Нинова пак нахока Борисов: За какво изхарчихте 2 млрд.?!

Соцлидерката видя предизборен трик в плана срещу битовата престъпност
217
Нинова пак нахока Борисов: За какво изхарчихте 2 млрд.?!
Снимка: архив, БулФото

Соцлидерът Корнелия Нинова пресметна, че кабинетът в оставка е изхарчил 2 млрд. лева за три месеца и попита премиера Бойко Борисов за какво са дадени парите.

"Потвърждавате ли с това думите ни, че оставате на власт на всяка цена, оставате до встъпването на Румен Радев и до новия служебен кабинет, просто за да харчите едни пари", попита Нинова. Според нея правителството е останало на власт, за да харчи ударно и предизборно, предаде БТА.

Нинова посочи, че през август 2016 г. по време на заседание на Министерския съвет Борисов е заявил, че в бюджета има излишък от 3,3 млрд. лв., а преди няколко дни обявил излишък от 1,5 млрд. лв. Тя попита премиера в оставка къде и за какво са изхарчени 2 млрд. лв. за три месеца.

Нинова разкритикува и приетия днес от МС план за борба с битовата престъпност. Според нея става дума не за дългосрочна политика, а за предизборен трик.

По думите й програмата започнала в мандата на Пламен Орешарски и била добра, но дошъл кабинетът на Борисов и я спрял, а сега пак я предлагал.

Красимир Янков определи последните решения на Министерския съвет като "имитация на загриженост".

Нинова отново подчерта, че БСП няма отношение към състава на служебния кабинет на новоизбрания президент и "нито ще предлага министри, нито ще дава оценки на тези, които той е избрал".

Тя съобщи, че от БСП са готови с обещания алтернативен национален план за развитие на България и имат амбицията да го превърнат в народен план за развитие и алтернатива.

Акцентите в този план са: премахване на "мутренското управление" на държавата, обвързаности, зависимости и задкулисия и тяхната смяна с ясни правила; икономическа насоченост към създаване на родна индустрия, българско производство и защита на малките и средни предприятия; демография и доходи; наука и образование; здравеопазване; сигурност.

За да получат подкрепа на предстоящите избори, социалистите тръгват по страната и подновяват изнесените заседания на ръководството на БСП. На място те ще разговарят с хората за "политики, действия, за алтернатива за България". Обиколката им започва от вторник в Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
10
 
9
 
! Отговори
нашенски питанки преди 7 години
Да кажем, че едно правителство за 2-3 години е направило общо 20 милиарда лева заеми. После се похвалило,че има в резерв 13 милиарда. Но тогава се пита, защо е трябвало да взима заеми. Обаче, ако се има предвид, че в цялата далавера са участвали посреднически частни фирми и тяхната комисионна е била 2 процента, излиза че всичко това е било направено , за да бъде източена държавата с 400 милиона лв...
76
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разпиляват пари като за последно сами и само за да се провали новото правителство,после Ес бил виновен ,па Путин бил виновен ,па Сорос бил виновен ,па плана на рептилите бил такъв,Израел ни са месели.Обърнаха държавата и парите на хората на бащиния,30 години изнасят милиарди ежегодно,Германия прие над милион талибани и не усети,даже бележи ръст
75
9
 
7
 
! Отговори
абдурд преди 7 години
тая сега завижда че тиквата открадна повече от тях,все ***
74
1
 
14
 
! Отговори
бг преди 7 години
..на големия Християнски празник БОГОЯВЛЕНИЕ , не се връзва някък си да се коментира тетка корнелия нинова...наздраве и успех на всички Българи и на тетинчовците , разбира се.!!!
73
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другарко Нинова това,което дрънкате по горе сме го чувалии не сме впечатлени,но няма да спрем да се интересувамезащо другарят Станишев ви уволни,като зам.министър на Р.Овч.От този висок пост яко трябва да сте се изцепилита другарите да ви разкарат.Нещо голямо ще трябва да сте крадналии не поделили....
72
5
 
13
 
! Отговори
www преди 7 години
АМИ ЗА КАКВОТО ГИ ХАРЧИХТЕ ВИЕ ГОСПОЖО НИНОВА - АБСОЛЮТНО СТЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ....
71
3
 
13
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Голяма завис на дребна душица..... Това е селският манталитет ! От него няма отърване...
70
4
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
На този ден *** кратуно проста ,се говорят само хубави неща,това е празник на всички Българи.Днес е началото на всичко добро през цялата година ,а ТИ яде в америка а се *** тука в нашата родина. Как не те е срам. / Моля не изтривайте/
69
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова нагла , проста и гадна жена скоро не сме виждали в политиката . Тази другарка е изгониха от СДС и като зам. министър на икономиката за корупция и далавери и сега ръси мозък и морал . Самия факт , че има такава лелка шеф на БСП говори , че сме много закъсали .
68
8
 
17
 
! Отговори
наблюдателен преди 7 години
...кога Корнелиа Нинова ще отговори на един въпрос зададен и от Янаки Стоилов и който отговор тя "разсеяно " пропуска ? ......до 3 мандата в БСП ....или над 3 000 000лв.и вън от БСП...!!!!
67
8
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Хибридните мутанти пак са препили с одеколон.
66
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕКА НЕ УБИВАМЕ БЪЛГАРИЯ С БСП И ДПС. ДА УБИЕМ СОЦАЛИЗМА!
65
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ще спечели колкото партията на янукович спечели след майдана
64
6
 
23
 
! Отговори
Преди да хока когото преди 7 години
и да било, нека да застане пред целия народ и да обясни как точно бяха приватизирани "Техноимпекс" и "Техноимпортекспорт"? Как успя да се справи с тази важна задача (пътищата на износ на налични капитали, прословутите външнотърговски дружества, източили България и т.н.)?Как я назначиха едновременно за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и за шеф на борда на директорите на Техноимпортекспорт",като е имала само 2 години трудов стаж, състоящ се от по няколко месеца работа в различни учреждения?
63
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ СВЕСТЕН МЪЖ МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ МВР!!!!БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПРЕМИЕР КОЙТО НЕ Е КОМУНИСТ!!!!БСП И ДПС МИСЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ!!!! ВАЖНО Е ДА СЕ ГЛАСУВА НО НЕКА ДА НЕ УБИВАМЕ БЪЛГАРИЯ С БСП И ДПС !!!ПРИЕМАМ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА КОГОТО И ДА БИЛО САМО НЕ И ЗА БСП И ДПС!!
62
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ Е ВАЖНО, ЧЕ БСП НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ.
61
9
 
21
 
! Отговори
akud преди 7 години
нинова си представя ако беше на власт как с дпс щяха да ги усвоят за нова година и нещо се дразни
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може Баце се е изхвърлял с числата, защото миналата година веднъж казваше 3 милиарда, веднъж 4 милиарда, ама ние него си го знаем, така че да излезе Владко Горанов и да даде точен отчет колко е имало и колко има сега в резерва и ако наистина са 2 милиарда по-малко, да каже за какво са отишли. Така и ние ще си направим сметката кой лъже, което е много важно за предстоящите избори!
59
6
 
18
 
! Отговори
;yivi преди 7 години
Ааааааа - тя вече се е върнала от Америка :) !Ако се беше върнала от Русия щеше сигурно да го набие :)
58
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ СВЕСТЕН МЪЖ МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ МВР!!!!БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПРЕМИЕР КОЙТО НЕ Е МУТРА!!!!ГРАБ И ДПС МИСЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ!!!! ВАЖНО Е ДА СЕ ГЛАСУВА НО НЕКА ДА НЕ УБИВАМЕ БЪЛГАРИЯ С ГРАБ И ДПС !!!ПРИЕМАМ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА КОГОТО И ДА БИЛО САМО НЕ И ЗА ГРАБ И ДПС!!