БСП и ГЕРБ се изпокараха – кой дава пари, защо ги дава...

Според БСП в общините на ГЕРБ са налети милиони левове
20
БСП и ГЕРБ се изпокараха – кой дава пари, защо ги дава...
Снимка: Dnes.bg

В един от последните дни на парламента БСП и ГЕРБ се изпокараха в пленарната зала кой давал пари на свои и защо.

Според Манол Генов от БСП кабинетът в оставка на Бойко Борисов раздал на общини, в които местната власт е в ръцете на ГЕРБ, милиарди за сметка на други.

"Дали на изпроводяк ГЕРБ не поставя сиренца в капаните, където да намери електората си напролет, дано там мишлетата да са по-малко", коментира той.

Генов смята, че най-хубавото на тежката зима е, че преди нея ще си отиде управлението на ГЕРБ и обвини отиващия си кабинет в беззакония.

"Със самочувствието на самоуправленец Бойко Борисов си позволи да раздава пари на когото и когото си поиска, той даде на едни общини за сметка на други", скочи социалистът.

За червения депутат Борисов се е държал като "фараон на върха на пирамида".

"Над 2,4 милиарда лева е раздало правителството след като подаде оставка през ноември, а на подобна скорост би завидял и влакът стрела", продължи с упреците Генов.

Цвета Караянчева от ГЕРБ му отговори, че след като има излишък, трябва да се дават пари на общини.

"Очаквах наглост, но чак такава не съм очаквала", отсече тя и припомни, че кабинетът на Пламен Орешарски, за който стояха БСП и ДПС, остави 4 милиарда дефицит и хиляди необезпечени плащания.

Според нея именно тогава парите са били раздавани "на този или онзи тайно под масата".

"Сега има 1,5 млрд. лв. излишък и то е благодарение на работата на приходните агенции. Никога правителството на Бойко Борисов не е деляло общините на наши и ваши, всяка община е получила, колкото е поискала", настоя Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Караянчева загробва ГЕРБ.В НС говори едно,но в Кърджали прави съвсем друго.Стотици политически уволнения на доказани специалисти и назначаване на теолози във ВиК,агенти на ДС за директори на училища,професионални *** в театъра...А от няколоко дни започна да назначава и съседите си,така,по комшийски.Няма по омразен човек в града.Нима в ГЕРБ не са останали съпротивителни сили срещу негодниците и кариеристите?
12
4
 
4
 
! Отговори
акуд преди 7 години
тея шумкари не могат да измислят нищо ново. 45 г. едни и същи номера. бсп измислете съвременни номера и PR трикове . на старите трикове вече няма кой да се вътже
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора,в общините на ГЕРБ,не се хващайте,лъжат ви.Парите няма да отидат за вас,а за приближени на кмета и властта фирми,които ще облагодетелстват единствено себе си.Помислете добре.Станахте ли по-богати при управлението на ГЕРБ или напротив-още по бедни.И тогава гласувайте.ПО СЪВЕСТ.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще видим какво наследство ще остави ГЕРБ, защото като гледам предлагат почти същото като от преди това, ама доста добре прикрито, рано или късно и то ще натежи на българският данъкоплатец, а аз не виждам кой знае каква активност в посока страната да се развива и българина да заживее по-добре. Ама все тая, така или иначе си подготвям нещата да се махам от тук. Като гледам след 30 години може и да няма къде да се върна, ама каквото такова, с *** не мисля да се боря повече, затъвайте си.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая злобна Цвета дали си спомня,че Пламен Орешарски остави 8 милиарда фискален резерв,като в началото ГЕРБ го бяха оставили на санитарния минимум,а коигато отново паднаха от власт резерва беше опоскан наполовина.Май помним много избирателно,а Цвето?
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, все едно сега БСП, ДПС, ГЕРБ и другите фирми, на които викате партии, докато всички са си партия, не са на власт и фирмата ГЕРБ на Бойко и Цецо не предоставя всички обществени поръчки на фирмите зад фирмите, на които викате партии, а един депутат от ДПС с какви ли не фирми и дейности не обира всички точки :D Могат да ви лъжат завинаги, стига с тази наивност, България си отива безвързватно, младите се изнасят, ще остане само бизнеса на мутрите, а те не плащат данъци.
7
2
 
7
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Абе тия двете за толкова *** смятат избирателите !!! Карат се като махленки ,все едно не ги знаем !!! Пфюю !
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След изборите всички ще си свият перките. А ако още се гаврят с хората и не смеят да обсъдят референдума може и друго да ги настигне
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ГЕРБ са едно и също нещо, разлика никаква.За тях е важно олигархията, мафията и картелите да са добре, а хората кучета ги яли.Справка: да има виновни за Цанков камък, Белене, КТБ, там потънаха 7 млд лева.За това сме най бедни болни и нещастни в Европа. Албанците и македонците са с по високи доходи.По ги изберете да ви управляват.
4
0
 
9
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
хахахахахахахахахха-----няма ли някой със раница да влезе вече в този парламент ,та да се свършва вече с тези бо-клуци.....Какво да правят парите ,на купчини и да си ги гледат ли???Като няма ,защо няма? А като има ,защо има?
3
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски не даде ефин лев на градове като Пловдив даже в София спря строежа на метрото.БСП са евтини демагози.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво става след като общините получат, някой прави ли мониторинг, следи ли дали парите отиват по предназначение, че като гледам в района където живея, досега кмет със стара къща и кола не е имало :D Наистина ли вярвате, че младите ще стоят тук да си губят времето в тотално отказваща да се развива държава, политическата класа се разбива да краде, не се прави нищо смислено, само далавери, всички се изнасяме с триста на запад, след 10-15 години ще ни смучете от ***а.
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ПРАКТИКА ВСИЧКИ ОБЩИНИ СА ОТ ГЕРБ. БСП ДЪРЖИ САМО ШУМЕН, АМИ ДА КАЖАТ НА КМЕТА ДА НЕ КРАДЕ ЧАК ТОЛКОВА.