РБ обмисля образователен ценз за гласуване

Вълчев: Не може хора, които не могат да четат, да решават бъдещето ни
Обновена: 10 яну 2017 06:27 | 9 яну 2017 22:15, Красимир Ангелов
141
РБ обмисля образователен ценз за гласуване
Снимка: Булфото

Реформаторският блок счита, че въвеждането на образователен ценз за гласуване трябва да се обмисли сериозно, тъй като всеки има задължение да се образова и за това държавата изплаща детски надбавки на родителите.

Не може хора, които не могат да четат и да пишат и нямат никакви задължения към това общество, да решават бъдещето ни, обяви пред bTV проф. Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.
 
Като втори важен акцент в политиките на РБ той посочи, че България има проблем с бежанците и трябва сериозно да обмислим възможността за създаване на съюз за сигурност по границата ни с Турция и изпращане на сили за сигурност от европейските ни партньори там.
 
Самият Вълчев подчерта, че Реформаторският блок вече се готви за избори. Според него трябва да започнат и разговорите за разширяване на РБ с други формации, които вече са заявили такова желание.
 
Даниел Вълчев коментира и новосъздадения проект на бившия правосъден министър Христо Иванов, чието начало бе поставено преди броени дни. „Ако този проект ще върви по собствен път - добре, но ако е втори начин Радан Кънев да се върне във властта, бих казал жалко“, посочи бившият образователен министър.

Попитан за идеята за удължаване работата на това Народно събрание, Вълчев посочи, че според него от криза на легитимността се излиза чрез явяване на избори и РБ се подготвя усилено за предсрочния вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До Георгинарича се монархия, а не диктатура, това с диктатурата е либераски "новговор" . но иначе даааа, точно така ще стане ако се тръгне по тоя път.
79
9
 
2
 
! Отговори
Евгени преди 7 години
Този *** какъв беше че дава акъл
78
1
 
22
 
! Отговори
Хахах преди 7 години
Сега позитано и дъпъсе ще рипнат против :)Нали, ако има образователен ценз те ще останат без избиратели
77
1
 
27
 
! Отговори
Крайно време е! преди 7 години
Трябва да се въведе образователния ценз бързо, защото скоро необразованите ще са мнозинство и недай Боже, в техни ръце ще е управлението на страната ни.
76
0
 
19
 
! Отговори
точно така! преди 7 години
В Италия( сигурно и в други страни) хора, които не учат, не работят(поколения наред), просят, крадат, не спазват законите и задължения, а само искат ПРАВА', не им е ПОЗВОЛЕНО да ГЛАСУВАТ! ОТДАВНА трябваше да стане това!( а сигурно точно такива са гласували масово за референдума на Слави(3.5млн- заради "песните')
75
13
 
2
 
! Отговори
А... преди 7 години
И нямат право да гласуват хора, които се осигуряват на доходи по-ниска от две хиляди лева месечно. Ние издигаме кандидатите-ние ще си ги избираме
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да гласуват хора които не са политици, държавни и общински служители... Та те не ни знаят претенциите. ....
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за да ти дадат свидетелство за управление на автомобил се изисква побразователен ценз,а за възможността да определяш управлението на цялата държава - не.Има нещо сбъркано в представата ни за демокрация.Но освен образователен,трябва да се въведе и финансов ценз,защото така наречената демокрация в България създаде маргинална общност на свикналите само да получават ,без да дават нищо на обществото.
72
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може мързеливите и неграмотните да определят съдбините на цивилизациятаКоято свен това и ги храни.
71
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутати с основно образование се избират от такива без образование, сещаш за кой етнос говоря.
70
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вълчев как пък един път не се показа избръснат!! И как един път при разговор не улучи да гледа към събеседника си!!!
69
1
 
24
 
! Отговори
Az преди 7 години
Първо образователен ценз трябва да има за народните представители. Не може с основно образование да си депутат. Защото като вкарваме всякакви калинки във властта после ревем, че се управлява крадливо, но за сметка на това некомпетентно.
68
1
 
0
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Tova s glasuvaneto ;s sakon sabraneno;na ne gramotni sam saglasen . No ne po na4in predlojen ot RB a ot ; ATAKA;.Kato ne snae da 4ete i pi6e da niama pridrujitel s nego v kabinata sa glasuvane.Bes prevoda4i;rasni;
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вълчев ти си вреден за която и да е политическа партия. На такива дървени философи им ядем попарата вече 27 години ! Вън от политиката !
66
11
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 83,За съжаление не сте разбрали за чии права става дума. Става дума за правата на гражданите на република България. Има една аксиома във философията: властта на квалифицирано малцинство води до единовластието на 1 човек. Това се нарича диктатура. И понеже аз не искам да живея в диктатура, не съм съгласен да се правят каквито и да било залитания на тема власт на квалифицирано малцинство. Въвеждането на ценз (образователен или друг) е точно такава стъпка.
65
0
 
9
 
! Отговори
НАС преди 7 години
Абе преди избори всички ръсят простотия след простотия ! Всеки се заиграва с електората ! А ,като вземат властта ги хваща ДЕМЕНЦИЯ !
64
0
 
12
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Този преди години въведе за училищата и университетите делегираните бюджети. От тогава до сега резултата и 30 % функционално неграмотни гимназисти и вече по университетите не се пишат двойки излизат специалисти с дипломи без знания! Бойко Борисов се изсекна върху тях, но те нямат никакво достойнство и заради алчността си са готови на всякакви унижения.
63
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Предполага се, че до 4 клас се учим на четене и писане. Обаче според Кунева до 4 клас никой няма право да повтаря класа.... Значи хем искате грамотни...Хем толерирате неграмотните и им давате дипломи за завършено начално образование. Не разбирам....Как може... Нямам думи от възмущение...
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си дойдем на думата! Браво на реформаторите! Не ни трябва задължително или мажоритарно гласуване, а интелигентно такова.
61
0
 
15
 
! Отговори
ПЕЕВ преди 7 години
ВЪЛЧЕВ ,УВАЖАВАМ ТЕ ,НО НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКИ НА РАДАН КЪНЕВ,КОГАТО ТИ СИ СЪЩИЯ. ЗАЩОТО БЕШЕ В ЦАРСКАТА ПАРТИЯ ,ПЪК СЕГА СИ "РЕФОРМАТОР" И ГОВОРИШ НЕЩА ,КОИТО МОЖЕХТЕ ДА ГИ НАПРАВИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ.СТИГА СТЕ ЗАБЛУЖДАВАЛИ ХОРАТА С ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ НОВИ ИМЕНА ,САМО ЗАРАДИ УЧАСТИЕ ВЪВ ВЛАСТТА. ХОРАТА ОТДАВНА ЗНАЯТ КОЙ , КОЙ Е. НЕ СМЕ В 1989 Г. ,КОГАТО "ДЕМОКРАТИТЕ" НИ ЛЪЖЕХА С НАЙ РАЗЛИЧНИ МРЪСНИ НОМЕРА И ЛЪЖИ.