В НС се ядосаха на "Шоуто на Слави". Но... тихичко

В последните предавания бяха отправени обиди към депутати
Обновена: 13 яну 2017 17:36 | 13 яну 2017 13:40,
216
В НС се ядосаха на "Шоуто на Слави". Но... тихичко
Снимка: архив Булфото

В парламента се ядосаха на обиди по адрес на депутатите в "Шоуто на Слави". По искане на част от групите бе свикано извънредно заседание на Председателския съвет при Цецка Цачева, но той не излезе с никакво становище заради липсата на единно мнение по въпроса между партиите.

В едно от последните предавания на шоуто бяха отправени квалификации към всички депутати, без тези на ГЕРБ, заради отказа им да подкрепят проекторешението на управляващите в оставка за официализиране на резултатите от референдума на 6 ноември.

"Атака" (според Цватан Цветанов) поискали парламентът да обсъди начина, по който се отразява Народното събрание и депутатите в Шоуто. Волен Сидеров и Мустафа Карадъйъ обаче напуснаха срещата при Цачева ядосани и без да коментират нищо след това.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че партията му е била против това парламентът да взима страна.  

"Не ние сме хората, които да сезираме когото и да било за поведението на едно шоу", каза Цветанов. Той обясни, че заради несъгласието на ГЕРБ не се е стигнало до единна позиция, с която партиите да възложат на Цачева да сезират някоя от институциите.

"Ако излезем с позиция за "Шоуто на Слави", това означава,че ще създадем още повече негативна енергия и ще започнем отново да се противопоставяме, не искам да участваме с действия, с които провокираме разделение", каза Цветанов.  

На въпроса не е ли възмутен от обидите към парламента, шефът на групата на ГЕРБ обясни, че през годините се е възмущавал на много неверни неща в публичното пространство - по негов адрес, на колегите му и на лидера си.  

"Но когато има нещо лично, сезираш съответните институции и завеждаш дело за клевета", каза Цветанов.  

Според него обществото тряба само да прецени кой е крив и кой е прав. Цветан Цветанов припомни и че през годините ГЕРБ и самият той са били най-чести "герои" в "Шоуто на Слави", но тогава никой не е взел отношение.  

"Късането на портрета на президента, обругаване на институцията. Всички трябваше да защитим институцията, но парламентът не реагира. Имаше го и по отношение на конституционни съдии, тогава също нямаше реакция", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
7
 
! Отговори
Мажоритарно 5 до 181 преди 7 години
Да, в това се корени всичко!Личности трябват, с идеални цели обаче:)))Иначе ще си продължаваме все така.
156
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави ги направи на маймуни герб и великия им премиер. Жалки страхливци изплашиха се от референдума
155
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега има референдум на който 73% са за мажоритарния вот, също така са за намаляване на субсидията, задължително гласуване и електронен вот, това трябва да се изпълни от депутатите, а ако някой иска смесена или запазване на пропорционалната, може да инициира нов референдум, ТОВА Е! Ината и шикалкавенето е безсмислено
154
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време му е Слави да си намери една булка ,па сетне да прави мажоритарни избори.
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мажоритарно 5 до 171Има и други, които са адекватни, но тене ги искат;) -------А ето стигнахме до проблема. )))
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава по тази логика всички са маскари и фасади и освен вас платените драскачи, никой не е по-добър и достоен...
151
0
 
4
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
АКО СТАНЕ ТОВА СЛАВЕЙЧЕ,ТО НЯМА ДА ИМА РАЗЛИКА ОТ ВРЕМЕТО НА БКП,ЗАЩО СИ РАЗВАЛИХМЕ ДЪРЖАВИЧКАТА ТОГАВА,ЕДНИ ДА ПЕЯТ,ПОВЕЧЕТО ДА ГЛАДУВАТ ,ИЗПЕЙ НЯКОЯ ПЕСЕН ЗА НИЩЕТАТА И ГЛАДА,ЗА ДЕМОКРАТИЧНАТА УМИРАЧКА.ИМАШ ГОЛЯМ ЕКИП,МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ПРЕЦЕНКА ПО ГОДИНИ,КОЛКО ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СИ ЗАМИНАХА СПЕШНО.
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре. Слави е фасада, да предположим...Ти? Какво предлагаш? Кого предлагаш?Нещо ли предлагаш или си пишеш ей тъй за спртна злоба?
149
0
 
8
 
! Отговори
Мажоритарно 5 до 171 преди 7 години
Проблема е, че в крайна сметка големи партии ще имат още по-лесен достъп до властта, предвид процентното разпределение от мажоритарната система.Иска да кажа, че това е от френски тип - каквато иска ГЕРБИма и други, които са адекватни, но тене ги искат;)
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 171Прочетох ги. Това е теорията ,на практика нямаме хора за това.
147
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
173, навремето Дългия имаше връзки с милиардери като Илия Павлов, но в момента тия милиардери са избити, а той с времето се превърна в Институция и затова даже Тиквата му завижда.
146
0
 
4
 
! Отговори
до 171 преди 7 години
До АнонименАми в това е проблема!!!Аз исках да съм безпристрастен!Иначе съм съгласен с Вас! Откъде наистина!Просто големите партии ще имат абсолютна власт.Прочети всички постове.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на кого е фасада Слави, щом знаеш кажи, какво намекваш или се мъчиш да вмениш?
144
3
 
5
 
! Отговори
Мажоритарно 4 преди 7 години
Положителна страна е, че по този начин се създават силни еднопартийни кабинети, които имат възможност да осъществяват политиката си много по-ефективно.Отрицателена страна на гласуването с просто мнозинство е, че то не отразява достатъчно обективно подадените гласове. Например е възможно даден кандидат да бъде избран едва с една трета или по-малко от общия брой гласове в района, като по този начин се пренебрегва волята на голяма част от избирателите.
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МажоритарноДай имена на личности, щом искате още тази пролет тях да избирате?От къде ще ги вземеш?
142
0
 
5
 
! Отговори
Мажоритарно 3 преди 7 години
Друга характеристика на системата на простото мнозинство е, че обикновено води до доминация на две партии над останалите. Това е така, тъй като ограничен брой политически сили разполагат с нужния ресурс, за да спечелят мнозинство в даден район. Останалите формации понякога получават значителен процент от вота в национален мащаб, но успяват да си осигурят едва няколко мандата
141
0
 
5
 
! Отговори
Мажоритарно 2 преди 7 години
Трудно е обаче някой кандидат да бъде избран, ако няма зад себе си ресурсите на партийната организация. Партиите и коалициите приемат стратегия за конкретните избори, създават обща политическа платформа, отговарят за координацията на национално ниво и (с особена важност) осигуряват голяма част от финансирането на кампаниите.
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
163, стига с тоз народ викаш? А кой тогава да избира управляващите ни? Народа като е про.ст защо пише в Конституцията че той е суверенът? Тъппак! То по твоята логика и в САЩ народа е про.ст защото избра ТРЪМП? Уахахахах...
139
0
 
4
 
! Отговори
Мажоритарно преди 7 години
Най-голямото предимство на тази система (а и на мажоритарните избори въобще) е, че създава тясна връзка между гражданите от дадена област и техния представител. Избраният депутат е натоварен с отговорността не само да следва линията на своята политическа сила, но и да действа като посредник между района си и централната власт. Заради това често се казва, че при мажоритарните системи се гласува за личности, а не за партии. Това е вярно, но само донякъде. Действително кандидатите застават пред потенциалния си електорат със своите собствени лица и идеи, не само с програмата на партията. За да
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
163 Муахахахах...по твоята *** логика баба ти Ганка защо има право да гласува за Правителство и да избира кой да я управлява, като е про.ста и хал хабер си няма от политика, бе басстун?)))