Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!

Президентът предупреди, че не можем да се изолираме
Обновена: 13 яну 2017 17:07 | 13 яну 2017 15:20, Камелия Цветанова
177
Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!
Снимка: Булфото, архив

България трябва да продължи да бъде доверен партньор, достоен член на НАТО, заяви президентът Росен Плевнелиев, който днес удостои с висше офицерско звание и висши държавни отличия военнослужещи от Българската армия.

Още по темата
ившият началник на отбраната генерал Константин Попов беше награден с орден "Стара планина" първа степен с мечове за изключително големите му заслуги за развитието на Българската армия.

Бригаден генерал Боян Ставрев беше удостоен с орден "За военна заслуга" първа степен за особения му принос за развитието на Българската армия, а полковник Иван Ортомаров получи висше офицерско звание "бригаден генерал".

"Искам да изразя личната си признателност, аз работих с вас, научих много от вас, заедно бяхме добър екип и постигнахме много", посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

"В последните години, без да замитаме нито един проблем на българската армия, действахме коректно, посочвахме проблемите, за да ги решим", изтъкна президентът.

"Вие действахте смело, поехте политическа отговорност, постигнахте много, не всеки беше на ваша страна, не всички ще ви кажат благодаря, но не затова сте тук - вие сте тук заради вътрешното си убеждение кое е правилно и кое не", обърна се той към военнослужещите.

По думите на президента има много работа за вършене в държавата и има място за всеки, който иска да й служи.

Държавният глава подчерта също, че планът и програмата за развитие на въоръжените сили трябва да се изпълнят бързо и отговорно.

Той отбеляза, че България няма как да бъде изолирана от негативните процеси, които текат по целия свят.

"Рекордният брой кризи, бежанци, терористични атаки, заплахи в близост до нашите граници ни карат да бъдем осторожни, да действаме на високи обороти, да бъдем отговорни", призова Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искаш да живееш добре,чисти България от червените ***,народе!!!
89
3
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Ционистката мерзост Джо Байден е на посещение при изродените хазари-мракобесници.
88
6
 
13
 
! Отговори
до 93 преди 7 години
Радев е истински генерал, при това от авиацията и всеки може да види какво прави в небето. За това се иска смелост, умения и мъжество - неща които липсват на банкянското догановско менте, проиведено в генерал от медиите.
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 93" Радев е толкова генерал,колкото Сталин е академик! "Какво връзка има със Сталин?Тъй ви го е на.... ген. Радев, че почнахте да бръщолевите безмислици.Газ / керосин / пикате от яд, че ви врътнаха кранчето, А?
86
2
 
16
 
! Отговори
До 91 преди 7 години
Че трябва да си модернизираме армията си е съвсем правилно.Но да показваш колко си загрижен една седмица преди края на мандата не ти отива. Както и да даваш акъл на новия президент на Сащ каква политика да води.
85
1
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
Израелските сатанински плъхове подкрепят Ал Кайда.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със или без 20 000 армия със старо оръжие все тая. Давайте да я занулилим, та поне да не даваме пари за разни дебелаци по канцелариите и злоупотреби.
83
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е толкова генерал,колкото Сталин е академик!
82
2
 
7
 
! Отговори
НО КАК УБАВИЧКО преди 7 години
До Божилви го ....... ген. Радев!
81
2
 
11
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
Всеки, който се надява, че някой друг ще защити него и държавата му от външна агресия е пълен наивник - меко казано!Няма Изток, няма Запад! Има Бг.Ако ние не сме в способни и не сме в състояние да се защитим сами сме обречени! Защото никой няма да го направи вместо нас!Не отричам фактора съюзник, но винаги трябва да разчитаме първо на себе си."Помогни си сам, за да ти помогне и Бог"!
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато си дадохме небето да ни го пази Турция/!/ тоя се беше скрил в миша дупка. Не се чу дума от него. Сега се разтревожил за армията. Жалко и противно човече.
79
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да чистя България от червени ***!
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мишкооо, скрий се мишкоооо....
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
maitapa na strana ama balgaria tribva da ima vrazki kakto sas zapadna evropa taka i s rusia sacho i USA na sas proevropeski pravitelstva a ne sas sorosoidni marionetki
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
koi bese plevenliev koi beshe ami she ti kaja 77 Rasimcho beshe rasimcho
75
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев държеше страната ни в посока запад. Сега ни очаква източно безвремие от руски агент.
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ne znam a ma na men mi pisna vece s rasim ne interesen veche sega da vidim nesho za Asan genov i sorito tova e showto te sa golemi artisti
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ще се декомунизираме първо трябва да се започне с Герб. Тая *** там е най-много. Плевнелиев също директно на бунището.
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 46За ФАЩ и укрите говориш, нали? И въпреки това, никой не си прави злобни шеги с гибелта на хора. Освен шарлитата, но те не са в ред.
71
5
 
16
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Бг вече няма армия, която да е в състояние да защити тереториалната й цялост и да гарантира националната й независимост, и безопастност!Благодарение на подобни Аме....би, като мистър Бийн, армията ни бе докарана до това жалко състояние.Днес в Бг, службата в армията и защитата на отечеството се счита за анахронизъм и загуба на време!Но, мнозина забравят древните максими:"Който не храни своята армия, ще бъде пренуден да храни чужда". "Ако искаш мир, готви се за война".