Нинова пак нахока Борисов: За какво изхарчихте 2 млрд.?!

Соцлидерката видя предизборен трик в плана срещу битовата престъпност
217
Нинова пак нахока Борисов: За какво изхарчихте 2 млрд.?!
Снимка: архив, БулФото

Соцлидерът Корнелия Нинова пресметна, че кабинетът в оставка е изхарчил 2 млрд. лева за три месеца и попита премиера Бойко Борисов за какво са дадени парите.

"Потвърждавате ли с това думите ни, че оставате на власт на всяка цена, оставате до встъпването на Румен Радев и до новия служебен кабинет, просто за да харчите едни пари", попита Нинова. Според нея правителството е останало на власт, за да харчи ударно и предизборно, предаде БТА.

Нинова посочи, че през август 2016 г. по време на заседание на Министерския съвет Борисов е заявил, че в бюджета има излишък от 3,3 млрд. лв., а преди няколко дни обявил излишък от 1,5 млрд. лв. Тя попита премиера в оставка къде и за какво са изхарчени 2 млрд. лв. за три месеца.

Нинова разкритикува и приетия днес от МС план за борба с битовата престъпност. Според нея става дума не за дългосрочна политика, а за предизборен трик.

По думите й програмата започнала в мандата на Пламен Орешарски и била добра, но дошъл кабинетът на Борисов и я спрял, а сега пак я предлагал.

Красимир Янков определи последните решения на Министерския съвет като "имитация на загриженост".

Нинова отново подчерта, че БСП няма отношение към състава на служебния кабинет на новоизбрания президент и "нито ще предлага министри, нито ще дава оценки на тези, които той е избрал".

Тя съобщи, че от БСП са готови с обещания алтернативен национален план за развитие на България и имат амбицията да го превърнат в народен план за развитие и алтернатива.

Акцентите в този план са: премахване на "мутренското управление" на държавата, обвързаности, зависимости и задкулисия и тяхната смяна с ясни правила; икономическа насоченост към създаване на родна индустрия, българско производство и защита на малките и средни предприятия; демография и доходи; наука и образование; здравеопазване; сигурност.

За да получат подкрепа на предстоящите избори, социалистите тръгват по страната и подновяват изнесените заседания на ръководството на БСП. На място те ще разговарят с хората за "политики, действия, за алтернатива за България". Обиколката им започва от вторник в Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.