С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха

Все пак той остава най-харесваният политически лидер
Обновена: 10 яну 2017 18:06 | 10 яну 2017 17:35, Камелия Цветанова
172
С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг на одобрение сред лидерите на партии у нас. Доверие в него имат 43% от българите, но пък 49% не го харесват, сочат данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

Президентските избори са намалели одобрението към Бойко Борисов с около 5%, като с близо толкова се сви и периферният електорат на ГЕРБ.

Още по темата
Въпросът за аргументите, с които Бойко Борисов подаде оставката си, не намира еднозначен отзвук в общественото мнение, анализират социолозите.

39% от българите приемат аргументите му за оставката, а за 45% те са неприемливи.

Най-понятни са аргументите на Борисов за оставката му сред хората на възраст между 40 и 60 години, сред образованите избиратели и сред жителите на градовете.

Борисов не е изключение - в момента в България няма лидер на политическа партия, одобрението към когото да е по-висок дял от неодобрението.

Шефката на БСП Корнелия Нинова е с рейтинг на одобрение от 27% .

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е одобряван от 35%, а АБВ Георги Първанов  - от 25%, на СДС Божидар Лукарски - от 17%, а на ДБГ Меглена Кунева  -  от 16%.

Сферите на живот, в които българите са почувствали подобрение през последната година от управлението на ГЕРБ са транспорт, усвояване на средства от ЕС, туризъм, регионално развитие и спорт.

Най-силно са се влошили нещата според интервюираните в сферите на здравеопазването, благосъстоянието и стандарта на живот, социалната политика и образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли тоя бе, тя тая оставка стана историческа. Eдна оставка не мое подаде като хората без да пълзи от студио в студио.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Но поне няма да избиват старци, да изнасилват възрастни жени, да се вихрят педофили и наркотиците да се продават, като банички
36
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставката му май е свързана с това че опапаха парите от заемите. И ако пак стане премиер, ще поиска нови 30 млрд, за да си изкара мандата. Значи разхода му е по 8 млрд евро на година.
35
4
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Айде стига ни занимавахте с тоя дебел тъпан!
34
7
 
30
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Тази година спортното събитие на България,беше златната обувка на Бистришкият Тигър!Талантът вече отхвърли многомилионни оферти от Реал М и Барселона,изчаквайки оферта от любимият му Фенербахче!
33
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧърчилАми че той го промени статуквото! Станаме най-мутренската държава, не само в ЕС, но и далеч извън него. А той се се издигна до цар-мутра.
32
3
 
34
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Колко си противоречат троловете на ГЕРБ хем плюят комунистите , хем хвалят Бойко ! Ами той от кои е !? Кого охраняваше !? Кой му е учителя !?
31
16
 
13
 
! Отговори
Независимият преди 7 години
3. Борисов успя да доразцепи остатъците от деформаторите, след като ги правеше "на луди" през ден.4. Силно се подценява вероятността за Борисов - 3, а тя според мен е по-голяма от всякакъв друг кабинет.5. Предстоящите избори са последен шанс за идейно умиращата БСП, която проста няма как да признае на соц-електората си, че тя /БСП/ е вече дясно-консервативна партияи , че идейното ляво, което се търси, е подменено с либерално-консервативен капиталистическимодел, нямащ нищо общо с лявото!
30
19
 
11
 
! Отговори
Независимият преди 7 години
С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха--Аз не мисля така. Струва ми се, че някои умишлено или не, но силно подценяват Борисов, а той направи силни ходове, които "отвън" изглеждат слаби. Дефакто всички партии "над масата" се удрят, но "под масата" си бъркат по дупките. Герб не прави изключение.1. Борисов поръси със "жива вода" БСП, като умишлена лансира безусловна неизбираемата Цецка
29
6
 
19
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
В началото на своята политическа кариера Бойко Борисов искаше да направи нещо искаше да промени статуквото...но в последствие поради какви причини се сля със статуквото...
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Може и да сме по-добре на друга територия. Но ако се изнесем, ти тук ще се наложи да миеш кене*фите на мигрантите под мъдрото ръководство на Винету.
27
2
 
38
 
! Отговори
Шлосер преди 7 години
Точно се зарадвах днес, че ще пропуснете името МУ, ама УВИ ! Опорните точки са си ясни точни и надлежно платени и подплатени. Апропо Борисов загуби не само одобрени и доверие, а също така власт, уважение и право да мрънка на всяка крачка, една запазена негова марка. Искрено се надявам да е загубил завинаги и възможността да се върне по някакъв начин в управлението на ощавената ни от крадци и манипулатори държава.
26
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да си ходи тоя оставкаджия и повече да не се връща
25
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да ви върнем всички *** в някоя територия на край света,, да ядете само кисело млеко и лютеница и да карата жигули, да чаката по 20 години за телефон и телевизор, и ако кажете виц за бай Тошо да гниете в някой затвор. Да ходите по манефестации като северно корейците и да се редите на опашка за хляб от 3 часа сутринта.
24
1
 
18
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 7 години
Бат Боко нали си пусна остафката, идвай с мене сега да лънгъркаме малките скумрийки в Арбанаси
23
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Народа е с БойкоОгледай се и виж къде е народа, че нещо минусите ти растат бързо! Най-обичам някой да ми говори от името на народа, а най-вече да краде от него!
22
3
 
42
 
! Отговори
Th преди 7 години
Изобщо да не си правят труда да го лансират този. Сътвори такива поразии, че Станишев и царя изглеждат цвете. За 7 год каква я свърши тоя велик държавник. С целия ресурс от еврофондове не сме мръднали крачка, а след някоя година ще се чудим защо не сме създали икономика с тези пари. Първия мандат нали имаше мнозинство, резултатите бяха няколко самозапалвания.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецЗатова ли за цец в Турция имаше най-много гласове? Я разгледай пак картинките с резултатите!
20
2
 
41
 
! Отговори
Айде стига пиар,а?! преди 7 години
И кои са тези, които харесват това необразовано, двулично и страхливо същество????Та той два пъти показа, че е един страхливец, който може при най-малката трудност да изостави държавата и да избяга от отговорност! Ако случайно пък ни нападнат той ще избяга първи с хеликоптера! Извинявайте ама вече го познаваме тоя интригант!Кой?? Пак нагласен и платен пиар!
19
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той ако е най-харесвания лидер ,значи за народа трябват яко хапчета. Не съм знаел че е толкова висок процента на хора с отклонения цели 43% ужас.