С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха

Все пак той остава най-харесваният политически лидер
Обновена: 10 яну 2017 18:06 | 10 яну 2017 17:35, Камелия Цветанова
172
С оставката си Борисов загуби доверие, не всички го разбраха
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг на одобрение сред лидерите на партии у нас. Доверие в него имат 43% от българите, но пък 49% не го харесват, сочат данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп".

Президентските избори са намалели одобрението към Бойко Борисов с около 5%, като с близо толкова се сви и периферният електорат на ГЕРБ.

Още по темата
Въпросът за аргументите, с които Бойко Борисов подаде оставката си, не намира еднозначен отзвук в общественото мнение, анализират социолозите.

39% от българите приемат аргументите му за оставката, а за 45% те са неприемливи.

Най-понятни са аргументите на Борисов за оставката му сред хората на възраст между 40 и 60 години, сред образованите избиратели и сред жителите на градовете.

Борисов не е изключение - в момента в България няма лидер на политическа партия, одобрението към когото да е по-висок дял от неодобрението.

Шефката на БСП Корнелия Нинова е с рейтинг на одобрение от 27% .

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е одобряван от 35%, а АБВ Георги Първанов  - от 25%, на СДС Божидар Лукарски - от 17%, а на ДБГ Меглена Кунева  -  от 16%.

Сферите на живот, в които българите са почувствали подобрение през последната година от управлението на ГЕРБ са транспорт, усвояване на средства от ЕС, туризъм, регионално развитие и спорт.

Най-силно са се влошили нещата според интервюираните в сферите на здравеопазването, благосъстоянието и стандарта на живот, социалната политика и образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари