БСП vs ГЕРБ: Зима или избори, снежинка или апокалипсис?

Социалистите обвиниха правителството, че използва снега предизборно
Обновена: 7 яну 2017 15:18 | 7 яну 2017 12:15,
191
БСП vs ГЕРБ: Зима или избори, снежинка или апокалипсис?
Снимка: архив "Булфото"

БСП обвини ГЕРБ, че превръща природните явления в предизборно оръжие преди предсрочния вот.

Социалистите дадоха извънредна пресконференция, на която обвиниха управляващите в оставка, че приравняват почти всяка снежинка на апокалипсис.

"Зима е. Да ви кажа честно вече имаме различни понятия за зима, особено моето поколение бяхме свикнали, че през януари вали. Даже сме се радвали на снега, докато сега всяка вече снежинка е почти равна на апокалипсис", коментира Кирил Добрев, цитиран от "Фокус".

Според него страхът на управляващите не е от зимата, а от задаващите се избори.

Още по темата

"Страхът днес е друг. Ако не е лицето Борисов, ако не е той, ще ни затрупа тоя сняг, който вали с дни", коментира Кирил Добрев.

Той коментира изявленията на министрите в оставка, че по пътищата има 3000 снегорина и попита къде са.

"Думата от 30 декември досега е "превантивно". Превантивно се затварят пътища, вчера от енергото спират тока – превантивно", каза депутатът и попита дали има фирми, които с една и съща техника печелят по няколко области "превантивно".

БСП поискаха да се обявят фирмите, които чистят всеки определен район и дали има такива, които са близки до управляващите и особено до коалиционните им партньори.

Кирил Добрев поиска да се обявят "превантивно" телефоните на "баровците", които са собственици на тези фирми и изпълняват тази дейност. "Не е имало случай цяла Североизточна България да бъде отцепена", възмути се още Добрев.

Шефът на БСП-София Калоян Паргов припомни, че в България не за първи път има зима, а  отговорност на правителството е да гарантира нормалното функциониране на живота, дори при такива условия.

"Единствено ние в България не сме разбрали, че има климатични промени и че може да ни застигне такава зима. Между другото назад в годините повечето от нас си спомнят, че сме имали такива зими и че не е някакво изключение", каза той.

Той обвини ГЕРБ, че ползват управленски потенциал за личен пиар.

"Не знаехме, че ще има сняг и затова всички Ивановци няма да спират празника си, въпреки че така съветват от компетентните органи", каза още Паргов и честити празника на всички именици.  Той попита и каква алтернативата дава правителството на затворените пътища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
1
 
! Отговори
2 преди 7 години
Да продължим- пътищата първи и втори клас, както и магистралите са 7500 километра, трети клас са 12 000 км. Снегът няма да вали едновременно , както и покривката няма да е еднаква. Метеоролозите казват къде и как.За първи и втори, с магистралите- да няма и снежинка вече сме свели машините на 1/3- получиха се 2000 машини.Според АПИ - имат готови 3 000 , участват и общините-башка.Снежинка не трябва да има- за чий им е щаб?
102
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО НАПРАВИХА НАШИТЕ ЛЕВИ, ИНФЛАЦИЯ 1500%СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 5 ДОЛАРА, ФАЛИТ НА БАНКИ, А ВЛОГОВЕТЕ НАПЪЛНИХА СМЕТКИТЕ НА ЕДНИ МНОГО ВЕРНИ НАШИ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ, МАСА НАРОД СЕ ПРОСТИ С ВЛОГОВЕ СПЕСТЯВАЛИ ЗА ДЕЦАТА СИ, А СЕГА ЕДНИ ТАКИВА ДРУГАРЕ ПИТАТ НА КАРУЧКА ЛИ ДА СА КАЧА, ТА СЪЩЕТЕ СИ ПОСТРОИХА ЛИЧЕН КОМУНИЗЪМ И КО МОЖЕХА ФАЛИРАХА- ДРУГЕ ОГЛЪДНЕХА И СЕ ОЗЪБЕХА- АВЕ ДРУГАРЕ ХА СТИГА С КРАЖБИТЕ ЧЕ И ВНУЦИТЕ МИ ЩЕ ПЛАЩАТ 5 МИЛИАРДА ОТ ПОСЛЕДНОТО ПОВЕРВАНЕ- МАСОВО ВИ ОБИЧАМЕ БЕЗПЛАТНО
101
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Нали щяха да ловят снежинките във въздуха (по ББ)? Защо бедственно положение? Кайзер Созе04 Януари 2017 15:24да смятаме страшното бедствие- Републиканска пътна мрежа- 20 000 км (яко закръглих нагоре)- цял екватор.ще се покрие за 24 часа с 60 см- значи 2,5 см за час.значи- снегорин ако минава с 30 км /час *** всеки час- всичко ще е за терлици в отсечка 30 км и тръгва обратно. Сега делим 20 000 на 30- получава се 6 666 машини. Ама да е всичко черно едновременно. Огромна мобилизация, нали?
100
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОБЩИНА НИКОЛА КОЗЛЕВО ПРЕСПИ ДО 4 МЕТРА И УРАГАНЕН ВЯТЪР- ТОВА ВИ СЕ СТРУВА НОРМАЛНО....КИРИЛЧО ДА СА ЛЕКУВАШ
99
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея от БСП как не ги е срам въобще да говорят, крадците му...
98
3
 
22
 
! Отговори
ист преди 7 години
Кире, народът иска да знае колко долара спечели като наруши югоенбаргото, и кой те спаси от затвора.Не се притеснявай за изборите. На БСП и Нинова най приляга изборите да са на 1 април- ден на лъжата и на Нинова.
97
3
 
16
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
До u4enИнтересното е, че генерал Пиночет е бил първоначално с леви идеи и е завършил военната академия в СССР.Когато се връща в Чили ПРОГЛЕЖДА и ликвидира разбойниците болшевики!
96
2
 
20
 
! Отговори
izh преди 7 години
Горкото милионерче. Много крупен бизнесмен. явно е трудолюбив. То с мисленето сме зле , в тази партия това не бие много на очи !!!
95
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минал си не в София а в Долно Нанагорнище аз пътувам из цяла София всичко е изчистено до асфалт.
94
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не е встъпил в длъжност защо Радев ходи и дава првсконференции в централата на БСП на Позитано 20 ?
93
23
 
5
 
! Отговори
Маг преди 7 години
Герб лъжат като дърт ром.Никакви снегорини няма,краде се яко.Снощи минах половин София само 1 снегорин с вдигнато гребло.Фандъкова я снимаха на орлов мост е беше почистено.Да се разкарат тия крадци по бързо
92
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие комунистите от БСП откраднахте парите за снегопичистването начело с Радев, който има правомощия само да краде и да си стои на топло при любовницата!
91
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си ако Орешарски беше премиер, какво щяха да са го направили Прасешките медии до сега.Иначе в момента само медийна тишина и мълчина.
90
6
 
19
 
! Отговори
спец преди 7 години
До Анонимензо последните 26 години имаме ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ,презЛУКАНОВО и през ВИДЕНОВО управление,общо ТРИ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ и ВСИЧКИ при УПРАВЛЕНИЕ на БКП-БСП
89
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербаджии КОЙ открадна парите за снегопочистването. КОЙ ?
88
2
 
11
 
! Отговори
коци преди 7 години
СПОКОЙНО ПАК ЩЕ ОСТАНЕМ ИЗЛЪГАНИ ОТ ВСИЧКИ АКО ИЛИ КОЙТО ИМ ВЯРВА !
87
13
 
6
 
! Отговори
до 123 преди 7 години
Институциите на ГЕРБ създадоха проблемите в сега бедстващите региони. Времете си е време, сняг през зимата винаги е валяло, но такава липса на организация, никога не е била. За съжаление даже и след 22-ри, когато Радев вече ще има пълномощия, ще трябва да мине известно време, преди да измете некадърниците от ГЕРБ от властта. Дотогва всички пълномощия са в ръцете на Плевнелиев и правителството на Борисов
86
3
 
5
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До u4enТака трябва - и веднага ще останем без правителство.
85
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И тоя е милионер,не го мислете.
84
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя дето пита за Генерал Радев, само ще му задам контравъпроса - а Плевнелиев и Борисов къде са, защото те са действащите президент и примиер. Радев още не е встъпил в длъжност, това ще стане на 22 януари и тогава ще ви лъснат крадливите герберастки з....ци и катастрофата, в която за втори път оставяте държавата.