Депутатът ни – беднякът на депутатите в Европа!

Ангела Меркел печели осъм пъти повече от редовите германци
7 яну 2017 12:01,
83
Депутатът ни – беднякът на депутатите в Европа!
Снимка: архив "Булфото"

Българският депутат е сред най-бедните народни представители в Европа. Заедно с него последните места в класацията на депутатските доходи дели и избраникът в Румъния.

Това пише ирландският сайт "Thejournal.ie", цитиран от "Нова телевизия".

Изданието публикува заплатите, които получават парламентаристи във всички европейски страни, но също така и  някои европейски премиери и президенти.

Изследването е фокусирано върху брутната печалба.

Според информацията българските депутати се нареждат на предпоследна позиция по доход, следвани от румънските си колеги.

На челна позиция е Италия, където доходът на депутат е 125 220 евро на година, което е четири пъти повече от тази на един жител на страната (29 599 на година).

В Гърция един депутат печели 61 620 евро годишно средно, което е три пъти повече от средния доход на гръцки граждани - 18 331 евро.

На дъното на класацията се намират румънските и българските депутати, чиито заплати не надхвърлят 20000 евро годишно.

Само 20 от 28-те европейски страни са подали данни за годишните заплати на премиерите.

Германският канцлер Ангела Меркел е най-добре платеният лидер на ЕС с брутен годишен доход от 325 955 евро. Това е осем пъти над средния национален доход на германците.

Френският премиер се нарежда на четвърто място. Неговата годишна заплата е 178 920 евро, т.е. пет пъти повече от средния годишен доход на един френски гражданин, който е 36 572 евро.

Добре платен е и премиерът на Люксембург, който е на четвърто място, с годишна брутна заплата от 178 920 евро, което е пет пъти повече от средния годишен доход на един гражданин, който е 36 572 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
bez преди 7 години
и всичките ни депътати с хотелчета по морето. Начело със сина на другаря Първанов (32 степен)
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Италианските депутати са едни от най-корумпираните в ЕС след българските, както тук, там също мафия и олигарси дърпат конците, с елементарният си и плитък ум вкарват страната в криза, както и гърците, а ние, ние отдавна сме фалирали, ама милиционерите комунисти и бивши агенти на дс все още успяват да имитират, че държавата функционира, нищо че ясно се вижда как едвам свързва двата края, не и давам още мн време, преди официално да се разбере, че сме приключили, около 2020-та.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живи да ги ожалиш нашите депутати.Едни 5,6 хилядарки на месец за какво по напред-дали за прическа на Цецка Цачева,дали за заплати на петимата бодигардове които я пазят от народната любов,дали за бензин на таратайките им,дали за парно и ток,дали за осигуровки,дали за наеми,дали за скъпите кюфтета.Божееее,колко мъка има на тоя свят,боже.Предлагам всеки месец да пускаме СМС-си,да ги подпомагаме нещастните ни депутати в тежкото им битуване като народни избранници.А пък тия нищожни субсидии....
38
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Нека заработят нашите кратуни като италиянските депутати, пък тогава да реват за заплати! Да не говорим неофициално за какви суми става въпрос от всичките им шмекерии...
37
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
ОсЪм????????????????Май някой не е внимавал в часовете по Български език....Разбираемо е, днес всяко образование се купува, по един или друг начин...А сега-по темата. Живи да ги ожалиш!!!! Чудя се , на кой номер да пратя СМС, за да ги подпомогна642 финансово? Защо не го публикувате?
36
0
 
5
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Не мога да разбера от днеса какво се чудят - държавата ни е бедняшката на Европа, та какво остава за депутатът? На нас ни изглежда богат, защото разликата в заплащането на депутата и на редовия работник е в пъти, отделна е социалната и обществена несправедливост,на депутатското заплащане, поради очакванията, с които българинът товари своите депутати, което е нормално. Нормално е доходът да е такъв, така изглежда икономическата картина на страната ни, официалната.
35
0
 
11
 
! Отговори
див селски рейнджър преди 7 години
Ужас! Много бедни, как връзват двата края не знам.
34
0
 
13
 
! Отговори
Нас преди 7 години
О ххх милите живи да ги ожалиш! Тая опоскана от тях държава ги остави бедни,бедни !!!
33
0
 
18
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Е то от ЯСНО ПО-ЯСНО Е ,че парите не идват от заплати а от шефове на КОМИСИИ , ОТ СПЕЧЕЛЕНИ "ДЪРЖАВНИ ТЪРГОВЕ" на фирми приближени на тях или техни роднини и т.н. и т.н. . Отиват депутати за да имат твърда висока ПЕНСИЯ после , да имат ИМУНИТЕТ и да си оправят до 100-но коляно ЕНИЧАРСКАТА РОДА ! По това ще ги познаете в България ПРЕДАТЕЛИТЕ които най-много се бутат в ПАРЛАМЕНТА И ИНСТИТУЦИИ те са предателите и башибозуците !
32
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
че защо се натискат да са депутати заради заплатата ли или заради лобискитезакони това с асансьорите какво е ще ни спират асанс защото нямали телефониза 46 години в люлин нито ведньж не се е налагало хора да чакат затворени вьтретова е христоматиен пример за лобизьм журналистите да проверят кои е вносителна този закон
31
0
 
19
 
! Отговори
ОООооооо! преди 7 години
Я стига със статистиките! Цял свят знае,че българите са най-бедни вече не само в Европа,но държат *** на власт защото им е удобен,осъждайки на смърт милиони българи.Писна ми от лицемерно състрадание. От голямо разстояние е много лесно .Що не се довлекат до България,пък да прескочат до северозападналата и част,до мъртвите селца,та да видят на що се вика мизерия.Лесно им е на богатите.
30
3
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 7 години
Ние като цяло свикнахме да живеем в една измама, имаме си национален пакт да излъжем самите себе си, нито депутатите са на една заплата, нито премиерът живее на три бона, ни има беден от ръководството на социалната БСП. Друг е въпросът че няма как да очакваш от министър със заплата три бона, през неговия подпис да минават триста милиона евро на година и той да не се облажи. Айде поставете се на негово място....
29
0
 
20
 
! Отговори
Баба Пена преди 7 години
Аз съм баба Пена, прецедател на групата на пенсионерите в нашето село ... другата седмица ще ви кажа кога ще се организираме и ще направим един събор в село с цел събирането на помощи за гладуващите депутати. Грехота е да оставим животните гладни...
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да получават 20,000 евра но краднат поне два пъти по толкова! Ако беше толкова лошо то нямаше да изкарат по една пенция от киснене в мешерето!
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе като са толкова "лошо" платени, защо всички се натискат да стават депутати бре?! Странна работа значи...
26
0
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
"заплати не надхвърлят 20000 евро годишно" както и да го смяташ това са 40000 лв за дебели ухранени мързеливи търтей... а народа се мъчи с 700-800лв на месец (10000лв на година).
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите депутати ако само на заплата разчитаха... с мед да ги нахраниш.И като сравнявате, кажете и за минималните заплати на народа и как са сравнени с тези на депутатите:Щото в Люксембург МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА е 1 922,96 EUR на месец!!!4 хиляди лева на месец са 48 хиляди лева на година МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доплака ми се, да направим нещо за горките хора, че да не се излагат пред цяла Европа...
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всеки ти вика другари, другарки а във дюшека е скрил хилядарки, немам два лева в народната банка, лъже мръсникът - преяжда с луканка"
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да видим класацията кой политик колко работа е свършил за страната си.