БСП vs ГЕРБ: Зима или избори, снежинка или апокалипсис?

Социалистите обвиниха правителството, че използва снега предизборно
Обновена: 7 яну 2017 15:18 | 7 яну 2017 12:15,
191
БСП vs ГЕРБ: Зима или избори, снежинка или апокалипсис?
Снимка: архив "Булфото"

БСП обвини ГЕРБ, че превръща природните явления в предизборно оръжие преди предсрочния вот.

Социалистите дадоха извънредна пресконференция, на която обвиниха управляващите в оставка, че приравняват почти всяка снежинка на апокалипсис.

"Зима е. Да ви кажа честно вече имаме различни понятия за зима, особено моето поколение бяхме свикнали, че през януари вали. Даже сме се радвали на снега, докато сега всяка вече снежинка е почти равна на апокалипсис", коментира Кирил Добрев, цитиран от "Фокус".

Според него страхът на управляващите не е от зимата, а от задаващите се избори.

Още по темата

"Страхът днес е друг. Ако не е лицето Борисов, ако не е той, ще ни затрупа тоя сняг, който вали с дни", коментира Кирил Добрев.

Той коментира изявленията на министрите в оставка, че по пътищата има 3000 снегорина и попита къде са.

"Думата от 30 декември досега е "превантивно". Превантивно се затварят пътища, вчера от енергото спират тока – превантивно", каза депутатът и попита дали има фирми, които с една и съща техника печелят по няколко области "превантивно".

БСП поискаха да се обявят фирмите, които чистят всеки определен район и дали има такива, които са близки до управляващите и особено до коалиционните им партньори.

Кирил Добрев поиска да се обявят "превантивно" телефоните на "баровците", които са собственици на тези фирми и изпълняват тази дейност. "Не е имало случай цяла Североизточна България да бъде отцепена", възмути се още Добрев.

Шефът на БСП-София Калоян Паргов припомни, че в България не за първи път има зима, а  отговорност на правителството е да гарантира нормалното функциониране на живота, дори при такива условия.

"Единствено ние в България не сме разбрали, че има климатични промени и че може да ни застигне такава зима. Между другото назад в годините повечето от нас си спомнят, че сме имали такива зими и че не е някакво изключение", каза той.

Той обвини ГЕРБ, че ползват управленски потенциал за личен пиар.

"Не знаехме, че ще има сняг и затова всички Ивановци няма да спират празника си, въпреки че така съветват от компетентните органи", каза още Паргов и честити празника на всички именици.  Той попита и каква алтернативата дава правителството на затворените пътища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
13
 
! Отговори
Бай Гошо преди 7 години
Не човек а комунист .
62
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До уууМногомилиардни заеми, които изплащат вашите заеми за Белене, КТБ и Цанков камък!
61
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КТБ фалира именно при Орешарски, не забравяйте!
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ЧЕРВЕНКИТЕ- ЗАЩОТО СА ИНОВАТИВНИ- ПРАВЯТ ИНФЛАЦИЯ ОТ 1500%, СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 5 ДОЛАРА, ФАЛИРАТ БАНКИ- В МИНАЛОТО ТОТАЛНО, В ПО НОВО ВРЕМЕ ПРЕДПАЗЛИВО НО С ОПИТ- ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЕДНИ 5 МИЛИАРДА И НИКАК АМА НИКАК НЕ МИСЛЯ ДА ПОВТОРЯ С ТИЯ ДЕТО НА ДУМИ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО, А СА НАБЛЪСКАНИ С МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ТРЪГНАЛИ ПО НОВ ПЪТ, НА КЪДЕ НИКОЙ НЕ КАЗВА- ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ ОТ 1000 ЛВ ТОВА ОБЕЩАВАЛИ- ТЕ И ДРУГ ПЪТ ОБЕЩАВАХА АМА НИ ФАЛИРАХА.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този от снимката не беше ли хванат с голяма сума валута на бълг-сръбската граница? Да не си мисли, че харата са забравили? И той седнал акъл да дава. Този к.р.е.т.е.н да на остроумничи, защото не може да се намаже на малкия пръст на Борисов. Ама то кой ли комунист може? Не ***.ч.е, не ГЕРБ се страхуват, а вие-треперят ви гащите, че няма да спечелите изборите. И вие много добре го знаете. Комунистът винаги говори обратното на това, което мисли.
58
13
 
12
 
! Отговори
ууу преди 7 години
ГЕРБ - МНОГОМИЛИАРДНИ ЗАЕМИ, БЕДНОТИЯ, РАЗГРАДЕНА ДЪРЖАВА, ЦИГ. ПРЕСТЪПНОСТ, САМОУБИЙСТВА, КАРТЕЛИ, НАШИ ФИРМИ ...... РЕАЛНОСТТА В КОЯТО ЖИВЕЕМ
57
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ФактТа мисълта ми е,че "социалистите" да не се правят на интересни-при тях беше/е същия батак.
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрев, Кирчо, смятам, че Борисов е нещо вредно за България, обаче точно ти да си ми говорител, хм, сори, ти си същия !
55
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Проблемите с зимата си ги има още от комунизма,а признаци за голям напредък няма.Разликата е,че тогава имаше големи запаси от горива,храни и лекарства поради централизираното снабдяване(и малкия асортимент).Няколко дни затворени пътища не бе проблем-като се оправеше времето се разчистваше.То и движението не беше голямо.За спешни случаи-армията.Сега е друго-доставките са ден за ден,*** и Пульо е тръгнал на някъде,ЖП-то хич го няма,а честните частници дето чистят разчитат на глобалното затоплян
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сняг е имало и преди 26 години и то много повече, но имаше компетентни хора, които чистиха пътищата, а не нагнетяваха апокалиптични ситуации.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде цвъ цвъ пак е пуснал платените от герб платени писачи. Плай цвъ цвъ, че на следващите избори дано да не ви се отвори парашута!
52
3
 
7
 
! Отговори
чул преди 7 години
ТОЗИ Е ЕДИН ОТ СПИНОЗНИТ,както каза ДРУГАРЯ ПУТЕВ,НЕ КУТЕВ БЕШЕ,В ТЪПАТА ИМ СКАПАНА ПАРТИЯ,САМО ПО НАСЛЕДСТВО,НЕ СЪМ ГО ИЗМИСЛИЛ аз,ПУТЕВ ГО КАЗА
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, зима е, вали сняг, духа силен и студен вятър, както е било ВСЯКА зима в България. Тези *** от ГРОБ никога ли не са виждали сняг? Къде са живяли изобщо, на Луната ли! ЗАЩО няколко министерства, барабар с министрите си, че и онзи така наречен премиер денонощно нагнетяват напрежение и създават психоза в населението. Ами просто си вършете РАБОТАТА, за която получавате парите на данъкоплатците, бе некадърници... И онзи дебелия, охранен чичо, дето се снима при военните машини, той ли ще спре снега или ще подкара снегорина? Аман от пиар акции.
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите и комсомолците в герб са в пъти повече отколкото в бсп. Факт!
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До преди години мискех, че не миже да има по - голямо политическо зло от БСП. Оказа се, че има.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а ако беше горещо или пък валеше силен дъжд ......... кво щеше да измисли тъпата ти глава , а "другарю" ? другарката *** инструктира ли те за тези варианти ? умрело псе сте вие от бсп и производните и , колкото и да квичите никой не ви вярва , даже и тези на които плщате да ви ходят по митингите и те не ви вярват - ходят за по некой лев ! благодаря , мерси , спасиба ! честита ви истинска зима .
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В материала много точно ,ясно и недвусмислено се иска отчет за фирмите които чистят! Това е далаверата на ГЕРБ!Все едно и също- щяхме да ловим снежинките във въздуха,щяхме да ..... и т.н. А с каква техника?Още през 1976 г. видях мощните роторни снегорини,които работеха в Москва,Ленинград и въобще в Русия! А в момента все още чистим с остаряла и вече ненужна техника! И точно тук държа да обясня,че особено ГЕРБ и Борисов,УНИЩОЖИХА България!
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И едните и другите са крадци и ***
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не помним при тежка обстановка като сегашната някога родината ни (вече) два дни и половина да е оставала с непочистени магистрали и главни пътни артерии. В гербаджийските общини (например Варна) положението с чистенето вчера бе катастрофално. Този път правителството воставка се изложи, присвоявайки за предизборната си борба парите на гражданите, плащали данъци и винетки.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари комунисти, не се сърдете на гербаджиите. И те са ваши кадри, ваш продукт, ваша отговорност. Дали ще сте вие или гербаджиите - разлика няма. Вси по същият начин фирмите"ще печелят" търговете, все така зимата ще ни изненадва, все ще се "върти киломепраж и ще се разхождат джи пи есите" на снегопочистващата техника, която ще е с вдигнати гребла и ще се отчита километраж и ще се точат пари.