Гергана Паси заема мястото на Георгиева като еврокомисар?

Кабинетът "Борисов-2" щял да я номинира за ЕК в последната минута
194
Гергана Паси заема мястото на Георгиева като еврокомисар?
Снимка: Булфото, архив

Името на Гергана Паси в последните дни упорито се върти като една от възможните кандидатури за служебен външен министър в правителството, което предстои да бъде назначено от новия президент Румен Радев, пише в."Труд".

В политическите среди с не по-малка упоритост текат облози, че това е просто камуфлаж, тъй като амбициите на блондинката и нейния съпруг - атлантикът Соломон Паси били далеч по-големи.

Още по темата

Гергана Паси се целела в поста еврокомисар, а външният министър Даниел Митов бил склонен в 12 без пет, преди кабинетът да сдаде властта, да номинира бившия министър по европейските въпроси.

На 2 декември премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да предлага никого за поста еврокомисар. Той призова служебното правителство да стори това. Очакваше се президентът Росен Плевнелиев да назначи служебно правителство, но това не се случи. Най-рано такова ще има в края на месеца.

Няма проблем дотогава тихомълком да бъде номиниран бъдещия еврокомисар на България, коментират политици. Ако това се случи би било твърде конфузно впоследствие да сменяме кандидатурата. Още повече че съвсем наскоро България вече игра този ход с Кристалина Георгиева и Ирина Бокова в надпреварата за шеф на ООН. И резултатът е виден.

Впрочем, имено в сюжета "Сменяме Бокова с Георгиева" позицията на Соломон Паси бе доста изненадваща.

Противно на очакванията, че шефът на Атлантическия клуб ще застане зад Кристалина Георгиева, той самоотвержено защити Ирина Бокова.

"Това, което е правим – хвърляме една изключителна бомба, хората са зашеметени за известно време и ако сме целели да предизвикаме объркване или смут, ние сме го постигнали", коментира Паси след смяната на Бокова с Георгиева и попита премиера дали е готов да поеме отговорност за това еднолично решение.

Гергана Паси е един от обичайните заподозрени когато стане въпрос за номиниране на български еврокомисар. Името й бе пуснато в оборот и през 2014 г., когато правителството "Орешарски" бе изправено пред дилемата дали да остави Кристалина Георгиева за втори мандат или да я смени.

Тогава освен Гергана Паси бе коментирана и възможна кандидатура на Надежда Нейнски. И двете са бивши министри – едната на външните работи, другата по европейските въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Ми тъй де. Там онези може да я доошлайфат Пасито, ако не може ... вече. Пък нали и той натиска да я набута там. Важно е масовост да има.
39
6
 
8
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Ми кво и е на Герганчето? Що пък да не е еврокомисар? Има поне визия за останалото не знам. Оня там къв беше бюреков ли да не е нещо по?
38
1
 
21
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
То от такива стари *** даже и бapдак не става... Бapдака е една възвишена институция с високи нравствени позиции, за които тая пaсмина може само да мечтае!
37
1
 
20
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Свършиха ли българите по тая територия?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ШАЛОМОН ПАСИ ИМАХ ПРЕДВИД..
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕИЗВЕСТНОТО НИКОМУ ТОГАВА ЕДНО ВРЕМЕ С ДВА РЕДА СЪЛЗИ И ЕДИН РЕД СОПОЛИ ДОКАРА НАТО..ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ..СТАНА ГОЛЯМА РАБОТА.УРЕДИ И СВОИТЕ!ТА ТАКА..
34
0
 
19
 
! Отговори
ЕВРОБ.ОКЛУЦИ преди 7 години
напълниха БЪЛГАРИЯ. Трябва да бъдат потопени в Атлантика, щом се имат за атлантици
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново жена еврокомисар,а къде е равнопоставянето на половете,няма ли някоя мъжка организация да надеде вой,за тази дискриминация?
32
0
 
28
 
! Отговори
ЩО Е ПАСИ преди 7 години
Всичко е Б.ОКЛУК. Тая селска хитруша като се взе с с ПРЕДАТЕЛЯ ПАСИ си мисли, че вечно ще е каймака на обществото. Ще дойде време и ще бъдат прогонени от нашите земи такива П.ОДЛОГИ
31
3
 
31
 
! Отговори
без пардон преди 7 години
Гербавите са като Обамата. Вършат си мърсотиите в последната минута.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли жена и Соломонка да бъде номинирана?
29
1
 
29
 
! Отговори
Mrmr преди 7 години
Тази в началото на кариерата си, нещо беше в халтурата, като я питаха за един художник, тя отговори, че е написал хубави песни. Та тя да ни представя в Европа?
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ТЯ ТАКА СИ МИСЛИ, И МЪЖО И
27
2
 
36
 
! Отговори
Нас преди 7 години
България, стана фамилна фирма ! Работят само близки. За останалите не е позволено !!!
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия двамата са като Пръмова,няма спасение от тях.
25
0
 
31
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Т.н. борци срещу тоталитаризма много обичаха да говорят за номенклатурните кадри от бай Тошово време. А това, което става сега какво е? Правят, струват, а накрая все едни и същи хора се въртят на държавни постове.
24
7
 
4
 
! Отговори
Еврейче преди 7 години
Ще гласувам за тая боядисаната както я наричате!
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберските *** си позволяват да шикалкавят и на международната сцена. А какво остава у нас. Затова ще фалшифицират всички избори, защото изринат ли ги от властта, край с тях.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един евреин наема Г-жа Г. Паси - Шабес гоя което означава, че е наета от евреин да изпълнява някаква работа или е омъжена за евреин в този случай С. Паси.
21
15
 
3
 
! Отговори
Ахмед преди 7 години
Ай сия ве с тия расистски лозунги! Евреин бил ром бил кардараш бил турчилак бил! Хсйде всички на работа!