Геноцидът над българите 1396-1913 г. – не мина в НС

Сидеров: Половината от населението е било убито тогава!
513
Геноцидът над българите 1396-1913 г. – не мина в НС
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

За пореден път предложението на "Атака" парламентът да осъди геноцида над българите по време на Османската империя (1396-1913 г.) не мина.

Макар че беше точка първа в дневния ред на парламента, по искане на независимия депутат Муса Палев депутатите отложиха разглеждането на проекта на националистите.

Мислете с българските си сърца, не с турските, защото половината от населението е било убито тогава, призова лидерът на "Атака" Волен Сидеров, но призивът му не даде резултат.

Според лидера на ДОСТ Лютви Местан не може да се говори за геноцид спрямо българите в Османската империя, защото това би било прецедент в световната история.

"Терминът, с който може да бъде определен периодът, е османско владичество, въпрос на исторически комплекс е да си пазим робството, не знам защо", коментира той.

За Местан проектът на "Атака" е гавра с историята, а освен това прокарвал разделителна линия в обществото ни, когато страната има нужда от обединение по пътя на толерантността и от верен прочит на историята.

Според него другото би било политически егоизъм, опит да се експлоатират исторически събития за разширяване на популистката ниша.

Във всеки парламент от 2005 г. насам "Атака" постоянно предлага осъждане или признаване на геноцид над българите в Османската империя, но или бива отхвърлено, или не се стига до гласуване.

Проекторешението на "Атака" беше внесено и в първия ден на 43-ото Народно събрание - 27 октомври 2014 г.

Националистите настояват и определянето на 17 май като ден за поклонение пред жертвите на геноцида над българите по време на Османската империя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нека видим фактите НАПРЕДЪК В ЗЕМЕДЕЛИЕТО и храните от Америка като картофи и Царевица и Домати ЗА НА4АЛО
201
2
 
4
 
! Отговори
зящо преди 7 години
За ДЕСЕТ дена от 2017 година са починали 3500 човека Какво повече да обяснявам Браво на хубавия ни живот
200
0
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
И тъова го казва човекът, който вкара ДПС в парламента. Ще му дърпат ушите, ми се струва... хаха. :)))
199
2
 
2
 
! Отговори
Нека видим фактите преди 7 години
Нека видим фактите през 1878 година сме 3 154 375 българи - само за 1 поколение от 20 години ставаме с 1-трета повече - а именно с 1 милион повече 4 337 513 българи.Ако това означава че нещо преди това не било наред - значи си е така - иначе как за повече от 40 поколения българи сме си били на минимума от 3 милиона. А говорим за българска територия на българското землище - орязано в пъти. Ако сравним нашата територия - еднаква като Англия - как бихте си обяснили разликата в популациите?
198
4
 
4
 
! Отговори
Agata преди 7 години
. какъв геноцит имало бе аркадаш ',само сикиш на опашки имаше ,Марийчето,Катя,Янчето...ух марииии чедо....еииий убави времена
197
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 294 руснаците Никой в райха не ги е ИЗТРЕБВАЛ срещу тях НЯМА геноцид ДА си Търсят ТАКЪВ от СТАЛИН И БОЛШЕВИКИТЕ
196
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
историята си е история да гледаме 4-5 века на зад е тъпо кла.нета на турци и ние спретнахме през балканските войни Бяла златка като е по4нал що не внесе и за Викингско руското нашествието на Игор Свендослав Тогава дори деца е принасял в жертва Верно Побългарените Пе4енеги Гагаузите му режат тиквата барабар с армията му Ама важен е Принципа
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сержант БугиПодготовката за възродителния проьес започва още 60-те години, преди смяната на имената на турците има подобни процеси и през 70-те спрямо помаците, и да наистина във филма няма никалви исторически истини, просто една червена измислица
194
0
 
1
 
! Отговори
сержант Буги преди 7 години
До Скънка до серж. БугиТака е по-добре...
193
2
 
2
 
! Отговори
Скънка до серж. Буги преди 7 години
Приемам, не прочетох каквото написах.Искам да кажа, че филмът подготвя нацията за "х" процес. Не е случайно. И не става за месец,година, if you know what I am saying:)
192
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проруския националист СидерУглу какво ще каже за геноцида, който се извършва и в момента над волжките и кримски българи от руския агресор?
191
9
 
6
 
! Отговори
Ремзи преди 7 години
до АТАКИСТМладеж, спестявай си силите, скоро ще ти трябват. Тогаваще ви видим булгарягите колко стесмели.НЕ НА БЪЛГАРОФАШИСТКАТА ОКУПАЦИЯ НА КЪРДЖА АЛИ,ДЕЛИОРМАН, ТАТАР ПАЗАРДЖЪК. НЕ ВИ ИСКАМЕ, ФАКТ!
190
5
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
до АтакистАз вече си получих банана. Не ми плащат като теб за да пиша. Няма да се занимавам. И въпреки Сидеров няма да гласувам за ДПС. И за ДОСТ няма да гласувам. Политиката не ме интересува. Аз си защитавам ценностите на Моя Народ.Друго не ме интересува. Пари също. Никой не е умрял от глад. Аллах да помага на всеки за парче хляб. Това е от мене.
189
3
 
5
 
! Отговори
до 280 преди 7 години
Точно в сръбските и гръцки учебници категорично и ясно е написано робство!Анадънму?
188
2
 
3
 
! Отговори
сержант Буги преди 7 години
До СкънкаФилмът,човече,е направен по романът на Антон Дончев ! А романът е написан през 1964г... Твоят,, Възродителен процес,, е четвърт век по -късно...Чети,учи се ,бе човек !
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 263 Всеки крепостен е могъл да избяга когато пожелае,ти не си ли чувал за казаците,а и по онова време не имало такъв контрол над човека,като сега .Който е искал отива в чужбина, колонии колкото щеш.Крепостничеството е отменено 1860г.,защо и след това като е толкова лошо в Русия няма масова емиграция към САЩ,Канада и др.,Започват да бягат след 1917г.
186
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТОТ *** -ТАКИВА БЪЛГАРИ "ПАТРИОТИ" КАТО ТЕБЕ МНОГО СЪМ ГИ Е.БАЛ И ТИ НЯМА ДА НАПРАВИШ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ! ТЪЙ КАКТО МИ СЕ ПРАВИШ НА ГОЛЯМ МЪЖ ПРЕД КОМПЮТЪРА , ЩЕ ТИ ПРИПОМНЯ ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА ТУРСКАТА НАЦИЯ И ЩЕ ТЕ НАКАРАМ ДА СЪНУВАШ КОШМАРИ ДО КРАЯ НА ЖАЛКИЯ СИ ЖИВОТ
185
6
 
5
 
! Отговори
Скънка преди 7 години
Темата е доста сложна, за това е невъзможно с крайни мнения. Геноцид е крайно. След 15в българите плащат само данък десятък и могат да бъдат търговци в безмитна зона от Европа до мала азия. 300 години + как се търпят според вас, освен, ако не си ок? И всеки път "въстанията" са предавани от българи?Филмчът "ВРЕМЕ РАЗДЕЛHO" е направен по поръчка на ДС по време на "възродителния процес".
184
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали някой народ да е останал доволен от Османското ,,,присъствие ,,на Балканите освен помохамеданчените славяни.Дори албанците мразят турците.
183
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Това така или иначе ЩЕ СТАНЕ !!! Останалото са празни приказки и ,,мъжки ,, изхвърляния...