Гергана Паси заема мястото на Георгиева като еврокомисар?

Кабинетът "Борисов-2" щял да я номинира за ЕК в последната минута
194
Гергана Паси заема мястото на Георгиева като еврокомисар?
Снимка: Булфото, архив

Името на Гергана Паси в последните дни упорито се върти като една от възможните кандидатури за служебен външен министър в правителството, което предстои да бъде назначено от новия президент Румен Радев, пише в."Труд".

В политическите среди с не по-малка упоритост текат облози, че това е просто камуфлаж, тъй като амбициите на блондинката и нейния съпруг - атлантикът Соломон Паси били далеч по-големи.

Още по темата

Гергана Паси се целела в поста еврокомисар, а външният министър Даниел Митов бил склонен в 12 без пет, преди кабинетът да сдаде властта, да номинира бившия министър по европейските въпроси.

На 2 декември премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да предлага никого за поста еврокомисар. Той призова служебното правителство да стори това. Очакваше се президентът Росен Плевнелиев да назначи служебно правителство, но това не се случи. Най-рано такова ще има в края на месеца.

Няма проблем дотогава тихомълком да бъде номиниран бъдещия еврокомисар на България, коментират политици. Ако това се случи би било твърде конфузно впоследствие да сменяме кандидатурата. Още повече че съвсем наскоро България вече игра този ход с Кристалина Георгиева и Ирина Бокова в надпреварата за шеф на ООН. И резултатът е виден.

Впрочем, имено в сюжета "Сменяме Бокова с Георгиева" позицията на Соломон Паси бе доста изненадваща.

Противно на очакванията, че шефът на Атлантическия клуб ще застане зад Кристалина Георгиева, той самоотвержено защити Ирина Бокова.

"Това, което е правим – хвърляме една изключителна бомба, хората са зашеметени за известно време и ако сме целели да предизвикаме объркване или смут, ние сме го постигнали", коментира Паси след смяната на Бокова с Георгиева и попита премиера дали е готов да поеме отговорност за това еднолично решение.

Гергана Паси е един от обичайните заподозрени когато стане въпрос за номиниране на български еврокомисар. Името й бе пуснато в оборот и през 2014 г., когато правителството "Орешарски" бе изправено пред дилемата дали да остави Кристалина Георгиева за втори мандат или да я смени.

Тогава освен Гергана Паси бе коментирана и възможна кандидатура на Надежда Нейнски. И двете са бивши министри – едната на външните работи, другата по европейските въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
куче преди 7 години
Едни исъщи муцуни.Явно няма промяна, който има парички има всичко каквото си поиска.
99
0
 
2
 
! Отговори
само не разбрах преди 7 години
Тая кой номер калинка е!?
98
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сем паси в антарктида и да не забравят трабанта
97
0
 
4
 
! Отговори
сополан ПАСИ преди 7 години
тая ще задмине СТАЛИНКА , по наглост
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много. Мноооого жалко.
95
0
 
17
 
! Отговори
Дедов преди 7 години
Те тва е. Слязат от трабанта, оправят си предните зъби за някоя хилядарка, купят за костюмчета за по няколко хиляди, направят си прическа за няколкостотин, още толкоз козметика - и са готови.
94
0
 
12
 
! Отговори
Холмс преди 7 години
До Мони, Мони ...Трабантът му беше баш по мярка на Паси, ама му порасте работата. Не че той е порасъл.
93
0
 
11
 
! Отговори
Мъ преди 7 години
Ей Народе що е това да си във Властта ?????
92
0
 
16
 
! Отговори
ъ преди 7 години
аман от стари......................бардаци !
91
0
 
13
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
СТАРИТЕ"ДЕМОНКРАТИЧНИ" ЛИЦА НЕ СЛЯЗОХА ОТ ВЛАСТА ВЕЧЕ 27 ГОДИНИ, ДАЖЕ ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЕ АКТИВИЗИРАХА,ЩОТО ГЕРБ НЯМА НИКАКВИ КАДРИ,ПЪС СЕ СЪРДЯТ НА СТАРИТЕ ***,ЧЕ СА ПОСТОЯННО ВЪВ ВЛАСТТА,СТИГА ТОЛКОВА,НАЛИ СМЕНИХТЕ ТРАБАНТА,МАЛКО СРАМОТА,СТИГА ЛАКОМИЯ,НЕ ВЛЯЗОХА В ЗАТВОРА ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ,И СЕ ПОКАЗАХА ПРИ МИНУС 15 ГРАДУСА,ДОСТА ТЛЪСТИ МИКРОБИ НЕ ГИ ЛИКВИДИРА ТОЗИ *** СТУД.
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАТОВА ГЕРБ ИСКА ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ДА ПРОДЪЛЖИ ВРЕМЕТО НА ПАРЛАМЕНТА.
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново ! Една продажница се сменя с друга ! В Брюксел трябва да отиват само верни либерални слуги и родоотстъпници!
88
14
 
6
 
! Отговори
зорко око преди 7 години
Герито е сгодна, поне с нея ще се отсрамим в ЕК, на фона на разни крави , еле па Сталинка. Не я познавам лично, но казват че е бая умна.
87
2
 
7
 
! Отговори
? преди 7 години
До DreamTheaterНародът" не е дорасъл за пряка демокрация.________________________________________Тогава за какво имаше референдум за изборни Мажоритарни и Пропорционални системи ???
86
2
 
11
 
! Отговори
Бай не'кой си преди 7 години
Първо да се узакони проституцията и производството и дистрибуцията на марихуана (цените ще паднат значителни и за милиционерите и мутрите ще им е гадно) И тогава да предлагат тази...........слабо грамотна лелка.....
85
25
 
7
 
! Отговори
да! преди 7 години
И Г.Паси, и Н.Нейнски са подходящи за еврокомисар на РБългария в ЕП.
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соломон Паси опроверга слуховете. Виж в епицентър.
83
4
 
31
 
! Отговори
30 сребърника преди 7 години
Докога бе българи ще търпим хора, на които сме помагали спасявали през вековете и в историята да ни се качват на главата? Свършиха ли се кадърните хора в България, та си избираме национални предатели или *** да ни представляват като държава???
82
3
 
25
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
НЯМА ЛИ МЛАДИ И УМНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ? СТИГА ВЕЧЕ , ЕДНИ И СЪЩИ ФИЗИОНОМИИ, ЗА КОИТО СЕ ЗНАЕ ОСВЕН, ЧЕ ГИ ВЪЛНУВА ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС ДРУГИ ЦЕЛИ НЯМАТ.
81
3
 
14
 
! Отговори
аПсурд преди 7 години
До ПоповЦяла Европа е Абсурдистан. Сори.