Полицаите в стрес, тестват ги за знания – 30 въпроса

Ако на повече от 10 отговорят грешно, тогава...
3 яну 2017 08:00,
93
Полицаите в стрес, тестват ги за знания – 30 въпроса
Снимка: архив, Булфото

До края на октомври всяка година служителите на МВР ще минават през тест за проверка на знанията. Това предвижда наредбата за професионалното обучение, пуснато за обществено обсъждане от силово ведомство.

Причината са последните промени в Закона за МВР, които предвиждат годишна проверка и оценка на професионалната подготовка на полицаите.

Тестът по специализираната подготовка ще съдържа 30 въпроса, като полицаите ще имат време от един част да решат въпросите. Ще бъдат подготвяни по три варианта с въпроси, като в деня на препитването ще се тегли чрез жребий един от тях.

Досущ като на избори, задължително трябва да се използва син химикал, а верният отговор да се отбележи със знака "Х". Не се допуска преписване, размяна или пък преснимане на теста. За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора. Ако две поредни години не издържат тества, личен състав трябва да информира прекия им началник.

В наредбата се предвижда и провеждане на професионални обучения. Освен провеждането им под формата на специализирана, физическа, стрелкова подготовка и подготовка по полицейска лична защита, се въвежда и пети вид – пожарно-стрелкова. За всяка от петте вида е регламентирано ясно кои държавни служители участват и подлежат на проверки за оценяване, пише "Монитор".

Повишението в длъжност пък ще става след успешно завършена професионална подготовка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ше има ли математика във въпросите? да речем - "колко е [sin (30) - cos (60)] "? :)))
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора." Ех, Златке, Златкееее.....
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ повечето случаи комисията обръща глава на физическия тест. И сега няма да има наказания ако не можеш да го вземеш. Отбиване на номер.естествено, нужна е бройката. малко са пазителите на народните грабители, още трябват.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо реподбор - калпазаните, рушветчиите, гъзариите, тежкарите и пр. униформени и не униформени полицаи ВЪН от МВР. За останалите пекс и физичесдка, но текс без преписване от предварително решен както на практика винаги е ставало. Който остане чест и почест.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора.--Аха... колкото повече, толкова повече, казал мечо пух..п.п. редакцията - за уволнение си!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брилянтна написана статия! То и сега има годишни тестове. Само че са напълно безмислени. Ефекта е нулев, няма наказания ако не го минеш. В повечето случаи комисията обръща глава на физическия тест. И сега няма да има наказания ако не можеш да го вземеш. Отбиване на номер.
31
1
 
6
 
! Отговори
Smaiki преди 7 години
За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора.
30
0
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Policai se podpira na stena.Stenata pada,lakuv e izvoda?Po umniyat otstupvaPolicai se podpira na stena,no stenata ne pada?Ot drugata strana ima drug policai
29
0
 
10
 
! Отговори
РУМЯНА преди 7 години
Ако грешните отговори са 30, отличник ли ще бъде? Май и журналистите трябва да държат изпити.
28
1
 
13
 
! Отговори
опетков преди 7 години
"За да издържат препитването, служителите трябва да имат минимум 10 грешни отговора." Журналистът вече се провали на полицейския тест.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно оня от улица Ханку Брат ще ги изпитва! :-) :-) :-)Целта е как да се източат още няколко десетки милиона за джоба на своите хора!
26
1
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Drugiyat urok shte mi se da e po etika,kultura i povedenie na policaya po vreme na slujebnite si zaduljeniya.Niama kude drugade da se oplachem osven tuk i sega.Prostashkoto povedenie,urigvane,obrushtenie kum grajdanite e pod vsyakakva kritika.Shtee mi se da gi prepitvat na operativka vsyaka sutrin,ZASHTO SA IZBRALI DA BUDAT ORGANI NA REDA? ZASHTO SA POLICAI???MOJE BEZ OTGOVOR,NO DA IM NAPOMNIA CHE KUKITE SA ZA DA PREDOTVRATYAVAT PRESTUPLENIYA
25
3
 
9
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Въпрос първи: колко полицаи са нужни да завият лампова крушка ? Втори въпрос - на коя страна се завиват?1226
24
4
 
14
 
! Отговори
2+2 преди 7 години
Най -важният въпрос , който пътния полицай трябва да знае е "КВО ПРАЙМ СЯ?"
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ КАКВИ ТИ"ЗНАНИЯ" У НЕЗНАЕЩИЯ НЕГРАМОТЕН БАШИБОЗУК!?ХАХА!ЩЕ ИМ ПИШАТ ВИСОКИ ОЦЕНКИ ЗА ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА!КАКТО НЕВЕЖИТЕ ИМ СЪБРАТЯ ОТ МААЛАТА МИНАВАТ В ПО ГОРЕН КЛАС БЕЗ ДА МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ..ЧЕ И ТАЯ ОРДА Е СЪЩАТА..
22
2
 
9
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не се вълнувайте толкова драги коментиращи. Става въпрос за въпроси свързани със законите .
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква физическа подготовка? Всички имат шкембета по 1 м напред, а някои си търсят оная работа с огледалце.
20
4
 
14
 
! Отговори
правилния отговор преди 7 години
Първия въпрос е: кое е правилното име на Иван Вазов?Правилният отговор е: Петър Вазов!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mnogo razchitame na tyah daa,ama nasun.Podaite jalba,ako vidite v niakoi blok che se subirat prostitutki,da se vidite v chudo.Da ne posochvam primeri,che shte mi iztriyat komentara.
18
4
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "ивчо": Това, че има вицове за полицаите не значи, че не разчитаме на тях. Тъкмо обратното. И за това е важно държавата да ги подкрепя, за да си вършат работата, а не само да им дава тестове. По царско време на всяко село е имало по един стражар, за да гони крадците. А сега на три села я има един полицай, я няма. И апашите спокойно шетат по дворовете на хората.