Депутатите vs. референдума: Да не допринасяме за шоуто!

Поредният опит за официализиране на допитването удари на камък
Обновена: 13 яну 2017 20:20 | 13 яну 2017 17:15,
100
Депутатите vs. референдума: Да не допринасяме за шоуто!
Снимка: архив "Булфото"

Поредният опит за изборни промени, свързани с решението на референдума от 6 ноември, беше спрян в парламента.

Всички партии без ГЕРБ гласуваха против дневния ред на правната комисия, в който трябваше да се обсъдят изменения в Изборния кодекс за въвеждане на мажоритарни избори и намаляване на държавната субсидия на партиите. За това вече има два проектозакона – един на ГЕРБ и един на независимия Георги Кадиев, който внесе текстовете, написани от Мая Манолова.

Още по темата

"Не искаме да допринасяме за шоуто, то е довечера", каза депутатът от ДПС Четин Казак след като разглеждането на Изборния кодекс се провали, пише "Фокус".

Чавдар Георгиев от БСП пък нарече предложението на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс за предстоящите избори "популизъм".

"Още от самото създаване подписката на гражданите, които искаха този референдум, бе от 6 въпроса, 3 от тях бяха определени за противоконституционни, което внася порок в цялата подписка. И да слушам политически палячовци, по-скоро шоумени, които се опитват да ме учат на демокрация просто е недопустимо", каза той.

Според Георгиев разумните народни представители са гласували правилно в комисия като са гласували против разглеждането на Изборния кодекс.

"Имам своите основания да твърдя, че този референдум е изначално опорочен. Защо ние трябва да ставаме участници в такъв фарс?", попита той.

На въпрос какво ще каже на всички хора, които остават подведени, той отговори, че ще им каже, че са подведени от едни шоумени.

"Колегите, които говориха за цирк, всъщност направиха цирка", отвърна пък шефът на правната комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Според него нищо не налагало бойкотирането на заседанието. Кирилов смята, че редно и достойно би било да се влезе в дебати по същество.

"Ако има такава съпротива по отношение на конкретните законопроекти, все пак с гласуване може да се стигне до решение на парламентарната комисия", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
2
 
! Отговори
де путат преди 7 години
в българия рефердуми не ми минават.
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей този алчен за пари "шоумен" няма да миряса докато не изпълни поръчката на Борисов! Целта е да влезе в парламента при големите пари и понеже видя че няма да му се получи така лесно както при други мошеници, сега ще доведе народа до революция, но ще си постигне целта предполагам. Референдума та референдума!! Бе какво ще промени този мажоритарен вот, ще забогатеем ли?!!Онзи ден Волен каза истината -нищо няма да промени един маж. вот!
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седем години Тикваров ни беше министър-председател(законно избран), нима в ръцете на толкова,,умен"народ, трябва да има такъв инструмент, като референдум !?
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С ппдкрепата на Герб и 100 концерта ще ви разрешат. Нали вече сте техни хора.
77
2
 
2
 
! Отговори
Пред Парламента преди 7 години
#КОНЦЕРТ
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Слави не му достигнаха малко гласове, за да стане мажоритарната система закон. Той самия го спомена поне пет пъти. Напоследък не го гледам, но може да се е изметнал и да е решил, че може да я пробута и така. Голямо му е егото и не може да приеме, че е загубил.Само зарсди Борисов не се сбихме, но заради тандема Слави-Борисов може и да го направиме. Нещо голяма любофф между тях.
75
4
 
11
 
! Отговори
карина преди 7 години
Референдумите са една от формите на демокрация и то от най-висока класа. Защо го направиха този референдум като изначално не са имали намерение да спазят резултатите от него ? Подигравка с народа, който е по-отворен откъм демократични промени от управляващите б...оклуци.
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама че сте наивни. Политическата класа никога няма да разреши въвеждането на мажоритарна система защото иначе няма да може да се самоизбира на власт. А за премахване на партийните субсидии да не говорим. Тези неща могат да се променят само с революция а такива нагласи няма. Хората са обезверени че нищо не зависи от тях. Единствения изход е терминал 2 . Поздрави от Германия.
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви 100% като сам Слави плачеше, че не стигат с малко. Или понеже вече е с Герб излезе, че ще му стигнат?
72
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
73% от 3,5 млн, това 1-во, 2-ро 73% са си 73% в случая към 2,6 млн, т. е дори и да са гласували още 1 млн, и всичките те да са против пак резултата е ЗА, интересно колко според теб трябва да е подкрепата та да бъде прието??? може би 100% или повече? С колко гласа беше избран президента, с повече ли?
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
73% от 3 милиона са 2 милиона и 100 хиляди. Има си закон. Не те знам какъв си но аз не съм червен и мразя, когато на някой нещо не му изнася да започва с хвърляне на помия по другите.
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом 73% не стигат за да превърне референдума в закон, за каво се прави тоя референдум, червени циркаджии
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да е неадекватно ако гласовете им не стигат за за направят мажоротарната система закон!?Такова чудо може да се случи наистина само тук. Какво всъщнпст ни казва Слави? Еми нищо, че не стигат, но понеже е с малко, затова ще стане нашето, понеже така сме си наумили. Да погледне какво правят старите демокрации. В Англия победиха противниците на Ес с малко, но нругите не направиха революция а се съобразиха.
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че ппзицията на ГЕРБ е продиктувана от желанието да се харесат на избирателя е ясно, но това е възможно заради неадекватното поведение на останалите партии
67
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До За тези които твърдяНе изопачавай! При мажоритарен вот в парламента ще влязат толкова партии, колкото реши избирателя. Ако българския избирател прояви малоумие това не е дефект на системата.
66
3
 
5
 
! Отговори
За тези които твърдя преди 7 години
Кактв би бил резултата от референдум с въпрос: Искате ли в парламента да влизат само две български партии?
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дилу Слави и Борисов! Дупе и ***.
64
6
 
17
 
! Отговори
Лъжата преди 7 години
Слави играе с ГЕРБ и Бойко, за интересите на ..... Искат мажоритарен, за да може парата да играе и само богати да се кандидатират. Но няма да им мине номера, народа се събужда и почва да се саморганизира. Гледайте до 2 месеца какво ще стане.
63
7
 
15
 
! Отговори
за България преди 7 години
След като управляваните депутати се самозабравиха и пренебрегват волята на народа , идва времето на гражданското неподчинение и отвоюване на суверенитета на България.Нека да покажем, че и ние сме народ достоен да пребъде.
62
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха Гумен Гадев и *** приземиха самальота преди да е излетял) подобно политическо самоубийство рядко се вижда