БСП, ГЕРБ, или трета партия... Кой ще ни управлява след вота?

Татяна Буруджиева смята, че гражданите са вече скептични
11 яну 2017 12:07,
75
БСП, ГЕРБ, или трета партия... Кой ще ни управлява след вота?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Политологът доц. Татяна Буруджиева обяви, че в следващия парламент няма да има партия, която да се откроява от другите. По думите й нито ГЕРБ, нито БСП ще имат истинската легитимност да съставят правителство.

"Най-логично е да оставят третата политическа сила да състави по-широко правителство. ГЕРБ и БСП са еднакво нелегитимни", категорична е Буруджиева.

Политологът Любомир Стефанов изрази съмнение в работата на социлозите, които според него са демонстрирали поредица от провали.

"Факт е, че гражданите отказват да отговарят коректно на въпросите. Скептичен съм към всякакви проучвания, докато не видя резултатите от изборите", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

Политолозите коментираха и дебата за промени в Изборния кодекс след резултатите от референдума, както и въвеждането на мажоритарна избирателна система. Доц. Буруджиева е на мнение, че преференциалната системата е най-силният мажоритарен начин да избираме депутати.

"Изборният кодекс се прави от хора, които не разбират за какво точно го правят. Юристи, които не разбират, че нормата се създава първо в обществото. Дебатът за референдума е започнал и той със сигурност ще роди различен Изборен кодекс в следващия парламент", каза още Буруджиева.

Любомир Стефанов се съгласи с мнението, че е нормално въпросът да бъде разгледан в следващото Народно събрание.

"Настоящато НС, ако искаше да промени Изборния кодекс, демонстрира как го прави - некадърно. Политиците е хубаво от време на време да питат нас, специалистите, как се правят някои неща", обясни политологът, според когото имаме достатъчно голям мажоритарен опит в избирането на кметове и президенти.

"Знаем кое работи при нас и кое - не. Политиците не могат да ни плашат с избори, обратното е вярно", допълни Любомир Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джордж създавал предпоставки за война със становището си, че Планът за федерализация, предложен от Владимир Путин на Ангела Меркел и Обама, ще доведе до това, че Русия фактически ще влияе и контролира източните райони на Украйна. Всъщност Планът за фередализация, подкрепен от президента Путин, канцлера Меркел и президента Обама би довел до мирно предаване на властта в тази страна но заради нелегалната намеса на Сорос се стига до масов конфликт и кръвопролитие, в което загиват 9600 душ
18
3
 
1
 
! Отговори
До Генади преди 7 години
Всеки шестокласник, който не е с умствено изоставане!
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо да се правят избори щом не може да се гарантира че са честни? Демек дай руските служби да ни изберат бсп да ни управлява както избраха радев? защо кой има интерес освен мафията и кремъл?
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие си имате премиер, ама ние, българите си нямаме!
15
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
Бойкот на гласуване при сегашната система- избирате партия а това е лишено от смисъл. Изборите които променят нещо са ни забранени.
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да преизберем гербавите крадци! Те ще ни довършат бързо и няма да се мъчим много!
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите не са нужнии да се отложат до преодоляване на кризата. Имаме си премиер нека управлява докато прецени и после да насрочи нови избори. Радев да подаде оставка вече е ясно чп е избран с руска помощ и са хакнали изборите. Да отива на съд директно.
12
1
 
7
 
! Отговори
Разкрития преди 7 години
Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп взе на мушка скандалния милиардер Джордж Сорос. Известно е, че той налива милиони в грантаджиите, стоящи зад Агнешките главички, които се крепят благодарение на драгалевския политически лобурант Иван Костов и куп олигарси като Иво Прокопиев и Сашо Дончев. Тръмп смята да обвини Сорос в Заплаха за националната сигурност на САЩ, след като встъпи в длъжност в края на месеца, съобщи Usapolitics24hrs
11
12
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Знае се кой ще управлява... - този, който е работлив, кадърен и можещ... - Бойко Борисов, а Ниновица има право да реве и да се къса...
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой, кой! Който и да е, все кадър на Държавна сигурност ще е. Все тая.
9
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Когато молекулата стане прекалено голяма, ядрото трудно може да удържи в орбита все по нарастващите на брой електрони и следва - разпад. За да не стане разпад, трябва или нарастване на масата на ядрото и силата на притегляне, или освобождаване от периферните електрони. Според мен ще се върви успоредно и по двата пътя, които накрая се събират в един - Новият Цифров Концлагер!
8
2
 
8
 
! Отговори
РепортериБезГраници преди 7 години
Корумпираните медии крият жертвите от студа,дават данни само за Албания,Македония,Румъния но не и за България!
7
1
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Кой ще ни управлява след вота?Как #КОЙ? Диктатура се задава, от сталинов тип - единственият начин за удържане на заграбеното, след като стана ясно, че оФцете се отказаха от схемата "купуване без да имаш пари, за да догониш другия".
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
понеже никой няма да има мнозинство,бойко няма да иска нова стара коалиция,и без това с до сегашните му беше трудно. бсп няма да може сама и ще си повика абв,татяна дончева,разни други леви плюс дпс. и отново ще имаме нова стара коалиция.
5
1
 
2
 
! Отговори
До Обективен преди 7 години
На мен не ми е ясно, обясни ми!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли тия ще ни управляват?
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кармазъбуруджиева пак сънува Тройна коалиция с мандат на агите. Няма да стане обаче!!!
2
5
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Всички са в един отбор. Народа - в другият!Герб поръси с "жива вода" Бсп на 2 пъти- при кандидатурата за ООН-то и при кандидатурата за президент. На който не му е ясно как е станало това - мога да му обясня!
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС ще е !!!