Наследникът на Първанов – Проданов: Гневен съм!

Накъде ще поведе АБВ новият лидер на партията?
16 яну 2017 09:22,
32
Наследникът на Първанов – Проданов: Гневен съм!
Снимка: Булфото

"Станах лидер на АБВ, защото съм гневен", отсече пред Нова тв новoизбраният лидер на партията Константин Проданов.

"Не мога всяка сутрин да слушам за поредните бити и ограбени, за поредната далавера. Това просто ми боде очите", поясни той.

Още по темата

Наследникът на Георги Първанов коментира, че не е бил съгласен с решението на АБВ да влезе в кабинета "Борисов 2" с вицепремиера Ивайло Калфин.

"Имам много сериозни резерви по отношение на ГЕРБ като вид потенциал, генезис на ръководството им... Определено не бях съгласен с влизането на АБВ във властта и на нашите вътрешни форуми го изразих. Когато трябва да съм точен с изказа мога да бъда много саркастичен", заяви той и уточни, че се е противопоставил на цялата идея, че АБВ като лява партия има място в дясно управление.

"Играта тогава не знам каква е била, мисля, че президентът обясни достатъчно ясно. Страната имаше необходимост от стабилно правителство след Орешарски", коментира новият лидер на АБВ.

Константин  Проданов е завършил финанси в Япония, където 12 години е работил в елитни финансови институции.

На въпрос защо е решил да остави успешната си кариера в Страната на изгрявощото слънце, за да оглави АБВ, младият политик обясни, че му е писнало да гледа отстрани неправдата.

"Женен съм и имам един син - голям пакостник. На две години и малко е и ми отнема много време. В екипа на президента Първанов работиха няколко млади души, те заявиха, че той иска да разшири екипа си и му споменаха за мен, той ме покани и в последната година от мандата му бях там", разказа новият лидер на АБВ.

Проданов обяви, че като лидер ще акцентира върху задържането на младите в България: "Опитах с хейт във Facebook, саркастични коментари, но очевидно така не се получава".

"Искам да направим всичко възможно тук да стане по-добро място за живеене. Осъзнах съвсем наскоро, че от всичките ми познати, които имат деца, или вече са в чужбина или активно се подготвят за заминаване", посочи той.

Относно номинацията на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер Константин Проданов обясни, че му е трудно да коментира, защото не го познава, а това е решение на ген. Радев.

"Той даде заявка да бъде независим, еманципиран от политическата сила, която го издигна и да бъде доста различен от настоящия президент", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
28
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Първанчо като видя, че партията му няма да влезе в следващия парламент, камо ли да има някакво надграждане откъм проценти и си би камшика. Всъщност като се замисля не само Първанчо ами и Калфинчо има склонност да изоставя съратници в труден момент.Оставили този "гневен" заместник. Той се изказва против ГЕРБ, току виж обере някакъв протестен вот, ама няма да го бъде. Ако все пак поради някакво стечение на обстоятелствата влезе в парламента, то е вън от съмнение, че ще подкрепят ГЕРБ ... отново.
4
5
 
33
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Сега ще ни покаже как се краде по японски.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гневен руски агент
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей и тоя се загрижел за България! - ама у лево . Идва от Япония а мисли за соц.
1
3
 
48
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Аре у лево бе! И Милен Велчев биволското око беше финансист - краде като кърджалия...и този седнал да ни обяснява , колко е възмутен от далаверите - защото не са го оставили, и той да се облажи! Комунистически пия*в*ици!