Борисов каза: Кабинет на малцинството пред съюз с БСП!

Който спечели изборите, да управлява, каза лидерът на ГЕРБ
17 яну 2017 12:30,
220

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че би предпочел правителството на малцинството, ако партията му е първа на изборите, пред коалиция с БСП или участие в друг широк управленски съюз.

"Преди две години направих такъв компромис - изключително трудна работа, компромисите винаги се трупат на голямата партия", каза Борисов, цитиран от БТА. Според премиера в оставка, който спечели изборите, трябва да си направи правителство и да управлява.

Лидерът на ГЕРБ нарече невъзможна и абсурдна евентуална коалиция с БСП при следващо управление.

Още по темата

"Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд - не е възможно", каза Борисов, който участва в 11-та годишна среща на правителството с бизнеса.

Вчера вицепремиерът по коалиционната политика в оставка Румяна Бъчварова обяви, че би искала ГЕРБ да търси партньори за евентуално бъдещо управление сред българските партии, които членуват в европейската десница.

Тя обаче не изключи и коалиции с други формации.

ГЕРБ пък започва допитване сред членовете си за това с кои формации може да си сътрудничи партията след изборите.

Премиерът в оставка изрази съмнение, че БСП не помага на Румен Радев за съставянето на служебен кабинет.

"Свръхчовек да е, той няма как... Няма как да познаваш всички и най-доброто да сложиш. Но БСП, не знам защо, толкова им беше зор да управляват, сега казват: "Не. Ние дори и на Радев не се месим. Той сам ще си го направи". Но не вярвам на такива неща“, каза Борисов.

В изказването си пред бизнеса днес премиерът в оставка оцени мандата на Росен Плевнелиев като "много успешен".

Премиерът в оставка коментира и международната политика. Той акцентира на това, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се сблъсква с протести още преди да е започнал мандата му. Борисов видя в политиките на новия US-президент контраст с това, което Европа досега е мислила за правилно.

"Какво се случва в ЕС? Предстоят избори в двете най-големи държави – Германия и Франция. Досега трима от кандитатите за президент на Франция казват, че не са за санкции срещу Русия, а най-големите защитници за санкциите са президентът Оланд и канцлерът Меркел. Другият кандидат за канцлер в Гермния също е срещу санкции срещу Русия", разказа премиерът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокич, у никоя нормална държава не управлява малцинство! Туй знаеш ли го?То че ние не сме нормална, не сме, ама ни писна да ни правиш на маймуни!Айде стегай багажа и дим да те няма!
138
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОА НАС МАЛЦИНСТВА НЕ НИ ТРЯБВАТ, ТИКВОООООООО!
137
2
 
12
 
! Отговори
Кво е туй нещу преди 7 години
Кво е туй нещу - правителство на малцинството?Таквоз животну нема!
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гербер!Това сарказъм ли е?Ако не, е култ към личността. Ти си се кланяй, ама не карай всички да го правят.
135
25
 
4
 
! Отговори
Гербер! преди 7 години
Вие сте черни неблагодарници. Това е единствения сериозен политик и партия. Засрамете се. Благодарение на Генерал Борисов пътуваме по асфалтирани пътища. Също така оправи магистралите, училищата, санира безплатно пнелките в почти цяла България. Вие някъде чували ли сте някъде в Европа за безплатно саниране... не нали! Само в България го има благодарение на генерал Бойко Борисов. Има излишък от много милиарди и еврофондовете също дават пари. Спря контрабандата. Генерале благодарим ви че ви има.
134
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е Бай ***. Категорично!Алеко Константинов го описа и ей го ," Словото стана плът" Сега *** пак ще прави избори, прочете си тази част и вижте дали е така."И магаре да сложа, магаре ще изберете"
133
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя се е амбицирал да управлява вечно. Нема такова нахалство просто.Борисов, отговорът на вечния Въпрос за Живота, Вселената и Всичко Останало.
132
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо тоя като започне да говори изпитвам чувство на срам.Зная,че се мъчи да ме манипулира,че си играе с интелигентността ми,после си мисля абе наистина ли съм по умен от другите или пък толкова *** -защо другите не се дразнят,а напротив харесват го ,а просто моята същност не може да го приеме.Вече 10 години не мога да си отговоря на този въпрос,защо ме смята за *** и нещо по долно от себе си,когато е ясно,че приказките му са за селския мегдан,а не на министър председател.
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Свободен", чакай, че ми стана любопитно, твойта заплата колко е и какво работиш?
130
1
 
16
 
! Отговори
до "свободен&qu преди 7 години
"За последните две години разтежа на много компание е видим: вече няма заплати под 2500лв за офис асистенти, за счетоводители под 3500лв, продуктови мениджъри под 5000 и т.н...един шофьор взима над 2000лв...съвременните компании те заливат с бонуси, почивки, служебни коли и телефони. Аман от червени неудачници..жалки сте! Върнете се в реалността..." Човече, ако някой трябва да се върне в реалността, това си ти, дето "виждаш" заплати по 4-5000 лева. Леле-мале, какво прави промиването на мозъци..
129
14
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Крепостните кремъслки роби са си провалили живата, то е ясно! ЗАЩО искате да го провалите и на децата/внуците си! НИКОГА няма да ви угрее, никога - винаги ще слагат на власт децата на номенклатурата, а вашите ще гледат витрините и ще имат само едно право: ДА ГЛАСУВАТ за фашистите от Кремъл! Противни сте, жалки сте!
128
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще те изтърпим още малко и после до-вииждаанеееее.
127
16
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Червените си живеят в техен измислен свят!
126
17
 
3
 
! Отговори
Свободен преди 7 години
стига сте плюли ... как само може да се отдавате по наем на кремълските фашисти! За последните две години разтежа на много компание е видим: вече няма заплати под 2500лв за офис асистенти, за счетоводители под 3500лв, продуктови мениджъри под 5000 и т.н. ... един шофьор взима над 2000лв ... съвременните компании те заливат с бонуси, почивки, служебни коли и телефони. Аман от червени неудачници ... жалки сте! Върнете се в реалността, тя не е пред 1985, а е в 2016 - учете се малко повече!
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До т 137Бойко вече трябва да подаде и оставка в ГЕРБ и да напусне политикатаОооо, та тя политиката вече го е нацелила за изхвърляне на бунището.
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Некой си..."Премиерът няма власт над никой работодател"Просто е бе човек, когато можеш да даваш пари от бюджета и подпомагаш крупните земеделци, а те си купуват луксозни коли, значи имаш власт и можеш и да поставяш условия.
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай Хей99% от нещата са точно на обратно.Зависи от къде тръгваш, за теб дето си дошъл от село да продаваш тиквени семки по стадионите е едно, но за мен е точно както 140.
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В утрото на светла ЕРА , с факела на нова ВЕРА , идат бодри ескадрони ПАК да краднат милиони. БУДАА , свил десницата корава ,с целий ръст се той изправя и викнааа: Вийййййй , слезнете от конете и ми шланга ( пожарникарския де ) целунете , 4ак тогава сътворете ве4на (не)правда на света .
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 150Американската армия ОСВОБОДИТЕЛКА!Ха,ха,ха, да не те е освободила от Византия или от ум, по-добре паметник неръкотворен в главата ти, там има много място.
120
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аве бай *** СЪС КТАСТРОФАЛНОТО ТВОЕ управление докара хората до просешка тояга всеки се спасява както може да не би над два милиона българи да са избягали от хубаво избягаха защото им омръзна от твоите лъжи и страхливост как да оцелеят физически тук от фалшивите подаяния наречени заплати какъвто премиера такива мошенници са и тъй наречените работоподатели всички сте от един отбор на мошенниците една македония ни задмина по среден доход живеем в изключителна бедност благодарение на теб