Всяко село – с полицай! А той – с кола, но пък стара...

Румяна Бъчварова обяви, че потокът от бежанци е намалял с 40%
Обновена: 4 яну 2017 11:45 | 4 яну 2017 11:22, Веселина Йорданова
122

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че във всяко село в България ще има полицай. Униформените по малките населени места пък щели да бъдат оборудвани със старите автомобили на МВР.

Това стана ясно по време на първото заседание на кабинета в оставка за тази година. По време на него вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова изнесе данни за броя на влизащите у  нас бежанци.

Министърът съобщи, че вече са дошли първите автобуси, предназначени за борба с безредици, има и още средства, отделени за автомобили.

С обновяването на автопарка, старите коли на МВР ще отидат по селата, стана ясно от думите на премиера Борисов. Ще сложим по полицай в село или на две села, съобщи още той.

Борисов уточни, че е възложил намирането на законовата форма за това на министерствата на вътрешните работи и на финансите и изрази надежда в следващите дни "хората да ги видят там полицаите".

Със заръката: "Отивайте да поемате снега", министър-председателят награди шефовете на ОД на МВР в Шумен, Бургас, Хасково Ялчън Расим, Калоян Колянов, Ангел Ганчев, като посочи, че са работили изключително добре през годините.

Над 40% среден спад на влезлите бежанци у нас отчете вицепремиерът Бъчварова в началото на заседанието.

На него Борисов нареди да се даде информация и по друга гореща тема – финансите на държавата, след което стана ясно, че има излишък в бюджета от 1,5 млрд. лева за първи път от 2008 година насам.

"Спрямо 2015 година, когато имахме дефицит от 2.8%, подобрението във фискалната позиция е с 4.4 на сто от БВП“, съобщи зам.-министър Кирил Ананиев.

За бежанците пък Бъчварова отчете още, че спадът им за декември е 60%.

По думите й това се дължи на добрата организация на работа. Изключително добре си разчетохме силите, каза още тя и похвали армията за доброто сътрудничество с полицията.

МВР шефът в оставка каза още, че значение има и оградата по границата с Турция, от която остават за изграждане два участъка от 9-10 километра.

България в момента има наполовина по-малко бежанци, отколкото през миналата година, похвали се Бъчварова.

Тя каза и че МВР е готово с проектите, за да усвои договорените от Борисов от Брюксел 160 млн. евро. Бъчварова напомни и че правителството е отпуснало 5 млн. лв. за екипиране на спец частите и жандармерията на МВР, като в момента всички поръчки са приключили и се изпълняват.

На първото заседание за тази година Борисов направи и "преглед“ на министрите си.

"Много си брадат", изстреля той по адрес на транспортния министър Ивайло Московски. Последва реплика от залата, че и Вежди Рашидов е с брада, на което Борисов отговори с аргумента "Вежди е творец".

"И аз съм творец", обобщи Московски. Премиерът пък съзря в това "нова мода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве тез нали подадоха оставка!Кой ги е уполномощил да управляват още?!
14
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГ-н Борисов е най подготвения Държавник в последните години . В момента няма по добър от него . Когато се появи ще гласуваме за другия , сега само за ГЕРБ . Така е другари прави сте , че вашата нагла и безочлива Нинова за нищо не става .
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 7Загрижен, друг път! Чудят се как да оправдаят купуването на нови коли и се правят на щедри като подаряват старите на селата. Бас ловя, че това ще е следващият ход - нова сума за нови коли на полицаите!!!
12
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези са си организирали новогодишно надлъгване! И добре се справят! Остава и някой да им се хване на лъжите (освен фенките на ББ).
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивайте да поемате снега! Баце ще има грижата да ви го пусне на далавера.
10
2
 
33
 
! Отговори
от преди 7 години
Па то 90% от селата вече са запустяли,кво ша вардят полицайте,разбитите и ограбени къщи ли!?
9
3
 
34
 
! Отговори
1-2-3 преди 7 години
1. Войската на границата = край на харчовете за талибаните в центровете, край на престъпленията на арабите и болестите, които разпространяват. 2. 10 нови затвора и всички "роми" с присъди в тях. Всяко престъпление извършено от римлянин с максимална присъда и без право на намаляване. Ще видите как до 1 година ще станат като агънца. Тези разбират само от бой и терор.3. Такива като Боко, Съсела и Гоце в затвора, при избирателите си
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
VEDNAGA DA SE NAMALYAT I SAPLATITE S 40%. NA GRANICHNITE I LOVZITE NA BEJHANZI. KATO PARITE SE PRENASOCHAT SA MALKITE PENSII.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко села има в България?
6
3
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
гн борисов колко години сте на власт чак сега пред изборите се сетихте за старцитена село дядовите кьщи са изкорубени заради железните водопроводни трьбивсичко е разбито и ограбено
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
намалели с 40 , а има 1400 преводачи? на кого превеждат ? 1000 от тях да са на работа днес,по един талибан да поемат,са си 1000 бройки на ден.
4
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя микс между бай *** и дон Корлеоне живее явно в паралелна вселена,която няма допирна точка с реалността в БГ!
3
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова, намаляването притока на бежанци не се дължи на "перфектната" ви работа и организация а на студовете, които спират арабелите!И престанете да лъжете защото след Дянков и Трайчо идва вашият ред!!
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Четвъртък ще вали сняг, Боце взимай камерата и там ...
1
2
 
30
 
! Отговори
статистика преди 7 години
Румяна Бъчварова обяви, че потокът от бежанци е намалял с 40%..........................................................................................................Догодина ще намалее със 140% даже.