След бебе Динко... Докога с тая расова омраза към ромите?

ДРОМ се закани, че ще съди всеки, които се изказва грубо за малцинството
Обновена: 5 яну 2017 13:07 | 5 яну 2017 12:22, Камелия Цветанова
518
След бебе Динко... Докога с тая расова омраза към ромите?
13-годишната Златка и 15-годишният Ангел на сватбата си. Кадър bTV

Обидното говорене за ромите след раждането на малкия Динко от 13-годишната Златка в Сливен, ядоса политиците от ДРОМ.

"Силно сме притеснени от факта, че в последно време обществено-политически личности, депутати и евродепутати както от парламентарната трибуна, така и чрез медиите, насаждат расова омраза и дискриминират ромската общност, чрез тяхното поведение и изказване", оплакаха се те в съобщение до медиите.

Още по темата

Според тях е недопустимо в европейска България този вид поведение да бъде толерирано и да остава безнаказано, защото ако то продължи по този начин това би довело до създаване на предпоставки за силно влияние у подрастващото поколение с негативно отношение към ромската общност.

Следствието от това пък би било разединяване на нацията, а по закон всички сме равни, без значение на етническия ни произход.

От ДРОМ се възмущават конкретно от изказването на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, който отсече, че  има омерта на тема "фалшива циганска интеграция".

Според него родителите на деца, които раждат бебета,  носят отговорност за това.

"Те трябва да им обяснят, че не е сега времето да правят деца, а да се образоват, да се трудят, да се научат на ред, родителите им трябва да ги научат да си държат гащите вдигнати, а не после да претендират за апартамент, за легло, така се създава едно паразитно общество", скочи Джамбазки. 

Това негово изказване обаче за ДРОМ е недопустимо грубо, дискриминационно и расистко спрямо ромската общност.

"Искаме да напомним, че подобно поведение е в нарушение на Наказателния кодекс, който гласи, че всеки, който чрез слово проповядва или подбужда към дискриминация, основани на раса, народност, етническа принадлежност се наказва със затвор от 1 до 4 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева", отбелязаха от ДРОМ и се заканиха, че отсега нататък всяко за едно подобно поведение, особено от обществено-политически личности, ще сезират компетентните органи и ще искат намесата на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато се научат да работят и да си плащат сметките.В момента дискриминирани в тази държава са само тези които работят и си плащат данъците.А за съжаление те стават все по малко.
65
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** да казва, че е дискриминиран от тези, които му плащат сметките и социалните помощи от залъка си е перверзно и цинично. Педофилите нямат място в обществото ни.
64
1
 
36
 
! Отговори
Мистър Колт преди 7 години
Изход винаги има. Винаги!!!
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
61, ще видиш след десетина години.Те пак ще произвеждат Мерцедес и Ауди и ще са водеща сила, а тук ще раждат вече сигурно на 10 години и ще ни засипят с асанчета.И не ми изтъквай тероризма като довод, защото тук тероризмът е всекидневен - я от страна на държавата, я от страна на разни динковци и т.н. джигити, трепещи хората по пътищата и тротоарите, щото нещо го бил погледнал накриво.
62
0
 
67
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Никой не мрази ромите, които спазват законите, работят или учат, плащат си сметките и данъците, държат се като човешки същества. Мразим ония другите, дето искат всичко наготово, имат само права и ни се качиха на главите!
61
1
 
64
 
! Отговори
ДPOMофобия преди 7 години
Как па се не намери един журналист с 12 грама мозък да вземе да пита БХК какво мислят за педофилията...!!
60
0
 
44
 
! Отговори
Партиен член. преди 7 години
Дром Ром и.тн. Като цитирате закони редно е и да кажете какво наказание се полага и за родителите и техните родители.
59
0
 
35
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
"Докога с тая расова омраза към ромите?"...докато се оправят...а ще се оправят ли?...едва ли...никой не вярва...
58
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРОМ са организация,която доведе т.н."роми" до това положение -да са неграмотни,търтеи и не желаещи да работят,защото ползват парите от "интеграцията" им, за собствени "нужди"!А * да се образоват,за да станат действителни членове на обществото, а не само да правят деца и лентяи,защото"така било прието при тях"!
57
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дРОМската дискриминация защо не се споменава?Докога ДромИ ще дискриминират българи? Съдът в Страсбург с дела срещу всички ДромИ за дискриминация срещу българите!
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че в Германия, където имат нормално, образовано общество, как върви интеграцията на *?
55
0
 
12
 
! Отговори
Васо преди 7 години
А това, че живеем в една илюзорна държава и сред една голяма измама е нищо работа. Каквото здравеопазването, такова правосъдието, същото с икономиката, реда и сигурността. Само едни и същи политически субекти потъват временно или изплуват ,като лай.а над застоялата вода в блатото и правят пачки. Те и обръчите им.
54
0
 
45
 
! Отговори
ДPOM ДКОНЯК ДЖИН преди 7 години
Така като гледам омраза предизвикват именно ДPOM с подобни изказвания. А между другото, като ми цицират закони защо не пообяснят малко ТЕ как се вписват в закона, забраняващ партии на етническа основа? И колко пари са усвоили уж за "интеграция"?Като стана дума за "интеграция" - всъщност на Запад интеграцията си е чиста проба асимилация - ако не искаш да живееш като нормален човек идват едни чичковци в униформи и много бързо дивaщинaта приключва.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ти трябва диктатор, а нормално, образовано и решително общество. А ние нямаме такова.
52
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРОМ е организация на дискриминацията и трябва да бъде забранена!
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расата е една - индоевропейска.
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"неможе безнаказано деца да раждат деца"Природата е решила, че може, ти да не си Господ? Проблема е, че не са образовани и не са интегрирани, ама за тая работа трябва твърдата ръка на един авторитарен диктатор, който да няма страх от външни сили и има желание да се справи с този проблем. Който краде в затвора, който излезе и краде повторно - в трудов лагер. Задължително обучение, който бяга от училище, принудителен труд.
49
1
 
36
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Хем са ни са качили на главите, хем били ядосани. Ами като не можем да се разберем, тогава българите да си ходят в България, а ромите - в Ромия.
48
0
 
19
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Там ги записали щото в люлинските училища родителите на ученици не ги искали и отписвали своите деца българчета. Та да не се закрият някои от тези училища изкуствено съществувало училището в Хераково. Министерството на образованието си свършило уж работата. Социялното също. И ромите доволни. Децата им уж ученици, помощите си вървят. ДРОМ също доволна. И ние всички граждани на Република България също. Има етнически мир, законите са спазени и сме остров на Стабилността.
47
1
 
29
 
! Отговори
Кан Крум преди 7 години
И к'во, за ДPOM педофилията - която Е ПPEСТЪПЛEHИЕ - не е никакъв проблем, ами се били обидили, че някой казал нещо си. а междувременно Цацаров да получи 256 камшика на голо и да ходи да "живее" с минимална пенсия и ударно възстановяване на извращаваната до безумие вече 70 години правосъдна система.Хау.