Кабинетът "Радев": Огнян Герджиков става служебен премиер?

Професорът приел поканата да оглави служебното правителство
153
Кабинетът "Радев": Огнян Герджиков става служебен премиер?
Снимка: Булфото, архив

Проф. Огнян Герджиков най-вероятно ще бъде новият служебен премиер и ще оглави служебното правителство на новоизбрания президент Румен Радев.

Професорът бе сред спряганите имена за поста, но според източници на "24 часа" вече е приел предложението и ще встъпи в новата длъжност.

Още по темата

Новият премиер и неговите министри се очаква да бъдат назначени на 27 януари.

Проф. Огнян Герджиков бе председател на Народното събрание при кабинета на Симеон Сакскобургготски и два мандата депутат от НДСВ. След което продължи своята юридическа дейност, както и да преподава на студенти.

Шефът на парламентарната комисия по отбрана ген. о.з. Михо Михов пък е най-вероятният служебен военен министър, твърдят източниците на изданието. Според тях именно Михов е човекът, който е предложил кандидатурата на Радев за президент. Освен това Михов, който е бивш командващ ВВС и шеф на Генщаба, познава Радев още от времето, когато е бил курсант във военновъздушното училище в Долна Митрополия.

Очаква се в кабинета на Радев регионален министър да е бившия кмет на село Труд Николай Копринков. Той е едно от сигурните имена в екипа на новия президент, беше в инициативния комитет за издигането на генерала.

Проф. Емилия Друмева пък ще е юридически секретар на Радев и служебен правосъден министър. Финансов министър в служебния кабинет най-вероятно ще е Кирил Ананиев. Заместникът на Владислав Горанов е признат от всички партии експерт, в министерството е вече няколко мандата при различни правителства.

За външен министър е предложен на директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков. Той бе зам.-министър в кабинета "Станишев" и посланик в Лондон.

И друг кадър на кабинета на тройната коалиция - евроминистърката Гергана Паси, се обсъжда за правителството на Радев.

Възможно е Богомил Бонев да поеме отново МВР, след като бе начело на ведомството преди близо 20 г., по време на правителството на Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доброто победи!
27
9
 
13
 
! Отговори
Радев, оставка! преди 7 години
Съд и прокуратура за комуниста Радев, който вкарва във властта отново престъпниците от Тройната Коалиция!Оставка! Оставка!
26
3
 
14
 
! Отговори
Циник до 37 преди 7 години
"От трън - на глог" ! Каква е съществената разлика - кой ще те краде...дои...яха..и стриже?Че нещо ми се губи!
25
6
 
16
 
! Отговори
681 преди 7 години
И Радев ли се оказа от политическият сериял "Вервайте ми"?
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Със стари труженички нов бapдaк не ставаЗащо трябва нов бардак, старият си е много уютен и удобен.За да си доволен, ти си направи нов бардак
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този избор е самоубийство за Радев!
22
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ви промяна...хахахахахахах :))))))))))))))) Айде пак партията майка излъга народа за N-ти пореден път :)))))))))))))))))))
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков всъщност наистина не е лош избор, на фона на Тиквич и националистите, например. Но хората, които ще му прикачат, са за затвора, а не за служебен кабинет.
20
5
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен Добър пилот и Български ... абе хора каква армия имаме та и авиация.Колко часа има на съвременните самолети ... освен това в БГ няма такива. Колко въздушни битки има та макар и учебни. Истинските пилото латят денонощно а нашите 1-2 пъти в месеца а и можа по-малко. Имаме 3 самолета на кръст ... нямаме танкове, артилерия ракети ... нища си нямаме но си имаме Пеевски и компания ... имаме си медии хазартни игри и *** народ който вялва на медиите за големит печалби дето ги раздават в
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП, както и цялото ляво, вече са в нищото. Единствената стабилна партия (както винаги), е ДПС. Всичко останало се клати и аха-аха да се срути. БСП са комици, АБВ май загубиха Гоце (и са пътници), Дончева няма голяма подкрепа. ГЕРБ без Тиквоний Първи няма да получат и 5%. ДСБ загубиха доверие покрай участието си в управлението.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков не трябваше да приема.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни и същи всеки път
16
14
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Наивници, какви закончета сънувате? Законите се приемат от НС, не от служебно правителство и смешен президент. Хахаххахаааа..."Гладен комунист обществена поръчка сънува"Очаквам с нетърпение сеира на БКП бандата! :)
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
платените провокатори сега ще си доизпият кафетата и се започва
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пълна ревизияПич, май само ти още не си разбрал, че ревизиите не ги прави президента и правителството. Ама опорни точки да има. Като гледам състава на правителството пак със стари кадри нов бърдак ще правят.
13
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не може да бъде кабинет "Радев", а "Йотова"- нов будоар със стари познайници.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
още ли не осъзнахте че нищо не зависи партиите
11
7
 
37
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Бил в НДСВ - да ви напомня - НАРОДНО ДВИЖЕНИЕ СИМЕОН ВТОРИ! Тези биха по нагро крадене всички правителства преди , че и след тях! Еуфорията от избирането на Радев преминава - и истината излиза наяве! Няма да има "нов полъх" със старите престъпни м*утри! Единственото що е неизчерпаемо у нас - е наивността на народа ( избирателя )
10
13
 
34
 
! Отговори
Пълна ревизия преди 7 години
Първото което трябва да направят е да потърсят отговорност от Боко за милиардите заеми, приемането на мигранти заради чужди интереси, пълна ревизия на Герб, пълна ревизия на еврофондовете до стотинка, пълна ревизия на обществените поръчки и съд за всички!!!!!!!!!!
9
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като изключим Герджиков, Миков, Друмева, Копринков, Ананиев, Кючуков, Паси и Бонев, съставът е много добър.