Русия с кампания да възстанови влиянието си в България

За Даниел Митов идеята да излезем от НАТО е опасна
Обновена: 29 дек 2016 12:25 | 29 дек 2016 11:00, Камелия Цветанова
153
Русия с кампания да възстанови влиянието си в България
Снимка: МВнР

Външният министър Даниел Митов обяви, че се води целенасочена кампания за възстановяването на руското влияние в държави, които са в НАТО и България е сред тях.

Още по темата

"Има много организации, които са роби на руските банки. Не сте ме чули да казвам, че Русия е враг, но след всичко, което ни се говори от БСП, изникват притеснения. Новият президент трябва да работи и не става въпрос само за отношенията с Русия. От заявките на Румен Радев става ясно, че отношенията ни с Русия ще се променят", коментира той пред bTV.

Според дипломат №1 от години се повтаря, че Русия води битка за подкопаване на ЕС и в този смисъл президентът Росен Плевнелиев не е казал нищо ново, макар че стана мишена за нападки от руски медии заради твърдението си, че Москва цели да разруши Общността.

"През последните години има големи геополитически размествания и въпросната дестабилизация на ЕС, предизвиквана по един или друг начин, е резултатът именно на тези усилия", коментира Митов. 

Русия е единствената държава, с която над 15 години имаме тежък работен дисбаланс. Българската продукция дълго време не можеше да бъде изнасяна, дори и преди ЕС да наложи санкции на Москва, заради чисто санитарни или какви ли не проблеми. Българската икономика е най-малко губещата от тези санкции", отсече той.

"Големият проблем е говоренето в стил, че някой е слуга на друг. Това се говори в цяла Европа, което предизвиква истерия. Трябва да защитаваме интересите си. Русия има свой интерес, но той не е България", настоя Даниел Митов.

"Идеята, че България може да бъде извадена един ден от  НАТО, е проблем. Чуваме го оттук-оттам. А това не е добре. НАТО е най-големият гарант за сигурността на България. 70% от военния потенциал на света е в този съюз. Националната сигурност на страната ни зависи изключително от него", каза още външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
19
 
! Отговори
Българина преди 7 години
А как ти се струва идеята за трети път да сме в лагера срещу Русия, да останем и без южна българия ли, щото предишните два пъти това беше резултата, като сбъркаш лагера
20
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Противната муцуна на снимкатаняма нищо общо с рускитекампании особено ако саполезни за България.
19
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви продукти на Русия сте закупили? Вероятно никакви. Даже и водка Столичная вече не е руска.
18
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От близо 3 млн българи извън пределите на БГ, колко са в Русия и колко на Запад?
17
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че е по-добре с НАТО и ЕС! Русия е недоразвита държава, и никога няма да се развие.
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За българите е по-важнасилна България и на заденплан Европа. За турците еважна на първо мястослаба България но няма даго кажат директно, а ще кажат нещо друго.
15
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Митов трябва да го пуснат да ги говори тия работи на ТАЛИБАНИТЕ в Афганистан особено за демокрацията
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опа грешка Само че Американците виждат че не са номер 1 а народа помни когато всичйи работеха всички бяха здравно осегорени и нямаше внимателбо да слушат младите...
13
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пубертета и младежките пъпки дълго няма да приключат при този юноша. На такива постове недорасли, които още не са се научили да разсъждават и да спазват мярката не трябва да се поставят.
12
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото на Митов е в затвора.
11
10
 
28
 
! Отговори
силна европа преди 7 години
Може и 3 млн българи да изчезнат, но това е нищо щом сме демокрация
10
13
 
35
 
! Отговори
позор преди 7 години
Защо Б Б не каже коя чужда държава е предложила това *за външен министър?и кой ще поеме вината за белите който той направи на България!?
9
14
 
39
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Защо цитирате Митов? Той не е компетентен по въпросите за външната политика!
8
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да всеки гледа кокала.Едни гледат да вземат Доларите от САЩ да има Американско влияние а други гледат да вземат рублите да има Руско влияние.само че краварите са по злобни защото виждат че са номер 1 а народа помни
7
11
 
35
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Щом като другаря Митов казва, че България не изнася оръжие за Сирия, значи, че България изнася оръжие за Сирия! За главорезите от ИДИЛ!
6
31
 
16
 
! Отговори
kiro преди 7 години
В русия имат много пушки, да ги накараме да се нахранят с тях - Роналд Рейгън. Когато и да пребиеш руснак е късно - Българска поговорка.
5
10
 
37
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ей 20 дни им оставят и спиране нямат, ако има как и война ще разпслят преди да си тръгнат, хайде стига с тез Руски мечки. 27 г Запада можеше преспокойнода ни разкара от руско влияние, но просто така сме им удобни, бедняци голтаци в кюшето на европа. За поляци и гърци може милиарди да се опрощават за Бг нее, те са отличници в мизерстването.
4
12
 
34
 
! Отговори
Даниел Митов преди 7 години
може и да станем ислямска република, но никога няма да бъдем с християнска Русия!
3
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да стане.
2
19
 
40
 
! Отговори
L. преди 7 години
Разбира се, че отношенията ни с Русия трябва да се подобрят, както и да се влошат с тези, които ни докараха до лоши отношения с нея.