Радев и Йотова полагат клетва на 19 януари

Заседанието на парламента е насрочено за 10.00 часа
12 яну 2017 19:01, Петя Славова
41
Радев и Йотова полагат клетва на 19 януари
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новоизбраните президент и вицепрезидент на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание на 19 януари 2017 г., съобщава Агенция "Фокус".

Заседанието на парламента ще бъде от 10.00 часа и ще се предава пряко по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Още по темата

На церемонията са поканени да присъстват президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, министър-председателят в оставка Бойко Борисов, министри от кабинета в оставка, членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС, ВСС, главният прокурор, представители на дипломатическия корпус, на държавни институции, на регистрираните в България вероизповедания.

Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще прочете решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент на България.

Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред парламента в присъствието на Негово Светейшество патриарх Неофит. В пленарната зала ще прозвучат националният химн и химнът на Обединена Европа.

Румен Радев ще направи първото си обръщение пред Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
18
 
14
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
До 5Вие сега ли разбрахте за неговите зависимости?Не виждате ли как отсега го командват и му дърпат конците,а какво остава като встъпи в длъжност?!Щом си обвързан с комунистите нямаш правото на думата.Когато се гласува се претеглят всички възможности и емоциите се оставят на заден план.Избрахте си го,да ви е честит президент Нинов и подлогата му Радев.
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи до 18 януари сегашния президент трябва да нападне Русия!Хайде президенте че то време не остана.Поне половината Крим може да върнеш до края на месеца на Украйна!
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев може би става НО Илияна е за затвора
8
7
 
14
 
! Отговори
:( преди 7 години
Ако президент или вицепрезидент наруши закона, последицата може да бъде само една - импийчмънт!В цивилизованите държави, ако президент или вицепрезидент направи такъв гаф, какъвто си позволи Йотова, той подава оставка!
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех!И да започват час по-скоро укаушването на мутрите!
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега на роската "пиарките" какво ще работят? Пак ли "протестъри" ?
5
13
 
14
 
! Отговори
Скандал!!! преди 7 години
Ще допуснем ли Йотова да ни стане вицепрезидент, след като тя така грубо и нагло наруши закона, заплашвайки генерал Радев - какво щяло да му се случи, ако предприеме нещо, което би могло да се изтълкува като ощетяващо интересите на нейната партия?!С други думи, без да й мигне окото, Йотова даде да се разбере, че бъдещият ни уж независим и уж надпартиен президент ще е подчинен на БСП.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха-Ал Бънди започва работа като продавач на обувки на 19.01.
3
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех, президент Радев!
2
15
 
13
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Може ли да не ни съобщавате какво правят тези двама смешници радев и йотова (умишлено с малки букви)?
1
7
 
11
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
И внимавай,че Нинов,Йотов и Десо няма да ти простят,ако направиш и една грешна стъпка.