ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!

Депутатите на Борисов искат още 3-4 седмици живот на НС
156
ГЕРБ се заинати: Парламентът да приеме мажоритарния вот!
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от ГЕРБ са готови със законови промени, с които се въвежда изцяло мажоритарната система при провеждане на избори за народни представители и планират да го внесат в деловодството на Народното събрание този четвъртък.

Още по темата

Отделно на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси утре ще се обсъди проект за решение, свързано с проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум, обяви председателят й Данаил Кирилов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Смятаме, че това е първото и основното действие по Закона за прякото участие на гражданите, което е свързано с изпълнението и прилагането на волята на избирателите", каза той. - Започваме обсъждането с убежданието и с надеждата, че ще получим подкрепа в тази връзка и от други парламентарно представени сили", коментира Кирилов.

Той поясни, че призивът на ГЕРБ към новоизбрания президент Румен Радев за удължаване на работата на НС до разглеждане на законодателните промени е за три-четири седмици, за да могат да се приемат промените в Изборния кодекс.

"Ако има консенсус и получим подкрепа, това означава, че бихме могли да се справим и в сегашния времеви хоризонт на настоящото НС, бихме успели, при много напрегната работа, до 26-27 януари да обсъдим на второ четене тези промени", каза Кирилов.

В отговор на упреци от БСП – Александър Ненков коментира, че ако от ГЕРБ са имали желание някой да замита нечии следи с искането си за удължаване на работата на парламента, са щели да вземат мандата от президента Росен Плевнелиев и да го реализират.

Според него, ако от БСП са толкова искрени в техните притеснения, е трябвало те да вземат мандата, а не да бягат от отговорност и да извадят наяви всички неща, които ги притесняват.

Ненков посочи, че искат живота на този парламент да се удължи с няколко седмици до приема на промените в Изборния кодекс, за да могат да се съобразят с волята на избирателите, изразена на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ГЕРБ- народът би трябвало да се заинати!Докога ще ни управляват децата и внуците на ДС?И после се чудим защо в България никой не прави заводи както в Румъния,Полша,Чехия,Словакия,Унгария,Словения.Ами защото там които е членувал в компартията няма право да е шеф и на градските тоалетни!Има лустрация и хората там знаят кой и как ги управлява.
113
1
 
32
 
! Отговори
Teodor преди 7 години
Разбира се, че ще се инатят - все пак мажоритарният вот обслужва изцяло партия ГЕРБ
112
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Броят на туристите расте ? пък приходите от туризма в държавната хазна не.
111
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ СЕ Е ЗАПЪНАЛ НА ИЗХОДА ОТ ВЛАСТТА. ТРЯБВА МУ МОЩЕН РИТНИК, ЗА ДА ИЗХВЪРЧИ НАВЪН
110
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откога в герб са се загрижили толкова за волята на избирателите?Досега не се забелязваше такова нещо.
109
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако от герб СА ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА, ДА ПРЕМАХНАТ СУБСИДИЙТЕ И ДА ВЪРНАТ В ХАЗНАТА ОНЕЗИ 48 МИЛИОНА ЛЕВА, КОИТО СА "спестили" от субсидии и са по сметките им, според Сметната палата.
108
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кобра Ти гледай змията след изборите да не ухапе теб.
107
1
 
39
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Досега спаха , сега се усетиха , че патериците им могат да влязат само при мажоритарен вот - например Марешки от Варна но .....Каракачанов обаче вече може да играе и сам !Трябва да си спомним поговорката :Бързата *** и т.н.....Късно е Борисов , проспахте ценно време да направите нещо по референдума , така че чао , мутро , други ще го правят!Новия Президент едва ли ще се хване на въдицата Ви , той не е *** шаран като ***!
106
2
 
43
 
! Отговори
Кобра преди 7 години
Змията умирайки най много хапе.....
105
1
 
47
 
! Отговори
А Конституцията?! преди 7 години
Тринадесет хиляди гласа не достигат за мажоритарен вот,не може да нарушиш Закона. Ако ГЕРБ зачитаха референдума, щяха да намалят субсидиите.Щяха да зачетат референдума за Белене. 67% от хората искаха да сме независими енергийно. 6 милиарда трябваше да вложат в Белене, вместо това платихме един милиард глоби, и дадохме 2 милиарда за КТБ. 2 милиарда за саниране, още два милир. за фрегата, заради членството в НАТО. Южен П. спрян. Кой изнася евтиния ток от Козлудуй, 5% само участва в сметките ни.
104
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зима е, вън адски студ е! В лед скована е страната, Бойко плаче до стената. Токът спира, пръжки няма, сал една мечта остана...Друг да дойде, да поеме тежкото държавно бреме. И напролет с пълна пара, ГЕРБ на бял кон да докара цял вагон ненужна плява. Ех, мечти, но вън е зима! Избори кога ще има?
103
8
 
45
 
! Отговори
За преди 7 години
Аз съм за БСП , те са единствената сила, която може да изпразни държавата за 2-3 години. Тук ще стане като у Римската Империя - само ***. Ако се задържи някой Българин , той ще стане цар и ще си живее живота. Няма да работи, само ще дава акъл, образованието от 8-ми клас нагоре, много ще се цени, пък за средно - ехее.
102
12
 
39
 
! Отговори
Инат преди 7 години
Бесепарите се инатят по магерешки. Не искат да уважат мнението на 2,5 млн български граждани.
101
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОК!!!!!!!!! НО МАЖОРИТАРЕН ВОТ КАТО ЛИЧНОСТИ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА ЛИ!!!! КАТО ЛИЧНОСТИ ПО РАЙОНИ ЛИ!!!ТО Е МНОГО СЛОЖНО ТОЗИ ВЪПРОС КАК ЩЕ Е ТОЧНО!!! ГРАБ ИСКА МАЖОРИТАРЕН ВОТ ПО ОБЛАСТИ И ТАКА ЩЕ УбИЕ МАЛКИТЕ ПАРТИИ!!ОК НЕКА Е МАЖОРИТАРЕН ВОТ НО ДА Е ЦЯЛОСТЕН ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА А НЕ ПО ОБЛАСТИ :D
100
3
 
38
 
! Отговори
Ти си наивник 129... преди 7 години
ВСЕКИ УПРАВЛЕНЕЦ/...без разлика от коя Партия е../...си идва с набора от СВОИ ХОРА!ТУКА НЯМА---ИДЕОЛОГИЯ ИЛИ ТЪПИЗМИ /от рода на/...."НА ПОЛЗУ РОДУ..!!!!!ТУКА ИМА САМО ----ЖЕЛАНИЕ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ!!ПАРИТЕ СА ТЕЗИ ------КОИТО ДВИЖАТ СВЕТА...... И ЖИВОТА У БЪЛГАРИЯ!ТАКА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ!!!!!
99
1
 
41
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
до128 Къде съм казал, че кадърни има само в БСП? Има и в други партии, но, когато сеработи задържавата, тованетрябвадае от значение. Но, като заговорихме за това-в една партия със сигурност няма кадърни хора, и това е Герб. Щом си от северозапада, тури ръка насърце, и сам пред себе си признай, кадърни ли са кадрите, по места, или са назначени по шуро-баджанашко-любовни-бизнес и други партийни съображения, на работните си места? Като почнеш от директора на посредното училище, и стигнеш до горе?
98
5
 
40
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
....ИАЗ СЪМ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА , АМА НЕ СЪМ ТОЛКОВА НАИВЕН И ЗАГУБЕН!!"МОЖЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ ОТ БКП/бсп"------ГИ ЗНАЕМЕ ЧУДЕСНО ..!!!!БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕХ И ТЕХНИТЕ, ДЕЦА И ВНУЦИ......СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА....ЗАТОВА СЪМ НА РАБОТА У ЧУЖБИНА И ПАРИТЕ МИ СА У ЧУЖДА БАНКА!/....ТАКА СЕ ЗАЩИТАВА ВЕЧЕ "БЪЛГАРСКОТО"-----от ***,левичари и негодници../ТАКА --Е НАЙ-СИГУРНО ,БАКЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААА
97
4
 
38
 
! Отговори
Ха,ха,хаа.АМИ ДА.... преди 7 години
МЕНЕ ЗА ДЪРТОФЕЛИЯТА НИНОВА , МИ Е МЪКА БЕ...!СЛЕД , КАТО НАРЕЧЕ Ген.Решетников .."ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ"-----ДАЛИ ПЪК НЕМА ДА СЕ ОФОРМИ КАТО , "НАЙ-ВЪРЛАТА ЕВРОПЕЙКА"----ТА ДА ЗАДМИНЕ И БОКО , ПО ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ ...??!!ДАЛИ , ТАКА ШЕ И Е СТРАТЕГИЯТА И НА ИЗБОРИТЕ ,БЕ ДЖАНЪМ....ха,ха,хаааааааа??!
96
0
 
40
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Кашпировски...Ситуацията е лесно поправичма,ако стане това. В такъв случай, просто тябвада се приложи Кодекса на Труда, в частта му за уволненията поради несправяне със служебните задължения (Некадърност), и дасе ометат Калинките на Герб.А те са навсякъде,където има ведомост, в която да се разписват накрая на месеца, срещу държавни пари.И на тяхно място да дойдат знаещи, можещи и кадърни хора. Все още има останали такива, а и млади и кадърни има.
95
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам..... "ВОЕВОДИТЕ" ЯКО ЗАДМИНАВАТ СТОЛЕТНИЦАТА ..ХА,А,ХА,ХААААААААА..Е, ТЕ , ТОГАВА..... ШЕ ПАДНЕ СЕИР...!А , Вие за ГЕРБ ---не берете грижа!НИТО "БЕЛА РАДА" ШЕ "СТАНЕ ВЕЛИКА"...нито ДА-то , ше ПОРАСТЕ...нито Лукарския ШЕ ЦЪФНЕ...!НАЙ МНОГО ----ДА КЛЕКНАТ пред "ГЕРБЕРСКАТА КОПАНЯ" ...ЗА ЧОРБА И ЗАПЛАТИ----/...иначе може и да не влезнат в новото НС...../