Карадайъ зове към отговорност, иначе дълъг изборен маратон

Лидерът на ДПС се надява на стабилно мнозинство след изборите
20
Карадайъ зове към отговорност, иначе дълъг изборен маратон
Снимка: Булфото, архив

Основните политически сили нямат образ и визия и се занимават с отричане на другия, взаимно се обвиняват, вместо да се ангажират с развитието на страната, смята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата

Той призова към отговорност, защото в противен случай има опасност България да влезе в дълъг изборен маротон, който ще доведе до несигурност.

"Условията са тежки - и климатичните, и политическите, и управленските, и популиските, но независимо от закъснялата оставка, от липсата на доверие в институциите, от доминирането на езика на омразата, е нужно да разглеждаме проблемите на миналата година като шанс за новата", коментира Карадайъ.

Според него голямата цел след предстоящите предсрочни избори е форматирането на стабилно мнозинство в следващия парламент, но основано на ценности, а не на аритметика.

Карадайъ смята, че е опасно да се сформира мнозинство на базата на омразата, "както постъпиха от ГЕРБ - да управляват с партии, които не споделят общите европейски ценности, дори отричат евроатлантическата ориентация на страната".

Според него основният проблем, който провали кабинетът, е формулата за конструирането на властта, така че той предупреди, че всеки следващ опит да се заложи на аритметично, а не на ценностно мнозинство, ще завърши със същия резултат - провал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
annybody преди 7 години
Досега най-лакомо са ни пили кръвчицата турци и комунисти - и така ни е харесало, че искаме пак да ни я пият. И как така по места се разбираме кротко и мирно и с турците, и със сиромаси-комунисти, които така и нищо не са сколасали да откраднат, а откакто се появиха турските партии и БКП се прекръсти на БСП, почнахме да се делим на такива и онакива. а Карадайъ си го бива - има си и азиатски образ, и турска визия и произношение, затова пък всяка втора дума е "европейски". Хвала!
12
2
 
3
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Анонимен Това е проблема. Като е турчин или друга националност втора класа или не е ли хуманоид. Докога трябва да се делим . Докога ще говори езика на омразата.
11
1
 
3
 
! Отговори
баста преди 7 години
без маратон и без вас. баста
10
1
 
5
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
и отговорноста каква е? Да се влезе в коалиция с ДПС че им е кофти да не са на власт а? Тоя номер сме го гледали така че и ако се въведе задължителното гласуване отивате в ряката да се давите, защото я влезете в парламента я не.
9
1
 
7
 
! Отговори
teo преди 7 години
СЛУШАЙ БЕ ТАРАНКООЛУ, НА БЪЛГАРИЯ Е НУЖЕН ИЗБОРЕН МАРАТОН ДО КАТО СЕ ИЗЧИСТИ ОТ БСП-БКП И ДПС-БКП, ОК???
8
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Пазете се от "отговорността" на политиците! Защото съвсем не е това което си мислите!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A тоя човек може и да има приятна въшност и излъчване и да говори изключително ерудирано, но за съжаление е турчин.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този колко е противен...
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън турците от управлението на моята родина!!!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ КАК РУСИЯ И ТУРЦИЯ СИ СБЛИЖИХА ИНТЕРЕСИТЕ СПРЯХА ДА ГЪРЧАТ ДОСТ НА МЕСТАН И СЕЗОНА НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОРЦИИТЕ Е ОТКРИТ. Я СЕГА ДА ВИДИМ КАКВИ ПОЛИТИКИ СЛАГАТ НА ТЕЗГЯХА- НЯМА ТАКИВА, ЗАТОВА ЦЕЛИ СЕЛА ОТ РОДОПИТЕ ГЛАВНО ТЕХНИ ИЗБИРАТЕЛИ СА В ИСПАНИЯ КЪДЕТО ПЛАЩАТ 13 ЗАПЛАТА С ОТПУСКАТА И 14 С КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ, ИЗБРАХА ПРАЗИДЕНТ, СЕГА ПРАМИЕР И ЩЕ СТАНЕМ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ, ДРУГИТЕ ОТРИЧАЛИ ТЕ ПРИЗНАВАЛИ- ОБАЧЕ Е ДОБРЕ ДА ПОГЛЕДНАТ МАЛКО ИЗВЪН ПАРТИЙНИЯ ПЕЧАТ.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
именно БЛАГОДАРЕНИЕ не Герб ДПС са вън от властта вече доста време, но ... българския ***, червен селянин като нищо може да ги върне на власт Гласувайки за БСП
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общите европейски ценностивключват и жертвоприношенияно по-назад в списъка и написани с много фин шрифт.
1
2
 
16
 
! Отговори
bms преди 7 години
Този зов чаках . От утре ставам отговорен . Сезона на безмислените приказки е открит.