С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха

Все пак той остава най-харесваният политически лидер
Обновена: 10 яну 2017 18:06 | 10 яну 2017 17:35, Камелия Цветанова
172
С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг на одобрение сред лидерите на партии у нас. Доверие в него имат 43% от българите, но пък 49% не го харесват, сочат данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

Президентските избори са намалели одобрението към Бойко Борисов с около 5%, като с близо толкова се сви и периферният електорат на ГЕРБ.

Още по темата
Въпросът за аргументите, с които Бойко Борисов подаде оставката си, не намира еднозначен отзвук в общественото мнение, анализират социолозите.

39% от българите приемат аргументите му за оставката, а за 45% те са неприемливи.

Най-понятни са аргументите на Борисов за оставката му сред хората на възраст между 40 и 60 години, сред образованите избиратели и сред жителите на градовете.

Борисов не е изключение - в момента в България няма лидер на политическа партия, одобрението към когото да е по-висок дял от неодобрението.

Шефката на БСП Корнелия Нинова е с рейтинг на одобрение от 27% .

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е одобряван от 35%, а АБВ Георги Първанов  - от 25%, на СДС Божидар Лукарски - от 17%, а на ДБГ Меглена Кунева  -  от 16%.

Сферите на живот, в които българите са почувствали подобрение през последната година от управлението на ГЕРБ са транспорт, усвояване на средства от ЕС, туризъм, регионално развитие и спорт.

Най-силно са се влошили нещата според интервюираните в сферите на здравеопазването, благосъстоянието и стандарта на живот, социалната политика и образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ПО-*** И НЕКАДЪРЕН ОТ МИНИСТЪР СТАМАТОВ ОТ ГЕРБ ДОСЕГА НЕ Е ИМАЛО.
77
1
 
23
 
! Отговори
Kit Chelin преди 7 години
И как така има одобрение за усвояване на средства от ЕС, като от новия програмен период са усвоени едва 3 %. А представяте ли си сега, ако беше назначено служебно правителство от г-н Радев? Какъв вой щеше да има от др. Борисов и медиите за обстановката в страната-непочистени пътища, затворени училища, невъзможност за спешна помощ и всякакви други обвинения. Той щеше да е постоянно по телевизията и да говори срещу правителството и некадърността му за справяне със ситуацията. А сега се сниши.
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩОМ УМРЕЛИТЕ *** ТАКА ТВЪРДЯТ ХАХАХАХАА
75
1
 
27
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Тиква с авторитет сред тиквите...
74
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше бодигард, бодигард и си остана, бушон прикриващ други бодита със своето боди щот са го стиснали за нътцките
73
1
 
39
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Ще използвам един лаф на нашите крадливи депутати :Бойко Борисов е политически труп.Защо ли ?(бивш привърженик съм на ГЕРБ).Много просто.Бойко Борисов излъга народа като остави цялата корумпирана политическа мафия да си живее на свобода.Нито един депутат зад решетките,разните там Делян Пеевски,Христо Бисеров и т.н.си живеят като принцове за сметка на българския народ.Не заслужава да управлява повече.
72
3
 
25
 
! Отговори
реалист преди 7 години
А нещо за Румен Радев? Доколкото знам той е пред Б.Б. Или тази статистика е направена за Борисов и манипулация на народа. СТАКМИСТИКА.
71
3
 
46
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов е тотален некадърник и не може да изкара и един мандат от простотия. Всички в Европа му се смеят и подиграват.
70
1
 
36
 
! Отговори
socialen преди 7 години
За неграмотния Борисов гласува само един ниско образован, неграмотен, малоброен електорат от бедни, провинциални пролетарии, които са едва има-няма много по-малко от 13% или много по-малко от 1/7 от всички български избиратели. Народът, останалите над 87% или над 6/7 от българските избиратели не искат неграмотния Борисов и не гласуват за него.
69
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До дедо Ташунко Не е вярна платена е.
68
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много съм пътувал, много съм чел, но не съм видял друга страна в света освен България, където премиер да е Мутра, при това треторазрядна и то цели два мандата.
67
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Все пак той остава най-харесваният политически лидер"---Така е, харесваме го, всички ни разсмива с "бисерите" които ръси навсякъде:по телевизии, електронни издания, фЕс-букОВЕ, на'сЕкъде ...По-голЕм клоун и от учиндолския. :)
66
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов много по-рано загуби доверието на хората,но не го разбра.
65
0
 
29
 
! Отговори
socialen преди 7 години
"Блести" с неграмотността и простотията си.
64
0
 
33
 
! Отговори
Се в ... преди 7 години
"С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха" ... А други пък - за негова беда, го разбраха ...
63
31
 
1
 
! Отговори
Независимият преди 7 години
Подценявате Борисов, обаче числото 3 е божие число! :)) Недстатъците на Борисов са и неговият актив! Бсп трябва да се благодари на Бойко, че ги поръси с "жива вода", излъчвайки неизбираемата за прецедент- Цецка.Борисов и Путин си приличат в едно - каквото и да стане в държавата, знаят, че той отговаря! При "колективната безотговорност", която ще предложи Бсп - кой ше отговаря? Имаие ли добелсест Ореха да подаде оставка, след като месеци наред беше окупиран отвън ?! НЕ!
62
1
 
29
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Мафиот......... АБСОЛЮТНО пълна характеристика.
61
2
 
32
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Чавка е изпила ума на 43% от българите, ако тази статистика е вярна!
60
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** направи всичко по силите си да няма съдебна реформа. Без съдебна реформа живеем в държавата на КОЙ. Страх ги е от съдебната реформа. Ако пак изберем ГЕРБ или БСП, няма да видим съдебна реформа.
59
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко разчита, че народът е късопаметен и че пак ще го избере. Прав, е, хората а късопаметни, ама чак толкова *** не са. Не че БСП са стока, ама има различни фигури и движения извън ГЕРБ и БСП, които поне са неопетнени.