Кабинетът "Радев": Огнян Герджиков става служебен премиер?

Професорът приел поканата да оглави служебното правителство
153
Кабинетът "Радев": Огнян Герджиков става служебен премиер?
Снимка: Булфото, архив

Проф. Огнян Герджиков най-вероятно ще бъде новият служебен премиер и ще оглави служебното правителство на новоизбрания президент Румен Радев.

Професорът бе сред спряганите имена за поста, но според източници на "24 часа" вече е приел предложението и ще встъпи в новата длъжност.

Още по темата

Новият премиер и неговите министри се очаква да бъдат назначени на 27 януари.

Проф. Огнян Герджиков бе председател на Народното събрание при кабинета на Симеон Сакскобургготски и два мандата депутат от НДСВ. След което продължи своята юридическа дейност, както и да преподава на студенти.

Шефът на парламентарната комисия по отбрана ген. о.з. Михо Михов пък е най-вероятният служебен военен министър, твърдят източниците на изданието. Според тях именно Михов е човекът, който е предложил кандидатурата на Радев за президент. Освен това Михов, който е бивш командващ ВВС и шеф на Генщаба, познава Радев още от времето, когато е бил курсант във военновъздушното училище в Долна Митрополия.

Очаква се в кабинета на Радев регионален министър да е бившия кмет на село Труд Николай Копринков. Той е едно от сигурните имена в екипа на новия президент, беше в инициативния комитет за издигането на генерала.

Проф. Емилия Друмева пък ще е юридически секретар на Радев и служебен правосъден министър. Финансов министър в служебния кабинет най-вероятно ще е Кирил Ананиев. Заместникът на Владислав Горанов е признат от всички партии експерт, в министерството е вече няколко мандата при различни правителства.

За външен министър е предложен на директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков. Той бе зам.-министър в кабинета "Станишев" и посланик в Лондон.

И друг кадър на кабинета на тройната коалиция - евроминистърката Гергана Паси, се обсъжда за правителството на Радев.

Възможно е Богомил Бонев да поеме отново МВР, след като бе начело на ведомството преди близо 20 г., по време на правителството на Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
27
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
Очаквах от Радев смислен кабинет,а то отново старите муцуни. Гержиков,Бонев,Гергана Паси ,Михо Михов....Тия смотани политици не разбраха,защо Борисов загуби президентските избори. Искаме нови хора да управляват България .Експерти в работата си,необременени с партии.Има такива ,но не ги искат. Ще вземат да има развалят далаверите. С такъв кабинет БСП ще загуби изборите през пролетта. не че ми пука за БСП. Но нали УЖ искаха промяна.
67
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е най-големия лъжец! Че и нагъл! Мисли хората за прости и лъже без да му мигне окото! Ако това нещо ще е премиер - по-добре да затваряме държавата!
66
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
Стига сте злоупотребявали с думата ЕКСПЕРТ!Всеки човек, с образование, е придобил някаква специалност и е специалист в тази област. Няма човек с диплома за експерт, просто няма такова животно!Днес, под експерти се прикриват хората без образование и квалификация. Започва списъка с Любка Маринова и свършва със Симеончо!
65
13
 
15
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Абе верно ли още има наивници ( като тези писали под мен ) опитни професионалисти...в какво ? В пладнешки грабежи ли? НДСВ...Сер ге*й Стани - шеф ци! Глупости на търкалета! Ако щете вярвайте и във феята на зъбките!
64
16
 
28
 
! Отговори
Досега преди 7 години
постоянно се оплаквахме, че ни управляват "калинки" и "бръмбари", които не знаят какво правят. Радев явно е предпочел за заложи на по-опитни хора. между другото сред тях има и достайни хора като Герджиков и Михо Михов. Герджиков, тези които го критикуват, най-вече защото е бил в НДСв, но в НДСВ имаше и стойностни хора, просто царя ръководеше нещата, а той искаше да си вземе вземите, и покрай него изгорях качествени десни хора. Т.напр. В Абв Калфин изгоря покрай Първанов.
63
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички обвинявата Радев колок е ляв, но повечето хора изброени дотук са или от десни кабинети или с умерено леви разбирания. Бонев бе в десен кабинет, герджиков бе пот НДСВ, която минава за дясна партия, Ананиев го назначи Софиянски и бе после при Костов - също десен, а Михо Михов е ляв центрист. нито едно име на крайно ляв кандидат. не видях тук имена на крайно леви кандидати.
62
16
 
17
 
! Отговори
пагане преди 7 години
До АнонименДа наистина, сякаш Радев ще реанимира политически трупове, които вече сме ги виждали колко добре могат да управляват! Всички тези, които ще назначава са довели до съсипването на България, включително и НДСВ, чиято стара муцуна е и Герджиков. НДСВ също допринесоха за съсипването на страната по много начини!
61
7
 
26
 
! Отговори
повечето хора преди 7 години
имат опит и са експерти в областта си. Михо Михов е много добър професионалист тачен и от сини и от червени, никога не е демонстрирал явно пристрастията си. като посланик показа добра организираност и голяма решителност. Като началник на генщаба работеше с Петър Стоянов и въпреки търканията помежду им и накрая Стоянов го похвали. с тези назначения идав краят на ерата на калинките, назчавани само, защото са дъщери или синове на някого или защото ББ е забърсал някоя на Околовръстното.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Откъде изпълзяхте?Личи си колко знаеш за Борисов. Смешен.
59
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е като е генерал от ВВС да не е господ ,че така му се доверявате на сляпо. Герджиков сега за премиер ,Богомил Бонев за Мвр -дето си пиеше кафето на Банско с мутрите от София. Ами то нищо ново и хубаво не ни чака със старите муцуни.
58
8
 
19
 
! Отговори
Евала преди 7 години
досега Герджиков бе най-достойният председател на Парламента. Опита да постиген разумен компромис, без са прави циркови изпълнения, но стана заложник на ДПС и драмата "Булгартабак" и тъй ката застана зад Л.шулева, относон промяната в Булгартабак, а ДПс искаше статуквото да се запази, я го остракираха. като цяло е човек с умерено -десни убеждения, бе стягат и за кандидат за президент на РБ.
57
12
 
19
 
! Отговори
!? преди 7 години
Ново вино в стари мехове не се слага.....това е древна поговорка. Отново същите мутри идват на власт с нови дрехи.
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам информация, че Иван Костов ще е служебен премиер, а 2/3 от министрите му ще са същите от правителство 81(1997-2001)
55
11
 
25
 
! Отговори
:) преди 7 години
Калинките усещат, че трябва да се прибират на село при кравите и сипят огън и жупел по Радев. Тиквата падна от власт и няма да се върне. Затова стягайте дисагите и по краварниците.
54
14
 
25
 
! Отговори
Откъде изпълзяхте? преди 7 години
Радев бил пън :) Тиквата тогава какво е? Единият е генерал от ВВС, завършил академия И в Щатите, а другият - милиционер от Симеоново и после мутра.
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че от коментиращите тук нищо не зависи че иначе мамата си джаса...
52
2
 
7
 
! Отговори
Циник до 84 преди 7 години
Позволи ми да не се съглася с теб!Изборите са си избори! Поне са "лакмус" , за волята на избирателя! Те са "квитанция" за постигнатото от правителството /вата! Иначе и аз мразя БСП..ДПС...Но кое по-малко зло да изберем?
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинетът "Радев" = Кабинетът на доброто старо време
50
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиникМного хора избраха Бойко и пак ще го изберът. Президентските избори нямат нищо общо с парламентарните. Аз гласувах за Радев (като гледам е било грешка) но никога няма да гласувам за БСП. Глас за Радев не е глас за БСП и това трябва да си го набиите в главите.
49
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избиратането на такъв пън за президент е доказателство за хибридната война у нас