Всяко село – с полицай! А той – с кола, но пък стара...

Румяна Бъчварова обяви, че потокът от бежанци е намалял с 40%
Обновена: 4 яну 2017 11:45 | 4 яну 2017 11:22, Веселина Йорданова
122

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че във всяко село в България ще има полицай. Униформените по малките населени места пък щели да бъдат оборудвани със старите автомобили на МВР.

Това стана ясно по време на първото заседание на кабинета в оставка за тази година. По време на него вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова изнесе данни за броя на влизащите у  нас бежанци.

Министърът съобщи, че вече са дошли първите автобуси, предназначени за борба с безредици, има и още средства, отделени за автомобили.

С обновяването на автопарка, старите коли на МВР ще отидат по селата, стана ясно от думите на премиера Борисов. Ще сложим по полицай в село или на две села, съобщи още той.

Борисов уточни, че е възложил намирането на законовата форма за това на министерствата на вътрешните работи и на финансите и изрази надежда в следващите дни "хората да ги видят там полицаите".

Със заръката: "Отивайте да поемате снега", министър-председателят награди шефовете на ОД на МВР в Шумен, Бургас, Хасково Ялчън Расим, Калоян Колянов, Ангел Ганчев, като посочи, че са работили изключително добре през годините.

Над 40% среден спад на влезлите бежанци у нас отчете вицепремиерът Бъчварова в началото на заседанието.

На него Борисов нареди да се даде информация и по друга гореща тема – финансите на държавата, след което стана ясно, че има излишък в бюджета от 1,5 млрд. лева за първи път от 2008 година насам.

"Спрямо 2015 година, когато имахме дефицит от 2.8%, подобрението във фискалната позиция е с 4.4 на сто от БВП“, съобщи зам.-министър Кирил Ананиев.

За бежанците пък Бъчварова отчете още, че спадът им за декември е 60%.

По думите й това се дължи на добрата организация на работа. Изключително добре си разчетохме силите, каза още тя и похвали армията за доброто сътрудничество с полицията.

МВР шефът в оставка каза още, че значение има и оградата по границата с Турция, от която остават за изграждане два участъка от 9-10 километра.

България в момента има наполовина по-малко бежанци, отколкото през миналата година, похвали се Бъчварова.

Тя каза и че МВР е готово с проектите, за да усвои договорените от Борисов от Брюксел 160 млн. евро. Бъчварова напомни и че правителството е отпуснало 5 млн. лв. за екипиране на спец частите и жандармерията на МВР, като в момента всички поръчки са приключили и се изпълняват.

На първото заседание за тази година Борисов направи и "преглед“ на министрите си.

"Много си брадат", изстреля той по адрес на транспортния министър Ивайло Московски. Последва реплика от залата, че и Вежди Рашидов е с брада, на което Борисов отговори с аргумента "Вежди е творец".

"И аз съм творец", обобщи Московски. Премиерът пък съзря в това "нова мода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
16
 
! Отговори
th преди 7 години
Този човек има ли изкаран цял мандат в нещо? Напуска позицията гл.сек. на МВР, сигурно защото там трябва действително да се работи, а не да се плямпа пред репортери. Като кмет пак си тръгна, за да влиза в парламента. После хвърли оставка на кабинета, а през 2016 отново. Сега се приема за всьо и вся, хората му пишат директно във ФБ да ги вади от преспите, правят го почетен гражданин на села и паланки. Докога?! И какво стана с разследването за далаверите на прехода, които бе обещал преди изборите?
54
2
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Ква успешна година кви пет лева и намаление потока на бежанци и че отдавна завършената на годината ОГРАДА сега остават два участъка по 9-10 км .Всичко това са стъкмистика нито едното нито другото .Само за декември на няколко пъти са съобщени по няколко групи от по 30-40 души.Отделно които са задържани от сръбски и румънски граничари докато българските бездействат Иако на това МВР казва успех то кво остава за другите направления.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще пази полицията в селата-пенсионерите,който взимат по 90 лв. ли?А мафията се разкарва из градовете,защо се допуска над 18-годишни на дискотеките?Стари коли,стари управници,кога ще се промени българия?
52
0
 
2
 
! Отговори
О преди 7 години
Коментар 4 ! Това е истината.
51
2
 
7
 
! Отговори
мммм преди 7 години
за всеки политик трябва да има полицай да го следи а не на всяко село те селските крадци крадат колко 100 200 лв а кой краде милионите
50
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 7 години
др. борисов,къде ще отидат ,новите джипове на горското,за старите коли разбрахме.
49
1
 
14
 
! Отговори
така се прави преди 7 години
Едно време инспектор Гешев държеше с желязна ръка престъпниците и без компютри, сегашни автомобили и ДНК експертизи и т.н.СЕГА всичко е МАФИЯ !!!!
48
11
 
8
 
! Отговори
един преди 7 години
На изборите, изберете другарите милионери ,те ще Ви оправят от всякъде !! Знаете го ,замразени фондове,банкови далавери за милярди, безработица и за младите перспектива - терминал 2 .Сега плюйте !
47
4
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Тази смяна на колите на МВР смърди от километри на Корупция и източване на Бюджета .Нали мотива беше че колите са стари и застрашават живота на униформените , сега изведнъж те ще оживеят като голф в Перник .
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То не само че ще е един полицая, а то пък ще е един полицай, знаем ги що за стока са. Като всеки кмет, народен представител и общински съветник, полицаят е поредният хрантутник на гърба на българският данъкоплатец и трудещ се човек, тежест за всеки пробиващ си път през административната бг джунгла, опитващ се да оцелее напук на всичкото държавно съпротивление упорит местен ***, който иска и се мъчи да работи и живее нормално в собствената си страна.
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е заседание на МС, а PR за довиждане!!!!След две три години започват обвиненията
44
6
 
32
 
! Отговори
гафур преди 7 години
дигай заплати и пенсии бе прооостак направи живота на народа по лек а не да ги мачкаш с мутри в униформа на ченгета сега народа и за тях заплати трябва да изкарва чакайте да ви гласувам
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всеки депутат...любовница, до нея..друга!
42
1
 
25
 
! Отговори
анти преди 7 години
и какво ще направи един полицай - най много да го пребият- не това е решението - ефективно правосъдие трябва - на крадците да се счупи едната ръка и да се хвърли в затвора - а да видиме ще крадат ли
41
3
 
21
 
! Отговори
киноман преди 7 години
-Куче касичка...зарче касичка...това куче защо е зелено?-То е милиционерче!
40
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просташко държание и предизборна агитация.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам аз, че един ден всички ще станем полицаи и работа ще има само в мвр :D Няма такава простотия, плановете за развитие на страната на повечето партии са силно мотивиращи, виждам светло бъдеще и сигурност, особено в икономическо отношение нещата изглеждат мн позитивно, само като погледнеш колко млади хора се изнасят на запад, провинцията се мести в софия, а в провинцията ромите пък превземат всичко все повече и повече, няма как да не бъдеш оптимист, още вярват, че по стария начин ще стане.
38
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя трябва да се прегледа- едно време беше роднина- милиционер, роднина-милиционер. А като стане само милиционер кой ке работи?
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 polozai kakvo moje da napravi boiko psti sa 300 koli sa kakvo. Koga schte digasch pensiite na artisti dr i jin. Tn pomaka vejdi i tvoite deput.gerb kolko saplata vsimat i fandakova s djip ja vosat smi ima metro transp.
36
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това обещание трябваше да го каже преди години ,да видим как ще го изпълни.България има над 5000 села,от къде ще намери поне 3000 свестни полицай и толкова коли,а заплати за полицайте ,резервни части и гориво за колите ,които ще се движат по разбити пътища.Поне 500села са с над 500жители с болшинство от ромско население.Как двама полицай, ако се налижи ще се справят със стотина озверели роми?