Спорът в СДС: Да вървим с Кунева или с ДСБ?

Любен Петров отстранен като шеф на СДС-София, защото бил неудобен
10 яну 2017 11:05,
17
Спорът в СДС: Да вървим с Кунева или с ДСБ?
Снимка: архив "Булфото"

Любен Петров, който бе отстранен от шефското място в СДС-София, обяви, че пътят на синята партия не трябва да продължава с този на Меглена Кунева, а с ДСБ.

Петров, който все още е зам.-шеф на СДС и зам.-министър на икономиката, смята, че е свален от председателския пост на софийската организация, защото е станал неудобен. Според него вотът срещу него е дошъл от подменени от ръководството членове в столичната структура.

"Явно станах неудобен. Преди повече от два месеца казах на заседание на НИС на СДС, че бъдещето на СДС е обединението на традиционната десница и нямаме път с движението на госпожа Кунева, електоратът ни е различен", разказа Петров пред bTV.

Още по темата

Той обясни, че предложението му е било подкрепено и дори НИС е решил първият партньор, с когото да се разговаря, да бъде Радан Кънев и ръководството на ДСБ.

"На срещата трябваше да изчистим всички недоразумение и да направим това, което искат повечето десни избиратели в България", каза още Петров.

Такива разговори обаче така и не били инициирани от ръководството на СДС.

"Започнаха промените в СДС-София, да се подменят хора, което доведе до това фиктивно заседание, което ме свали", каза още Петров.

Той заподозря, че в сближаването между СДС и ДБГ на Меглена Кунева има роднинска линия. Петров припомни, че съпругата на синия лидер Божидар Лукарски е активен член на ДБГ.

"За мен бъдещето на СДС не е с тези хора. Не е с тези, които 2001 година отстраниха всеки седесар и СДС беше мръсна дума", каза ще Любен Петров.

Той разказа, че много пъти си е говорил по тази тема с Лукарски, а той е отвърщал, че ще преглътне егото си и ще седне на една маса с Радан Кънев.

"Хората смятат, че трябва да обжалвам отстраняването. Аз съм седесар и ще остана такъв до последните си дни", каза още Любен Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Най-лесно е да се разделите - двама след Кунева, двама след Кънчо
15
2
 
2
 
! Отговори
До 10, 11 и 14 преди 7 години
Казваш, че имало решение кой демократ какво да открадне? Съмнявам се,ч е мафията на демократите е седнала да решава каквото и да е. По-вероятното е бухалките да са решили кой какво да открадне.
14
1
 
4
 
! Отговори
Корекция на 11 преди 7 години
Имаше договорка кои предприятия да бъдат дадени на червените, и кои - на сините при раздържавяването. Новите собственици бяха и от двете бои. Уж имаше задължителна приватизационна програма за стабилизиране и откриване на нови работни места, но в крайна сметка целта беше или да продадат земята и сградите, или да разпродадат машините за старо желязо. Който се усети, си напълни джобчето.Повечето от новите собственици не бяха специалисти в сферата, в която работеха придобитите от тях заводи.
13
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
СДС и ДСБ могат да се обединят ако следват предизборния си лозунг 1999 г. "Заедно можем повече". Зевзеците находчиво добавиха към него "да откраднем".
12
1
 
5
 
! Отговори
Ако Жан-Виденовото преди 7 години
правителство не беше оставило хората без хляб и не беше допуснало онази невъобразима инфлация, не се знае дали щеше да се стигне до предсрочни избори, нито можеше да бъде сигурно, че сините ще получат такова мнозинство. Ако това не беше станало, сега червените щяха да бъдат обвинявани за грабителската приватизация.Причина за победата на сините през 1997 г. беше прекалената наглост на злоупотребите - по цял свят властимащите се обогатяват, но комунистите нямат мярка и култура дори и в кражбите!
11
1
 
3
 
! Отговори
До Реалист /продълж/ преди 7 години
Имаше договорки кои предприятия да се дадат на нови собственици от сините и кои да бъдат дадени на нови собственици от сините.И още нещо, което може би не знаеш. Още преди да падне от власт Жан Виденов, част от годната техника беше изнесена /например, някои от бившите червени велможи вече имаха собствени заводи в Русия/, в други предприятия пък масово се разпродаваха машини за скраб, при това не всички те бяха амортизирани. С две думи, разбойническата приватизация си беше вече започнала.
10
2
 
4
 
! Отговори
До Реалист преди 7 години
Подведен си.Не на сините беше идеята за този вмид масова приватизация. Много добре си спомням лобирането в не една и две от сините партии относно запазването на печелившите предприятия, а също и обсъждания дали да не се оставят някои от тях като държавни. Хората живо се интересуваха какво се случва в останалите бивши социалистически страни.Обаче тези, които бяха върхушката на СДС /няколко човека/, фанатично следваха инструкциите за масово раздържавяване. Продълж.
9
4
 
3
 
! Отговори
Нормалното решение преди 7 години
1. СДС и ДСБ правят съвместна конференция, на която:а) Дава се възможност на И.Костов да се покае заради това, че разруши СДС;б) Ако Костов не ще - правят му заслужената критика и решават дали ще го натирят или ще го оставят като обикновен член;в) Взимат решение за обединяване на СДС и ДСБ.2. Тази обединена политическа сила взима решение как да се структурира, съобразно с различните зони на дясното политическо пространство у нас - десни сме, но не сме еднакви.Да поправим белята на Костов!
8
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Пътят заедно с Меглана Кунева е път за никъде. Интересчийство, продажност, слугуване на чужди интереси. Вярно е, че за това се дават топли местенца в Брюксел, но само на избрани. А българският народ плаща сметката.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако СДС смята да върви с Кунева, това ще означава, че е поело курс към сливанес "Да(й), България"!
6
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
СДС и Сините като цяло, вкл. и ДСБ, загубиха опората си - ограбването не построеното преди 1989-та година. Сега има нови видове грабежи, за които трябват нови партии и хора - присвояването на еврофондове и присвояването на средствата от обществените поръчки. За този вид грабеж, ГЕРБ май нямат конкуренция.
5
0
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СЕДЕСАРИ ОБЩИЯ ВИ ПЪТ С ПАРТИЯТА НА КАРИЕРИСТКАТА КУНЕВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПЪЛНОТО ВИ ОБЕЗЛИЧАВАНЕ И ИСЧЕЗВАНЕ!
4
1
 
16
 
! Отговори
petyo9 преди 7 години
СДС е отдавна куха абревиатура. Откакто внедрени от ДС агенти вътре в СДС, повлияни от тях отвеяни мечтатели, некадърници, лентяи и клиентелисти организираха пуч срещу Иван Костов (което после не им попречи да лансират опорката, че той е разбил дясното). В мечтите си те виждаха как като изгонят "лошият" Костов и овладеят бранда на марката СДС, самото това магическо трибуквие ще им печели избори след избори, един след друг. Ей тъй - без да си мръднат и малкият пръст даже. Както знаем пучът успя
3
1
 
11
 
! Отговори
petyo9 преди 7 години
СДС е отдавна куха абревиатура. Откакто внедрени от ДС агенти вътре в СДС, повлияни от тях отвеяни мечтатели, некадърници, лентяи и клиентелисти организираха пуч срещу Иван Костов (което после не им попречи да лансират опорката, че той е разбил дясното). В мечтите си те виждаха как като изгонят "лошият" Костов и овладеят бранда на марката СДС, самото това магическо трибуквие ще им печели избори след избори, един след друг. Ей тъй - без да си мръднат и малкият пръст даже. Както знаем пучът успя, но тези мечти се оказаха несбъднат блян. Заедно с Иван Костов от СДС си тръгна и магията на това
2
2
 
17
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Американците заложиха на Да България, Кънев ще се присъедини към тях. Това ще е новия играч в дясно. Герб са пътници и ще последват съдбата на НДСВ!
1
1
 
27
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
За какво СДС говорим изобщо когато лидер на някогашната партия с лидери като Иван Костов, Екатерина Михаилова, Александър Божков и т.н. сега е оглавявана от Божо Лукарски? Плужека дето едно пътуване до САЩ не може си организира сам, а ползва командировъчни да види тъща си по коледа. Човека дето на летище Стара Загора - неработещо с 3-*** души персомал, назначава 5-*** директори от обкръжението си... Тарикат на дребно и политически труп незнаино как домогнал се до власт...