Радев е за отмяна на санкциите на ЕС към Русия

Той се надява, че Тръмп ще възстанови диалога с Москва
438
Радев е за отмяна на санкциите на ЕС към Русия
Снимка: БТА, архив

Дъблинският регламент за връщане на бежанци е несправедлив към страни като България, защото ги превръща в буферни зони.

Това каза новоизбарният президент Румен Радев в интервю за телевизионния канал "France 24", цитирано от БНР.

Радев посочва също, че санкциите на Европейския съюз срещу Русия трябва да бъдат отменени.

На въпрос за анексирането на Крим той отговаря, че "теоретично полуостровът принадлежи на украинците, а де факто - на руснаците". "Бъдещето на Крим ще се реши от народа на Крим", казва Радев.

Той изразява надежда, че новият американски президент Доналд Тръмп ще възстанови диалога и доверието с Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
30
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, генерале! Неслучайно спечели с голямо мнозинство. Успех! Големите промени в света са за добро и ти си част от тях.
135
30
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най накрая един МЬЖ с топки
134
14
 
9
 
! Отговори
НИКО преди 7 години
след разпада на ссср решението на хрушчов за отдаване на крим на украйна трябва да е невалидно както много държави се отделиха в самостоятелни крим да не би да е закрепостен или купен от украйна та се цитира като украински и анексиран от русия след референдом каква е разликата м-у косово и крим ? ИЛИ БАЗАТА В СЕВАСТОПОЛ АМЕРИКАНЦИТЕ ОЩЕ Я СЪНУВАТ
133
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е велика! Както е дала шанс на българите да се самоопределят преди 100 години, така е дала шанс на Крим да се самоопредели. И ако житвелите на Крим казват, че са руснаци - значи са руснаци. Ако жителите на Османската империя в Румелия са се определили, като българи - значи са българи..какво разсъждавате бе западни фесове
132
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попитали Радев:Въпрос:Теоретично вие сте избран за президент на България...Радев: Но де факто Крим е на руснаците...Въпрос:...а България е в ЕС...Радев: ... и санкциите трябва да бъдат отменени,...Въпрос:...и НАТО !?Радев: ..."а Доналд Тръмп ще възстанови диалога и доверието с Москва" !!!
131
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го гледам ваншно: шишарка. Като го слушам май и отвътре: шишарка.
130
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, този непрекъснато само за Кремъл лобира, а хората го избраха за президент на България !
129
2
 
17
 
! Отговори
Деса ПрезидентЕСА преди 7 години
До 196А бе, вие си мислехте, че и от мен не зависи нищо, ама ви станах Първа дама, нали?Намирахте ми кусур на минижупа, ама сега ще ми правите път и ще ми козирувате, налииии?Хахахахаха
128
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя говори без да мисли. Добре че нищо не зависи от него.
127
8
 
18
 
! Отговори
хайде де преди 7 години
До Анонимен 175Виж какво Чамаданчо, хайде ти и фамилията ти на вокзала и при Путин! Не ни пращай и нас, малкото останали тук, във Вашингтон или Европа. Два милиона българи се изнесоха в западната посока (включая и децата на защитниците на Путин). Всеки от тези 2 милиона е оставил родители, деца, братя и сестри тук, така че не сме желаното от теб малцинство. Никой от нас няма да тръгне на изток (100% и ти самия), когато ножа опре до кокала и когато разберем най-после, че всичко загубено
126
6
 
16
 
! Отговори
asd преди 7 години
Аз викам да проведем референдум в Кърджали - и ако иска населениетo да е част от Турция, защо не? Това е висшата форма на демокрация!
125
2
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До АнонименЯ НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВО ОБЩО ИМА КОМЕНТАРА ТИ СЪС СТАТИЯТА....И СЕ ОЧАКВА ДА КОМЕНТИРАШ НЕ ДА ЗАДАВАШ ВЪПРОСИ...И КАК МОЖЕ ДА ВЪПРОС НАПИСАН ВМЕСТО КОМЕНТАР, ВЪПРОС НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С СТАТИЯТА ДА ПОЛУЧИ 12 ПЛЮСА И 3 МИНУСА...*** ДО ***..ПРЕДАТЕЛИ ПРОДАЖНИ ГАДНИ
124
5
 
12
 
! Отговори
Деса ПрезидентЕСА преди 7 години
Няма да ругаете мъжа ми!Чухте ли бе, еееей!
123
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми то, ако направят референдум за присъединяване на български области към турски, и селото на Радев дава фира.
122
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Мнението на Радев по тия въпроси няма практическа стойност-може да го размятат по медиите...и толкоз!То пък Плевела още малко да обяви война на Русия,ама ядец-няма правомощия!
121
3
 
16
 
! Отговори
Коко преди 7 години
До АнонименКакви пируети прави "Вожда" не ме интересува, по простата причина, че не ми е интересен и не мога нищо смислено да науча от него, за мен си беше и си остана некомпетентен човек, въртящ опашка наляво и надясно, лишен от визия за държавата ни и понаучил някое и друго клише. Именно заради динамичната външна политическа ситуация, нашия генерал-президент трябва да си наляга парцалите и да не застава между атовете, щото ще го отнесе, а и ние покрай него!
120
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП продаде и предаде македонците ,сега е на път да продаде и българските мюсюлмани .
119
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо общо между ситуацията в Южна България и Крим, само късоглед и овек с конкретни политически цели, не в интересн на България, може да прави такава аналогия!
118
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАЧКАТОР - Не сбъркахме че го избрахме за президент. Всяка дума от изказването му е точна.А бе бачктора, к'во разбираш ти от военна музика, че взе да се изказваш като последна инстанция!
117
6
 
9
 
! Отговори
Да, ама не преди 7 години
До АнтикомунистФакт е, че Крим след 91-а, си е част от Украйна, която обявява своята независимост,международно призната (призната и от Русия)! Защо Русия не е реагирала тогава за територията Крим, след обявяването на независимостта на Украйна? Или тогава Украйна (с цялата си територия в цялост) им беше удобна, а сега не?