Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!

Президентът предупреди, че не можем да се изолираме
Обновена: 13 яну 2017 17:07 | 13 яну 2017 15:20, Камелия Цветанова
177
Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!
Снимка: Булфото, архив

България трябва да продължи да бъде доверен партньор, достоен член на НАТО, заяви президентът Росен Плевнелиев, който днес удостои с висше офицерско звание и висши държавни отличия военнослужещи от Българската армия.

Още по темата
ившият началник на отбраната генерал Константин Попов беше награден с орден "Стара планина" първа степен с мечове за изключително големите му заслуги за развитието на Българската армия.

Бригаден генерал Боян Ставрев беше удостоен с орден "За военна заслуга" първа степен за особения му принос за развитието на Българската армия, а полковник Иван Ортомаров получи висше офицерско звание "бригаден генерал".

"Искам да изразя личната си признателност, аз работих с вас, научих много от вас, заедно бяхме добър екип и постигнахме много", посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

"В последните години, без да замитаме нито един проблем на българската армия, действахме коректно, посочвахме проблемите, за да ги решим", изтъкна президентът.

"Вие действахте смело, поехте политическа отговорност, постигнахте много, не всеки беше на ваша страна, не всички ще ви кажат благодаря, но не затова сте тук - вие сте тук заради вътрешното си убеждение кое е правилно и кое не", обърна се той към военнослужещите.

По думите на президента има много работа за вършене в държавата и има място за всеки, който иска да й служи.

Държавният глава подчерта също, че планът и програмата за развитие на въоръжените сили трябва да се изпълнят бързо и отговорно.

Той отбеляза, че България няма как да бъде изолирана от негативните процеси, които текат по целия свят.

"Рекордният брой кризи, бежанци, терористични атаки, заплахи в близост до нашите граници ни карат да бъдем осторожни, да действаме на високи обороти, да бъдем отговорни", призова Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
9
 
! Отговори
99 преди 7 години
чао ,чао Роска ,ти беше най-голямото недорозомение в политическия живот.Вечно язден , и винаги направляван. Роска ,ама много ти личеше слугажа...
129
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз казвам да се модернизира армията, но с качествено руско оружие - танкове Армата, дето не палят; вседеходи, дето никъде не ходят защото неможеш да влезеш в кабината - чупят се дръжките; системи Бук - против граждански самолети; не на последно място МИГ - добре, че нямаме самолетотрошач и ще уцелят земята при кацане - двигателите им често дефектират.
128
1
 
12
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Класическият Пазарен Либерализъм, познат още като Неолиберализъм, се провали в световен мащаб и отключи неочаквани процеси.
127
2
 
13
 
! Отговори
защо преди 7 години
До ГЕРБ "Бойко е приятел с всички президенти и чужди консули."Само за своя народ той е враг.....
126
1
 
16
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Няма ли да се свърши най-сетне с напъните на тоя? Какви ордени и медали за български генерали за развитие на армията при положение, че тя едвам крета? За какви заслуги се дава орден "Стара планина" и има ли ги този генерал? Или е даден просто за клиентилизъм???
125
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сериозно,този дали е ходил скоро на психиатър?
124
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВАЛА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ЗА ТОВА ЧЕ БЕШЕ БЪЛГАРИН,ЗАТОВА ЧЕ ЕДИНСТВЕН СЕ ОПЪЛЧИ НА ПУТИН И НЕГОВИТЕ МЕРАЦИ НАВСЯКЪДЕ ДА СЕ БЪРКА И ДА ДАВА ЪКЪЛ,ЗАЩОТО ТОЙ ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ОПРАВИ МИЗЕРИЯТА НА РУСНАЦИТЕ НА КОИТО ИМ ОСТАВИ И НАЛАГА САМО ЕДНА НАДЕЖДА,ЧЕ СА СИЛНИ,ЧЕ СЕ ВЪОРЪЖАВАТ НЕПРЕКЪСНАТО,ЧЕ ЗАВЗЕМАТ ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ..ТОВА ИМ Е РАДОСТТА НА РУСНАЦИТЕ.ТЕ СА ТОЛКОВА БЕДНИ МИШКИ ВЪПРЕКИ ОГРОМНИТЕ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ КОЛКОТО И НИЕ БЪЛГАРИТЕ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТТЪРВАТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО СИ ОГРАНИЧЕНО МИС
123
31
 
5
 
! Отговори
ADOLF PUTIN преди 7 години
РОСЕН Е ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ.ДАНО ДА СТАНЕ НАЧАЛНИК В НАТО СЛЕД КАТО НЯМА ДА ОСТАВА ЗА ВТОРИ МАНДАТ.И ДА МАЧКА РУСКИТЕ АГЕНТИ.
122
4
 
18
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
Ако искаш да живееш добре,чисти България от червените ***---И как предлагаш да изчистиш "червените ***", които между другото са българи по националност (в болшинството си - предимно възрастни хора - пенсионери).ще ги разстрелваш масовоилище ги натикаш в концлагериДа не би да си хванал вируса "ук...ро....пи...тек"?Щото в 404 точно това правят с всеки, който има различно мнение от бандеровската шайка и доведе обществото им до гражданска война.Това ли искаш и за Бг???
121
3
 
12
 
! Отговори
ДО Жое преди 7 години
Жоре , бегай от тук . Не виждаш ли че си смешка и хората те подиграват .
120
20
 
4
 
! Отговори
Жое,п.п. преди 7 години
Не си ги пих,щото нямам такива. А ти твойте пи ли си ги,червени кокшкарю?
119
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жое, пи ли си хапчетата днес? Айде, че скоро ще мине санитаря.
118
4
 
30
 
! Отговори
БГ преди 7 години
КЪМ УЧЕНИТЕ НА БАН,КАЖЕТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК,ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗУВА ДУМАТА АРМИЯ,ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКА СЪТВОРЕНИЕ,СЕГА ИМАМЕ МАЛКА ВОЙСКА,ЗА МАЛКИ ДЕМОКРАТИЧНИ СИТУАЦИИ,ИМАМЕ ПЪЛНА СИГУРНОСТ ОТ ЕС ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ И ЗАТОВА СЕ РАБОТИ,ВЕЧЕ 27 ГОДИНИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ РАБОТИ ДОКАТО НЕ ОСТАНЕ И ЕДИН ВОЙНИК В ТАЗИ ДЪРЖАВА,НЕ ЗНАМ КАКВИ РОДОВИ ВОЙСКИ Е БИЛ ВОДАЧЪТ НИ,НО МИСЛЯ ЧЕ НЕ СТАВА И ЗА ЕФРЕЙТОР, НО ЗАТОВА СТАВА ЗА ЕС,ТАМ СА ТАКИВА, КАТО НЕГО.
117
24
 
4
 
! Отговори
Жое преди 7 години
Омръзна ми да губя ценното си време за да обяснявам какво е "А" и "Б" на полуграмотните червени клептомани,затова ги оставям да си трошат главите на воля при техните незнаещи какво е война "генерали"!
116
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"осторожни" е руска дума , Плевня недей да я използваш ....
115
4
 
29
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
След 7 годишното безотговорно отношение към армията се сетиха. Е вече няма армия. Останаха едни 20 % военни останалото е едни заплатаджии. Това означава , че имаме около 4к военни. Останалото е брак РАЗБЕРЕТЕ ГО.
114
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пет години сто пъти рева че не войната, а толерантността ще спасят света. Сега изведнъж се сети, че трябва и армия. Много навреме.
113
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По точно казано "генерал Плевнелиев и господин Ненчев" Нито единия е военен нито другия е гражданин.
112
14
 
3
 
! Отговори
Жое преди 7 години
Няма истинска демокрация с червени фашаги начело на икономиката,драги читатели!
111
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЛУШАЙТУЕ СЕ В МЪДРИТЕ ЗАРЪКИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СИН.