Карадайъ зове към отговорност, иначе дълъг изборен маратон

Лидерът на ДПС се надява на стабилно мнозинство след изборите
20
Карадайъ зове към отговорност, иначе дълъг изборен маратон
Снимка: Булфото, архив

Основните политически сили нямат образ и визия и се занимават с отричане на другия, взаимно се обвиняват, вместо да се ангажират с развитието на страната, смята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата

Той призова към отговорност, защото в противен случай има опасност България да влезе в дълъг изборен маротон, който ще доведе до несигурност.

"Условията са тежки - и климатичните, и политическите, и управленските, и популиските, но независимо от закъснялата оставка, от липсата на доверие в институциите, от доминирането на езика на омразата, е нужно да разглеждаме проблемите на миналата година като шанс за новата", коментира Карадайъ.

Според него голямата цел след предстоящите предсрочни избори е форматирането на стабилно мнозинство в следващия парламент, но основано на ценности, а не на аритметика.

Карадайъ смята, че е опасно да се сформира мнозинство на базата на омразата, "както постъпиха от ГЕРБ - да управляват с партии, които не споделят общите европейски ценности, дори отричат евроатлантическата ориентация на страната".

Според него основният проблем, който провали кабинетът, е формулата за конструирането на властта, така че той предупреди, че всеки следващ опит да се заложи на аритметично, а не на ценностно мнозинство, ще завърши със същия резултат - провал.
 


20
Още от
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
annybody преди 10 месеца
Досега най-лакомо са ни пили кръвчицата турци и комунисти - и така ни е харесало, че искаме пак да ни я пият. И как така по места се разбираме кротко и мирно и с турците, и със сиромаси-комунисти, които така и нищо не са сколасали да откраднат, а откакто се появиха турските партии и БКП се прекръсти на БСП, почнахме да се делим на такива и онакива. а Карадайъ си го бива - има си и азиатски образ, и турска визия и произношение, затова пък всяка втора дума е "европейски". Хвала!
12
1
 
1
 
! Отговори
турчин преди 10 месеца
До Анонимен Това е проблема. Като е турчин или друга националност втора класа или не е ли хуманоид. Докога трябва да се делим . Докога ще говори езика на омразата.
11
0
 
1
 
! Отговори
баста преди 10 месеца
без маратон и без вас. баста
10
0
 
3
 
! Отговори
Некъф луд преди 10 месеца
и отговорноста каква е? Да се влезе в коалиция с ДПС че им е кофти да не са на власт а? Тоя номер сме го гледали така че и ако се въведе задължителното гласуване отивате в ряката да се давите, защото я влезете в парламента я не.
9
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 10 месеца
СЛУШАЙ БЕ ТАРАНКООЛУ, НА БЪЛГАРИЯ Е НУЖЕН ИЗБОРЕН МАРАТОН ДО КАТО СЕ ИЗЧИСТИ ОТ БСП-БКП И ДПС-БКП, ОК???
8
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
Пазете се от "отговорността" на политиците! Защото съвсем не е това което си мислите!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
A тоя човек може и да има приятна въшност и излъчване и да говори изключително ерудирано, но за съжаление е турчин.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А този колко е противен...
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вън турците от управлението на моята родина!!!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОТ КАК РУСИЯ И ТУРЦИЯ СИ СБЛИЖИХА ИНТЕРЕСИТЕ СПРЯХА ДА ГЪРЧАТ ДОСТ НА МЕСТАН И СЕЗОНА НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОРЦИИТЕ Е ОТКРИТ. Я СЕГА ДА ВИДИМ КАКВИ ПОЛИТИКИ СЛАГАТ НА ТЕЗГЯХА- НЯМА ТАКИВА, ЗАТОВА ЦЕЛИ СЕЛА ОТ РОДОПИТЕ ГЛАВНО ТЕХНИ ИЗБИРАТЕЛИ СА В ИСПАНИЯ КЪДЕТО ПЛАЩАТ 13 ЗАПЛАТА С ОТПУСКАТА И 14 С КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ, ИЗБРАХА ПРАЗИДЕНТ, СЕГА ПРАМИЕР И ЩЕ СТАНЕМ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ, ДРУГИТЕ ОТРИЧАЛИ ТЕ ПРИЗНАВАЛИ- ОБАЧЕ Е ДОБРЕ ДА ПОГЛЕДНАТ МАЛКО ИЗВЪН ПАРТИЙНИЯ ПЕЧАТ.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
именно БЛАГОДАРЕНИЕ не Герб

ДПС са вън от властта вече доста време, но ...

българския прост, червен селянин като нищо може да ги върне на власт Гласувайки за БСП
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Общите европейски ценности
включват и жертвоприношения
но по-назад в списъка и написани с много фин шрифт.
1
1
 
14
 
! Отговори
bms преди 10 месеца
Този зов чаках . От утре ставам отговорен . Сезона на безмислените приказки е открит.