Цветанов предвижда трудни дни за НС, сезонът – кратък

ГЕРБ щяла да отиде при избирателите си с отчет за свършеното
28
Цветанов предвижда трудни дни за НС, сезонът – кратък
Снимка: Булфото, архив

Трудни дни за парламента, предрече шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В първия работен ден на парламента след дългата зимна ваканция, той призна, че от днес започва началото на един от най- кратките политически сезони на Народно събрание и е явно, че това е сериозно предизвикателство за народните избраници.

Цветанов призова колегите си към отговорност, а не да използват парламентарната трибуна за предизборна агитация и укори към опонентите и упрекна БСП, че дори по време на отминалите празници е критикувала властта в оставка.

На фона на началото на предизборната кампания той отсече, че политиците от ГЕРБ ще отидат при избирателите с отчет за свършеното, резултатите от което са добри – рекорден икономически ръст за последните 8 години, скок на доходите, намаляване на безработицата.

Според Цветанов обаче не така стоят нещата за БСП, защото социалистите очакват от новоизбрания президент Румен Радев и от служебното правителство, което той ще назначи, да агитират за тях.

"Не разчитайте хората да имат кратка памет, не можете да се маскирате като алтернатива и да смятате, че Радев е ваш актив, защото той не е", скочи той срещу червените.

Цветанов похвали своите, че са правили разумни компромиси, когато е било нужно, за да има добра комуникация.

"В това Народно събрание са представени рекорден брой политически сили, но имахме добра комуникация, макар че не една и две кризисни ситуации изискваха подтискане на партийния егоизъм, но ГЕРБ търсеше съгласие по същество", отсече той.

Според него кабинетът на Бойко Борисов не е търсил лекия път и евтината популярност, макар че опозицията е определила добрата комуникация между парламента и кабинета като популистки пиар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само имотни проверки за крадливитегерберюги.