Докога политиците ще мислят за себе си, не за държавата?

Каракачанов зове заедно да мислят за решаването на проблемите
55
Докога политиците ще мислят за себе си, не за държавата?
Снимка: БТА, архив

Преди старта на предизборната кампания, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова политическите лидери да се фокусират не върху собствените си амбиции, а върху това какви проблеми има и трябва да бъдат решени.

Още по темата

Според него това би могло да стане само ако политиците поставят националния интерес пред личния.

"Да говориш за удължаване на един парламент, който на практика се е изчерпал, е несериозно", коментира той създалата се ситуация с провалените проучвателни мандати за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание.

Той отсече, че на предсрочните избори ще се запази коалицията "Обединени патриоти", в която влизат ВМРО, НФСБ и "Атака", създадена около президентските избори.

"Ако някой се надява че коалицията "Обединени патриоти" няма да се бори заедно, е сгрешил в сметките", заяви още той пред bTV.

Воеводата обясни, че според него е редно скоро след встъпването си в длъжност новоизбраният президент Румен Радев да разпусне 43-то Народно събрание, да назначи служебно правителство и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

Красимир Каракачанов коментира и ситуацията в Турция след терористичния акт в нощния клуб в Истанбул в навечерието на Нова година.

Според него атентатът не е имал нищо общо с "Ислямска държава", която естествено е побързала на поеме отговорността за него, защото печели от това.

Почеркът обаче бил по-скоро на терористичната организация "Сивите вълци", която винаги е била близо до властта в Турция.

Според Каракачанов заради сложната ситуация, в която Турция се намира, тя тепърва ще създава много проблеми на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари