РБ обмисля образователен ценз за гласуване

Вълчев: Не може хора, които не могат да четат, да решават бъдещето ни
Обновена: 10 яну 2017 06:27 | 9 яну 2017 22:15, Красимир Ангелов
141
РБ обмисля образователен ценз за гласуване
Снимка: Булфото

Реформаторският блок счита, че въвеждането на образователен ценз за гласуване трябва да се обмисли сериозно, тъй като всеки има задължение да се образова и за това държавата изплаща детски надбавки на родителите.

Не може хора, които не могат да четат и да пишат и нямат никакви задължения към това общество, да решават бъдещето ни, обяви пред bTV проф. Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.
 
Като втори важен акцент в политиките на РБ той посочи, че България има проблем с бежанците и трябва сериозно да обмислим възможността за създаване на съюз за сигурност по границата ни с Турция и изпращане на сили за сигурност от европейските ни партньори там.
 
Самият Вълчев подчерта, че Реформаторският блок вече се готви за избори. Според него трябва да започнат и разговорите за разширяване на РБ с други формации, които вече са заявили такова желание.
 
Даниел Вълчев коментира и новосъздадения проект на бившия правосъден министър Христо Иванов, чието начало бе поставено преди броени дни. „Ако този проект ще върви по собствен път - добре, но ако е втори начин Радан Кънев да се върне във властта, бих казал жалко“, посочи бившият образователен министър.

Попитан за идеята за удължаване работата на това Народно събрание, Вълчев посочи, че според него от криза на легитимността се излиза чрез явяване на избори и РБ се подготвя усилено за предсрочния вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари