Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"

Единият е на ексминистър Христо Иванов, другият - на Бареков
Обновена: 7 яну 2017 17:48 | 7 яну 2017 17:44, Веселина Йорданова
174
Политическите проекти днес: "Да, България" и "Презареди България"
Христо Иванов. Снимка: БулФото

Два политически проекта се учредяват днес.

Новата партия "Движение Да, България" с председател бившия министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател.

В речта си пред учредителите Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения, отбеляза той, цитиран от БТА.

Целите, които си поставя политическата сила са да гарантира върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие, да ускори осезаемо темповете на развитие на страната, да започне целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

Основавайки "Движение Да, България" ние трябва да сключим помежду си пакт за почтеност - всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия, каза Иванов. Той отбеляза, че партията ще изготви списък на всички големи далавери в страната и ще иска парламентът да направи проучвания по тях.

Христо Иванов отбеляза, че партията има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които са набрали до момента 90 000 лв. Новата партия има амбиция да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Презареди България" ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията - наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов и видният юрист Катя Иванова, член на ЦИК. Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новия проект, съобщиха от пресцентъра й.

За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков.

Над 200 000 българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия и безспорен фаворит - с над 60% от гласовете, се оказало името "Презареди България".

Симпатизантите на Бареков и членовете на партията му приеха "Малка Харта" – документ, гарантиращ правата на гражданите и малкия бизнес. В нея се застъпват идеите за мандатност на всички национални политически длъжности, свободна от политици съдебна система, мажоритарен избор на депутати, съдии и прокурори, както и важните стъпки за подобряване на образованието и медийната среда.

Бареков направи обзор на управлението на България и констатира, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа. Корупцията и бедността са в симбиоза, заключи той и поясни, че корумпираните политици правят народа беден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямо медийно помпане ще получат проектите измами избирателя, обери гласовете антигерб и презареди Бойко.
15
3
 
9
 
! Отговори
Да се чете преди 7 години
,,ПрееВи България "и,, Да ГД България"
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-н Слави Трифонов, шоумен и велик български певец, ще прави ли партия?Така става ли???
13
0
 
14
 
! Отговори
zaferiyus преди 7 години
Бюреков колкото и да въртиш.Баница нема да станеш.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
133 са партиите в България, сто тридесет и три!!! Изброени са поименно в Уикипедия. И сега най-бързо изчезващата нация в света /след Лесото/ пръкна още две! Не е ли чудесно?
11
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Радев мобилизираха вся красная свола4 ,за тези двамата нищо не остана.
10
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГМО-то на кръгът "Дневник". След като ще им изхвърлят кадрите от президенството и министерствата, пак ще се завърнат към предишната си професия - "протестъри".Нямат ли срам, нямат ли съвест - работят против България, спонсорирани от чужди фондации..
9
2
 
21
 
! Отговори
НАС преди 7 години
Преминал се Илия огледал се пак тия !!! Ох още ли ни мислят за *** !?
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе защо никой няма за приоритет решаването на демографската трагедия в страната?! Никой ли не вижда накъде вървят нещата и че демографската картинка обезсмисля всички начинания? Българи не останаха, ей!!!
7
2
 
14
 
! Отговори
62423 преди 7 години
На протестърите е "Дебели *** ни баламосват", а на Бареков е съвсем прозрачно "Прави Безобразия". Да си обявят финнасирането до стотинка, за да знаем с кого си шушукат за бъдещи общи линии и кой кум, кой сват...
6
3
 
14
 
! Отговори
Спомени преди 7 години
Имаше един плакат политически стари "задни части" преди повече от 15 години на една отдавна изчезнала партийна. Така е старите задни части са вечни. Регенерират ги малко и пак ги пускат в политиката да ни лъжат.
5
0
 
36
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
"Презареди България" декодирано означава "Пре*би България".
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако петното и безносия ги няма, забрави за гласа ми, Бюрек!
3
2
 
26
 
! Отговори
май ги познаваме преди 7 години
Видният юрист Катя Иванова е съпруга на бившия директор на Агенцията за българи в чужбина Росен Иванов.Ченге от ДС,пръв приятел на Божо Димитров.А за Бареков няма смисъл от коментар.
2
11
 
24
 
! Отговори
гладни и алчни преди 7 години
На хоризонта се задават нови гладни и алчни лапачи. Движението "Да, България" декодирано означава "ДаЙ да те излапаме, Българийо!"
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Операция гнус 2