пилот.И изтичате в канализацията.Прокуратурата се занимава с вас, вие миришете отдалеч.
62
23
 
13
 
! Отговори
Курнелий Путински преди 7 години
Още отсега всички виждаме, че Курнелий Путински е една изпълнителна играчка в ръцете на най-ретроградните рубладжийски задгранични кръгове ! Робот без собствена мисъл и мнение - рефлекси от армията ! Заповеди не се обсъждат ! Само се изпълняват ! Зловредно зомби !