Ударна МВР акция в страната – патрули vs. престъпността!

7 млн. лева за 3 месеца, Борисов ги вдига като дойде пак на власт
Обновена: 6 яну 2017 13:22 | 6 яну 2017 11:30, Веселина Йорданова
136
Ударна МВР акция в страната – патрули vs. престъпността!
Снимка: Булфото, архив

С активна патрулна дейност управляващите смятат да преборят битовата престъпност. Такава операция започва в следващите дни в пет области, а в следващите три месеца ще тече на национално ниво.

Това стана ясно в началото на извънредното заседание на правителството в оставка, което обсъжда план за борба с битовата престъпност и отпускането на допълнителни пари за целта. С одобрените 7 млн. лева ще се осигурят допълнително коли за полицейските патрули и гориво за автомобилите.

"За 3 месеца, ако следващото правителство иска да ги продължава (мерките - бел. ред.), ще си ги направи, ако не – като се върнем ние, ще ги направим за цялата година", разясни премиерът в оставка Бойко Борисов.

Вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова каза, че на територията на страната има около 5 хил. малки населени места и е трудно за всички да се осигури постоянно присъствие. Според нея обаче активната патрулна дейност ще даде очакваните резултати.

Януари месец пък се характеризирал с набези в отдалечени населени места срещу възрастни хора, а повече от половината нападатели били редицивисти.

МВР шефът пресметна, че с отпускането на 7-те млн. лева може да се осигури присъствието на 1140 полицейски автомобила, които всеки ден могат да изминават допълнително до 210 км. Ще се работи и с криминалния контингент – с проверки и задържане.

Премиерът Борисов пък заяви, че година и половина слушал "не може, законът не позволява, нямаме пари, нямаме коли". Така или трябвало да се правят инцидентни полицейски операции с изпращане на жандармерията за 1-2 седмици, докато изхарчат парите, или да се избере устойчив вариант като днешния.

"Това дава възможност полицейските патрули да обгръщат голям брой населени места, да бъдат видими, да могат хората да ги спират, да им казват каквото има, докато дойдат новите служители, за да направим това, което имаше навремето като квартални отговорници или районни инспектори, и по селата включително", обобщи Борисов.

Със законовите промени, приети от парламента, над хиляда души – бивши военни и полицаи, се подготвят в "Симеоново" и другаде, за да станат полицейски служители, стана ясно от думите му.

"Армията ни помогна, ще продължим да я използваме", допълни министър-председателят.

Бъчварова пък уточни, че планът за борба с битовата престъпност бил подготвен още преди изборите, като резултат от усилията на кабинета.

Министърът обяви, че от 2008 г. не са купувани нови автомобили и полицейският автопарк е изключително остарял, високи били и разходите за ремонта му.

"Вече имаме рамков договор, 297 автомобила ще бъдат доставени март месец", съобщи Бъчварова и допълни, че са планирани още 300 коли, за да се осигури ресурсно полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете стратегически как е избран момента - заради снега нито една от тия коли няма да мръдне.Гаден и ояден демагог.
47
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седем години я остави да си разиграва коня, сега за седем дни, ще я бори ! Алоооу, Месията, а със седем риби няма ли да ни нахраниш ?Нагъл телевизионен измамник !
46
2
 
33
 
! Отговори
Коректор преди 7 години
"Пет дни ударна МВР акция в страната"Да се чете"Пет дни ударна PR акция в страната"
45
3
 
33
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисовите простотии за пред малобройния, нискообразован електорат от бедни, провинциални, български пролетарии нямат край.Неграмотният Борисов стана за смех на цяла Европа, защото не може да изкара и един мандат от простотия, и всички му се смеят и подиграват.
44
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Б.Б, колко пъти ще подаваш оставка с идеята пак да се върнеш на власт? Лицемерен клоун си ти.
43
0
 
32
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Пет дни ударна МВР акция в страната! През останалите 360 дни, полицаите ще си клатят краката и ще получават заплата!
42
0
 
30
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Ех като наближат избори кво хубаво става. Политиците стават едни загрижени ,едни народни. Избори трябва да има на всеки 6 месеца.
41
2
 
37
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Аз няма да реша дали Бойко ще се върне! Но ,ако зависи от мен - няма!
40
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си мислех, че полицията трябва да работи ежедневно, а не само по време на показни мероприятия
39
0
 
25
 
! Отговори
художника преди 7 години
Леле, 7млн. пак изтекоха в джобовете на некой. За толкова пари що не раздадете паник бутони или уоки-токита директно свързани с най-близкото МВР?
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя партия ще предложи легализиране притежанието на огнестрелно оръжие за самоотбрана. Дали някоя партия мисли в тази насока?
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде СЛУЖЕБНИЯ който и да е да застъпва, че калинките съвсем озверяха - СЪЩО като при Килари и Обонго 1към 1.
36
0
 
22
 
! Отговори
Предизборната борба преди 7 години
Бойко започна предизборната борба от по-рано, за да не се изненадава, когато предложи Цецка Цачева за премиер :)
35
1
 
36
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Битовата престъпност играе с полицията като схемата е проста.След сигнал на гражданин полицията бързо идентифицира крадеца ,повярвайте ми полицията знае всичко независимо.какво се говори официално.След това се привиква лицето и му се показват доказателствата .Плаща се и дознателя прикрива уликите.Това е.Патрулите са праха в очите на гражданите.За корупция Бойко Борисов си мълчи и не говори нищо.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мама мия - Под дулото на избори - интересен слоган могат да си го инплантират на ракавелите.
33
0
 
20
 
! Отговори
Аман преди 7 години
"За 3 месеца, ако следващото правителство иска да ги продължава, ще си ги направи, ако не като се върнем ние, ще ги направим за цялата година" - оптимист !
32
0
 
26
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Ударна акция ЦЕЛИ пет дни ?!От такава реакция - Боже пази!Ще се покрие кримиконтингент,и тръгва да граби в сгоден момент!
31
0
 
26
 
! Отговори
х.х преди 7 години
Вместо да плашите "крадците" и убийците променете законодателството! 5 години затвор за убийци. Условни присъди за рецедевисти с 10 ефективни присъди...какво очаквате по дяволите. Ок да кажем ,че американската наслагваща съдебна система не е правилна,но елиминирайте рецедивистите по дяволите. 90% от хората които извършват престъпления са добре познати на полицията с множество присъди За всяко трето престъпление присъдиде трябва да се удвояват. За убийсто до трета категория минимум 20 години затв
30
1
 
33
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Поредния предизборен кьорфишек на бат ви Бойко! К'во прави 2 мандата та сега се сети за битовата престъпност? Лъжльо ! Ама още маса народ вярва в Дядо Коледа и "бореца срещу престъпността юнак Бойко"! Ха, ха.....!
29
1
 
25
 
! Отговори
Agenta преди 7 години
Пет дни на засилена корупция. Пет дни рекет :)