Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"

Единият е на ексминистър Христо Иванов, другият - на Бареков
Обновена: 7 яну 2017 17:48 | 7 яну 2017 17:44, Веселина Йорданова
174
Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"
Христо Иванов. Снимка: БулФото

Два политически проекта се учредяват днес.

Новата партия "Движение Да, България" с председател бившия министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател.

В речта си пред учредителите Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения, отбеляза той, цитиран от БТА.

Целите, които си поставя политическата сила са да гарантира върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие, да ускори осезаемо темповете на развитие на страната, да започне целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

Основавайки "Движение Да, България" ние трябва да сключим помежду си пакт за почтеност - всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия, каза Иванов. Той отбеляза, че партията ще изготви списък на всички големи далавери в страната и ще иска парламентът да направи проучвания по тях.

Христо Иванов отбеляза, че партията има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които са набрали до момента 90 000 лв. Новата партия има амбиция да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Презареди България" ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов и видният юрист Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новия проект, съобщиха от пресцентъра й.

За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков.

Над 200 000 българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия и безспорен фаворит - с над 60% от гласовете, се оказало името "Презареди България".

Симпатизантите на Бареков и членовете на партията му приеха "Малка Харта" – документ, гарантиращ правата на гражданите и малкия бизнес. В нея се застъпват идеите за мандатност на всички национални политически длъжности, свободна от политици съдебна система, мажоритарен избор на депутати, съдии и прокурори, както и важните стъпки за подобряване на образованието и медийната среда.

Бареков направи обзор на управлението на България и констатира, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа. Корупцията и бедността са в симбиоза, заключи той и поясни, че корумпираните политици правят народа беден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
14
 
8
 
! Отговори
Император Дмитрий преди 7 години
Май Русия пак трябва да се намесва, тъй като българските партии източват парите на народа.
75
4
 
18
 
! Отговори
до 104 преди 7 години
Значи,до вчера никакви ги нямаше в тази "битка с корупцията",а от утре -върли биткаджии с тази корупция,така ли!?И как става тая работа,че нещо ми се губи,м!?
74
5
 
13
 
! Отговори
да преди 7 години
няма да им мине номера :)))))пък ако искат и още по - героични имена да си лепнаттая театрална постановка втори път няма да мине
73
5
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Прогнозирам на следващите избори 1,5% за христо иванов и 0,9 % за бифтеков.
72
6
 
1
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
В ОТГОВОР,НА БАС,ЧЕ АГЕНТИТЕ НА НОВИТЕ НИ БРАТЯ СА ПОВЕЧЕ ОТ СТАРИТЕ НИ БРАТЯ.ШИФТОВИТЕ ГАЗОВЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ КОИТО ПОЛЗУВАМЕ В МОМЕНТА И НЕ МОЖЕМ БЕЗ РУСКА ГАЗ.ЗАТОВА ПРАВЯТ ПАРТИИ НА ГАЗОВА ОСНОВА.
71
3
 
11
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Още мераклии за власт и пари-малко са ни тия които ги има-титова войска чет нема !
70
8
 
18
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЩО СИ ПРАВЯТ ГАРГАРА С ИМЕТО БЪЛГАРИЯ,БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА И НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДА РЕГИСТРИРА КАКВОТО МУ ХРУМНЕ.СРАМ.
69
0
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
И как бюреков попадна в тази новина, другари?
68
0
 
24
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Презареди звучи на ръба между еротиката и порнографията
67
1
 
19
 
! Отговори
да преди 7 години
как не смениха веднъж репертоара - едни и същи клишета всеки път:)))) посвършиха им паричките и завъртяха Робин Худ-латерната как ще вземат от богатите и ще раздават на бедните :)))) вземане ще има - спор няма.. и до там:))))
66
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата знаят ,че няма да влезат в Парламента,надяват се да минат 1%за да имат право на субсидия следващите 4г.
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кавал Бареков още ли взема народа за будала,един път се излъга с него втори няма да има.
64
4
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Да ни пази Господ от тези платени мекерета !
63
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Христо Иванов, само той може да ликвидара герберастката мафия, маша на БГ олигархията. Бочко сигурно вече е напълнил гащите в банкянското WC.
62
4
 
21
 
! Отговори
2 проекта преди 7 години
"Да, Сорос" и "Презареди Сорос".
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ошушкай България :) На всеки трезвомислещ човек е повече от ясно, че политически проекти в тамките на тази обществено-политическа система са обречени ако не на неуспех, то поне на трудности, системни спънки и разграничаване от действителните проблеми на хората.
60
4
 
26
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ЗАЩО СЕ ХВАЩАТ ЗА ИМЕТО БЪЛГАРИЯ,КАКВО БЪЛГАРСКО ИМА В ТЕЗИ ХОРА,АМАН ОТ ПАРТИИ И ПРОДАЖНИЦИ,НАЛАПАХА СЕ ТОЛКОВА БЪРЗО ,ЧЕ ПАРТИИ ЩЕ ПРАВЯТ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ,СРАМ.
59
7
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА ОСТРО НЕОБХОДИМОСТ ОТ ИСТИНСКИ ДЕСНИ ПАРТИИ И ЕДНО БРАВО НА ХРИСТО ИВАНОВ И НОВАТА ПАРТИЯ "ДА БЪЛГАРИЯ"! ВРЕМЕ Е МАФИОТСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ ДА БЪДЕ ИЗРИТАНА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА ПОНЕЖЕ НЕ НИКАКВА ДЯСНА ПАРТИЯ!
58
2
 
21
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Най-добре ги презареди генерал Пиночет преди 40-тина години разбойниците управляващи.
57
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се унищожи корумпираната ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА С РУСКАТА КУЛТУРА В НЕЯ.