Всяко село – с полицай! А той – с кола, но пък стара...

Румяна Бъчварова обяви, че потокът от бежанци е намалял с 40%
Обновена: 4 яну 2017 11:45 | 4 яну 2017 11:22, Веселина Йорданова
122

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че във всяко село в България ще има полицай. Униформените по малките населени места пък щели да бъдат оборудвани със старите автомобили на МВР.

Това стана ясно по време на първото заседание на кабинета в оставка за тази година. По време на него вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова изнесе данни за броя на влизащите у  нас бежанци.

Министърът съобщи, че вече са дошли първите автобуси, предназначени за борба с безредици, има и още средства, отделени за автомобили.

С обновяването на автопарка, старите коли на МВР ще отидат по селата, стана ясно от думите на премиера Борисов. Ще сложим по полицай в село или на две села, съобщи още той.

Борисов уточни, че е възложил намирането на законовата форма за това на министерствата на вътрешните работи и на финансите и изрази надежда в следващите дни "хората да ги видят там полицаите".

Със заръката: "Отивайте да поемате снега", министър-председателят награди шефовете на ОД на МВР в Шумен, Бургас, Хасково Ялчън Расим, Калоян Колянов, Ангел Ганчев, като посочи, че са работили изключително добре през годините.

Над 40% среден спад на влезлите бежанци у нас отчете вицепремиерът Бъчварова в началото на заседанието.

На него Борисов нареди да се даде информация и по друга гореща тема – финансите на държавата, след което стана ясно, че има излишък в бюджета от 1,5 млрд. лева за първи път от 2008 година насам.

"Спрямо 2015 година, когато имахме дефицит от 2.8%, подобрението във фискалната позиция е с 4.4 на сто от БВП“, съобщи зам.-министър Кирил Ананиев.

За бежанците пък Бъчварова отчете още, че спадът им за декември е 60%.

По думите й това се дължи на добрата организация на работа. Изключително добре си разчетохме силите, каза още тя и похвали армията за доброто сътрудничество с полицията.

МВР шефът в оставка каза още, че значение има и оградата по границата с Турция, от която остават за изграждане два участъка от 9-10 километра.

България в момента има наполовина по-малко бежанци, отколкото през миналата година, похвали се Бъчварова.

Тя каза и че МВР е готово с проектите, за да усвои договорените от Борисов от Брюксел 160 млн. евро. Бъчварова напомни и че правителството е отпуснало 5 млн. лв. за екипиране на спец частите и жандармерията на МВР, като в момента всички поръчки са приключили и се изпълняват.

На първото заседание за тази година Борисов направи и "преглед“ на министрите си.

"Много си брадат", изстреля той по адрес на транспортния министър Ивайло Московски. Последва реплика от залата, че и Вежди Рашидов е с брада, на което Борисов отговори с аргумента "Вежди е творец".

"И аз съм творец", обобщи Московски. Премиерът пък съзря в това "нова мода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ще гласувам за този,който отговори къде отидоха 20 милиарда! За три се знае в Русия и Америка Все братя !!! А другите !?
94
0
 
0
 
! Отговори
Били преди 7 години
От страни е лесно да се плюем. Всеки плюе другия за това сме на никъде.
93
0
 
2
 
! Отговори
Били преди 7 години
1 месец на границата със бежанците. Празници коледа рождинден на дъщеря ми далече от семейството. Жена ми горката сама с две малки деца цял месец. Връщам се три дена дежурен. 72 часа. Обслужвам 13 села сам. Търча от село на село кат линейка и пак не смогвам. Това са 13 село цяла община сам . Един кашон преписки над 100 бр. Как да стане как да съм полезен. Всичко това за 850 лв зоплата .
92
0
 
2
 
! Отговори
Били преди 7 години
МВР 50 хил. От тях 15 хил униформени полицаи работещи със граждани на терен. 13 хил пожарникари . 10 хил джандармерия. Другото е пълнеж . Хора които взимат три полицейски заплати и нищо не правят. Не излизат на улицата не работят с граждани.Забележете 3500 търтея работят в министерството. Обедната почивка се изнизват от тази голяма зграда кат мишки. Ако ги попиташ кой какво работи и по точно какво върши не могат да ти одговорят.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям ***, Баце велик си!Добре че има шарани които му вярват, но за радост стават все по малко.
90
2
 
0
 
! Отговори
нека преди 7 години
*** дойде на власт и после ще го настигнат неговите си клетви.Тъй става обикновено.
89
3
 
1
 
! Отговори
То6 преди 7 години
"***", и аз те подкрепям - ТРИЖДИ ПРОКЛЕТИ
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един полицай няма какво да направи ако цялата ромска махала му се изпречатТози полицай ще се води на работа и ще си взема заплатата без да работи
87
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците са намалели заради студа, ***!А не защото ти си направила нещо!
86
3
 
16
 
! Отговори
отчаян преди 7 години
Като чета коментарите на всички "разбирачи" се отчайвам ,тази страна не я чака нищо добро !!! Такъв е материала ,от калпаво брашно - калпав хляб ,прав е Царя !! Кой каквото си направи сам ,никои не може да му го направи ! бъл. нар. поговорка
85
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще кажете за Боко в затвора?
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И предизборната кампаниоя продължава....
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KUSNO SE SETI BOIKO...
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фактА стига бе от къдя на къдя бре.
81
6
 
10
 
! Отговори
93 преди 7 години
Така се случва във руската сфера на влияние,изчезват милиарди а виновни няма.Х Бисеров,Емилия Масларова,хидроинжинера Доган,Р.Овч,Дянков и още и още кремълски подизпълнители за грабежи и разруха са на свобода.Но кой кой кой да им потърси сметка руската прокуратура на чело с Цацаров?
80
6
 
20
 
! Отговори
факт преди 7 години
През първия си мандат айдука Борисов отмъкна 3,7 млрд. лева резерв от НЗОК, 2,5 млрд. лева от Сребърния фонд който е за пенсионерите и около 9 млрд. лева Фискален резерв. Когато си подаде оставката имаше само 1,5 млрд. във Фискалния резерв.През втория мандат 24 млрд. нов дълг за две години
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А държавата със прокуратура кога ? Българска прокуратура не тази руската
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ивайло калайдисва ли тави , пита един гражданин тука
77
1
 
1
 
! Отговори
майорски преди 7 години
До sakiако я нямаше великата китайска стена ...за Китай щеше да е мнооого по зле ....Стената е помогнала ...за тотално спиране не става на въпрос !
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интресува ме много , дали този Министър на транспорта има именията на дедите си да калайдисва тави или се е българизирал на 100% че чак е загубил теа способности вече , да де ама кръвта вода не става