БСП vs ГЕРБ: Зима или избори, снежинка или апокалипсис?

Социалистите обвиниха правителството, че използва снега предизборно
Обновена: 7 яну 2017 15:18 | 7 яну 2017 12:15,
191
БСП vs ГЕРБ: Зима или избори, снежинка или апокалипсис?
Снимка: архив "Булфото"

БСП обвини ГЕРБ, че превръща природните явления в предизборно оръжие преди предсрочния вот.

Социалистите дадоха извънредна пресконференция, на която обвиниха управляващите в оставка, че приравняват почти всяка снежинка на апокалипсис.

"Зима е. Да ви кажа честно вече имаме различни понятия за зима, особено моето поколение бяхме свикнали, че през януари вали. Даже сме се радвали на снега, докато сега всяка вече снежинка е почти равна на апокалипсис", коментира Кирил Добрев, цитиран от "Фокус".

Според него страхът на управляващите не е от зимата, а от задаващите се избори.

Още по темата

"Страхът днес е друг. Ако не е лицето Борисов, ако не е той, ще ни затрупа тоя сняг, който вали с дни", коментира Кирил Добрев.

Той коментира изявленията на министрите в оставка, че по пътищата има 3000 снегорина и попита къде са.

"Думата от 30 декември досега е "превантивно". Превантивно се затварят пътища, вчера от енергото спират тока – превантивно", каза депутатът и попита дали има фирми, които с една и съща техника печелят по няколко области "превантивно".

БСП поискаха да се обявят фирмите, които чистят всеки определен район и дали има такива, които са близки до управляващите и особено до коалиционните им партньори.

Кирил Добрев поиска да се обявят "превантивно" телефоните на "баровците", които са собственици на тези фирми и изпълняват тази дейност. "Не е имало случай цяла Североизточна България да бъде отцепена", възмути се още Добрев.

Шефът на БСП-София Калоян Паргов припомни, че в България не за първи път има зима, а  отговорност на правителството е да гарантира нормалното функциониране на живота, дори при такива условия.

"Единствено ние в България не сме разбрали, че има климатични промени и че може да ни застигне такава зима. Между другото назад в годините повечето от нас си спомнят, че сме имали такива зими и че не е някакво изключение", каза той.

Той обвини ГЕРБ, че ползват управленски потенциал за личен пиар.

"Не знаехме, че ще има сняг и затова всички Ивановци няма да спират празника си, въпреки че така съветват от компетентните органи", каза още Паргов и честити празника на всички именици.  Той попита и каква алтернативата дава правителството на затворените пътища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕРВЕНКИТЕ СА ИЗПАДНАЛИ В ШИЗОФРЕНИЯ- ГА ИМА КАТАСТРОФИ И ЗАТВОРЕНИ ПЪТИЩА- ЩО ИМА, ГА ИМА ПОДГОТОВКА- ЩО Я ИМА- А АЗ ПИТАМ И НЕМА КОЙ ДА ОТГОВОРИ КОГИ ША РЕЧЕМ НА КЪДЕ ВОДИ НОВИЯТ ПЪТ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО- ЩЕ ВЗЕМАТ ОТ БЕДНИТЕ ДА ДАДАТ НА ОЩЕ ПО БЕДНИТЕ- ЩОТО СЕГА Е ТАКА ИЛИ ЩЕ ВЗЕМАТ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ДА ДАДАТ НА БЕДНИТЕ КАКТО Е В ЕВРОПА- НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ И НАРАСТВАЩИ ДАНЪЦИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ДОХОДА- КОГА ЩЕ ИМА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ- ЧАКАМЕ 1000 ЛВ МИН ЗАПЛАТА
2
10
 
15
 
! Отговори
Почтен Данъкоплатец преди 7 години
Става ясно едно със сигурност-всичко е проформа в тази държава.И зиме и лете и в студ и в пек и в суша и в порой се разчита на случайността,късмета,щастливото стечение на обстоятелствата и милостта на природата.Никой не си мърда и пръста,защото едни пари са дадени на едни хора,гарантирани от трети хора за да се върши едно нищоправене с цел лични дивиденти на всички по веригата.Ние си заслужаваме всичко,ние сме си виновни,защото търпим,надупваме се и сервилничим на всеки с бяла якичка.
1
0
 
24
 
! Отговори
Верт преди 7 години
Всъщност КД беше заловен преди време на границата с куфар с пари.... Какво стана с тази стара история?