Режим на тока няма. Няма и да има, зарече се Петкова

Отчетен е рекорд по потребление на ток за последните 20 г.
Обновена: 13 яну 2017 19:10 | 13 яну 2017 15:50, Камелия Цветанова
27
Режим на тока няма. Няма и да има, зарече се Петкова
Снимка: Булфото, архив

Режим на тока няма и няма да има, категорично увери министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

Тя обвини социалистите, че с твърденията си, че заради липсата на мощности, хората ще останат на тъмно и студено, си играят със страховете на хората.

Още по темата

Според нея подобни твърдения са спекулация и "политическа немощ" от страна на БСП.

"Съвсем отговорно искам да заявя, че подобни манипулации са изключително опасни и рисковани. Недопустимо е", скочи Петкова.

Тя увери, че са предприети всички мерки от страна на правителството в оставка и дружествата в енергетиката, за да се гарантира, че няма да се стигне до режим на тока.

Въпреки натоварванията през последните дни заради студовете, електроенергийната система на страната била стабилна към настоящия момент.

"Температурите бяха много ниски и това безспорно се отразява и върху енергийната система на всяка една страна, няма как да подмине и България", посочи енергийният министър в оставка.

От 10 до 12 януари е отчетен рекорд в потреблението на ток в България, какъвто не е имало от 20 години - 7 700 МВтч. Рекорд през тези три дни има и в потреблението на природен газ.

"ЕСО отчита непрекъснато състоянието на електроенергийната система и ние сме в непрекъсната комуникация. Към момента товарът пада до нормалния – 6 231 МВт. Производството на електроенергия е нормално. АЕЦ "Козлодуй" работи на пълна мощност, както и електроразпределителните дружества. Няма населени места без електроподаване", обобщи енергийният министър в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Rejim na toka e vasmojen ako na6ti;dupedvzi; ne sapo4nat nesabavno stroitelstvoto na AEZ:BELENE;kadeto osnovni trude6ti sa te;koito okradaha BG;i slu6at ;SOROSOIDITE OT AMERIKA:kakvo im narejdat i ni misliat s glavite si.Tova se vidia 4e ima krisa pri snejnia ad koito ni vrahletia predi dni.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Режим на тока непременно ще има.........ако БСП спечели изборите. Гарантирано със спомени от социализма.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам всички проктофили имат ток или са на агрегати за да не изтърват някоя новината и да не я накацат и нацвъкат.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на тока, който изнася България е по висока от цената на тока, който изнася Германия. През 2016 износа спадна с повече от 50%.Това драги тролеи какво ви говори. Никой не ни иска скъпия ток. Строеже на белене е тотално безумие. Ще се нагрухаме с още 30 милярда лева заеми, за да си имаме паметник на глупостта.
21
2
 
4
 
! Отговори
бай слон преди 7 години
АЗ КАТО ЧУЕМ ЧЕ ИМА НЕДОСТИГ НА ЕЛ ЕНЕРГИЯ МИ СТАВА ВЕСЕЛО НА ДУШАТА И ПОЧВАМ ДА ТРОША ТОК НОЩЕМ ДОРИ ДА НЕЕ НУЖНО ВАЖНО Е ДА НЕМА ИЗНОС ЗА ДА СЕ СТРОЯТ РЕАКТОРИ САМО КОНСУМАЦИЯТА НА ТОК ЩЕ ГИ ПРИНУДИ ДОБРОЗОРЛЕМ ПОЛИТИЦИТЕ
20
5
 
7
 
! Отговори
помним го: 3 към 1 преди 7 години
Режим на тока (3към1) имаше само по времето на социализЪма. Тогава другарите комунисти (сега социалисти) ни спираха тока за да го изнасят в чужбина и забогатяват за сметка на народа, който бедстваше в тъмнина и мизерия. Сега пак напират да ни управляват и кой знае каква изненада(тормоз) са ни приготвили. Долу БСП !
19
4
 
10
 
! Отговори
дядо ви преди 7 години
Режим няма да има, ще има безсрочни аварии !
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То режим хубаво, че няма да има, но КОЙ ще компенсира гражданите за т. нар. аварии в най-студените дни? А и за по-скъпия ток за онези, при които нямаше аварии, но се отопляваха от внос?
17
2
 
9
 
! Отговори
Шутка преди 7 години
БГто е една високо развита индустриална държава и има достатъчно ток. Ха, ха, не бе базикам се.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продават го евтино,защото толкова струва.
15
5
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 години
СЪД ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И НЕПОСТРОЕНИ МОЩНОСТИ ЗА ОБЕКТИ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ, ТЕМЕНУЖЧЕНЦЕ.ЩЕ ГЛЕДАШ РУМЪНЦИТЕ И ТУРЦИТЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно, внасяме ток. Скоро всичкия ток ще е вносен.
13
4
 
18
 
! Отговори
А Съд?! преди 7 години
А за съд ще има ли?! Съд ще има ли за онези, които продават евтиния ток от "Козлудуй" за 4 стотинки киловата в чужбина. А БГ народ купува ток от Турция за 18 стотинки киловата. Кой разреши да се изнася евтиния ток на БГ, и упражнава геноцид над българите. Кой спря Южен Поток и Белене - за тях съд ще има ли?! Ще има ли съд протестърите при Костов, които спряха атомната енергия, съд ще има ли за Кунева, Пръмова. Кой удължи грабителските договори на ТЕЦ 1 и 3?! Наглост, да произведаш ток и да нямаш
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РЕЖИМЗ МОЖЕ И ДА ИМА, АМА ТЕМЕНУЖКА СИ ОТИВА
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По моите скромни наблюдения,произведеното в Бг. винаги е по скъпо от вносното.
10
3
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Е па имаме прогрес. Преди изнасяхме за всички, сега доживяхме даже от Гърция да внасяме. Ама някои се гушат, а за хората не може евтинко нали. А нека си говорят за разни там партийки, нали не прече на далаверата.
9
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До 8Да, точно така. И то на много по-висока цена. А реакторите са в Черна вода, която е на същото разстояние от Вранча (като Белене). Понеже някои много врякаха, че Белене било в земетръсна зона.Между другото, Турция също строи реактори. Руски. И ние и от тях ще купуваме, понеже сме умни. Що да е евтино, като може да е скъпо?
8
4
 
10
 
! Отговори
До Наблюдаващ преди 7 години
Много важно, на румънците ще им построят още няколко реактора и ще си внасяме от тях. Точно както направихме сега, хахаха
7
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До Анонимен (1)Само да те светна, че поради изтичане на срока на експлоатация на ТЕЦ-овете, в следващите 10-15 години ще загубим над 2000 MW. Още към 2018 ще "угаснат" около 600 MW ТЕЦ. Първата подобна зимичка със -20 градуса за седмица и сме на свещи. Пък ако щеш реви, ако щеш - недей, бъди верен русофоб, ако ще на тъмно и студено да е.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да се цъкат минуси може да се провери на ENTSO-E Transparency Platform.Не вярваме на ЕУто ли, хахаха