Кабинетът "Радев" нямал драма, трябвало само да работи

"Борисов 2" оставял управлението в много добро състояние.
7 яну 2017 13:15,
46
Кабинетът "Радев" нямал драма, трябвало само да работи
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев посъветва служебното правителство де се притеснява за това, което ще получи в наследство.

"Служебното правителство няма от какво да се притеснява, само трябва да работи", каза той пред bTV.

Дончев обясни, че кабинетът "Борисов 2" оставя всички сектори на управлението в много добро състояние.

Успокоението на вицепремиера идва на фона на обвиненията на ген. Румен Радев от миналата седмица, че се подновява обществената поръчка за тол системата.

"Президентът не е чиновник, който само разписва документи. Той има право да изразява обществени позиции и да задава въпроси", смята Дончев.

Според него дебатът на тази тема бил изчерпан, тъй като Лиляна Павлова е дала много подробни разяснения по казуса.

Дончев коментира и обвиненията на Радан Кънев, че ГЕРБ и БСП се опитват да дадат тол системата на фирми, свързани с Васил Божков.

"Мен много ме притеснява, когато някой знае резултата на една обществена поръчка преди тя да е проведена", каза той и нарече изказванията на Кънев несериозни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При второто управление на ГЕРБ (не че първото беше нещо по различно) станахме свидетели на едни от най-високите нива на корупция, без малък и среден бизнес, с тотално разбита политическа система, с напълно корумпирана съдебна система и всевластваща прокуратура.
18
11
 
24
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
Радев ще вкара във властта знаещи и можещи хора,без значение от възрастта или в коя партия са били,за ужас на герберите,които си събираха калинките по кръстовищата и резултата го виждаме всички.
17
2
 
33
 
! Отговори
Две прости истини преди 7 години
не разбраха управляващите:1. Народът е доволен, когато повишават доходите му.2. Народът се възмущава от кражбите на властимащите, от корупцията и от това, че институциите не си вършат добре работата, но това у нас не е от вчера. Още от времето на социализма народът е свикнал да приема тези недъзи като нещо, което е характерно за управляващите и затова реакцията му спрямо тези неща се изразява не във въстания, а във вицове. Недоволен е тогава, когато магазините са празни или джобът му е празен.
16
2
 
24
 
! Отговори
eeEe преди 7 години
Драмата не е в наследството. Не ми пука кво е? Драма може да стане ако Радев вкара стари, изтъркани и компрометирани лица от минали управления. Ето това би било драма преди всичко за нас, но и за Радев, който бързо ще потъне в забвение кано му свърши мандата.
15
7
 
31
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
А Борисов е трагедия!
14
5
 
26
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Докато има парламент ,да направят изборите да са на две години. ,Че Бойко толкова може !
13
35
 
13
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Радев не е казал, че има драма, самият Радев е драма.
12
12
 
33
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
"Борисов 2" оставял управлението в много добро катастрофално състояние.
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата е обречена да бъде водена от непрофесионалисти събирани от кръстопътища. Един икономист се опита да направи нещо и протестърите го свалиха.
10
23
 
17
 
! Отговори
G преди 7 години
Само като слушам новите имена за министри май се задава "Орешарски 2".Министър предсесател Огнян Герджиков хахахаха.На здравеопазването пази Боже Таня Андреева.Изглежда и Радев ни праща да Пасем така де на Паси и то и двамата.
9
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Томиславе,Дончев,Радев да е казвал,че има драма?Драмата ще се разбере скоро дали я има или я няма.Може и да се окаже,че има драма,пред вид харчовете ви за последните 2-3 месеца.Зор видяхте докато потрошите 2,5 милиарда лева за по-малко от три месеца.Даже се сетихте да борите престъпността по селата,за която 8 години си правехте оглушки.Дано следващите имат време да разкрият всичките ви схеми и далавери и дано прокуратурата се отърси от вашето влияние,за да имаме напредък,за да ни има.
8
24
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не забравяите че герб са в коалиция с гладни и жадни след парл избори ще управляват пак те защото бсп няма да спечели
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато ГЕРБ поеха властта, външният дълг беше 15процента от БВП,сега като напускат за втори път предсрочно, задлъжнялостта ни е 28пр.от БВП( без да броим тройното увеличение на дълговете на общините)
6
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цъфнал гербер на трънка и започнал да дрънка!
5
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ Е КОРУПЦИОННА КОНСТРУКЦИЯ. ТЯХ ГИ ДЪРЖИ ДАЛАВЕРАТА, АКО ГИ ОТЛЪЧАТ ОТ НЕЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТКакто се изпокараха за пляхката в РБ (Разбойническата Банда).
4
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кои точно сектори оставя Герб в много добро състояние?! Образованието ли, сигурността ли, здравеопазването ли, правосъдието ли... Боже, Боже!
3
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА 200 МИЛИОНА.ОБИЧАЙНИТЕ 10 % за съответния гербАр + отчислението за главния.
2
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаа, познато - гeрбаджиите за втори път окрадоха държавата и се изнизаха като мокра връв.Никой не ги е гонил. Президентските избори не са парламентарни. Те трябваш да си управляват, обаче искат да припишат на Радев вината за милиардите заеми, които изтеглиха и които не се разбра къде отидоха.
1
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гeрбаджиите за втори път окрадоха държавата и се изнизаха като мокра връв.Никой не ги е гонил. Президентските избори не са парламентарни. Те трябваш да си управляват, обаче искат да припишат на Радев вината за милиардите заеми, които изтеглиха и които не се разбра къде отидоха.